5 συμβουλές για ασφάλεια και συναγερμούς στα συνεργεία αυτοκινήτων

Τα συνεργεία αυτοκινήτων έχουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα μαγαζιά λιανικής πώλησης. Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από λίγες ώρες έως λίγες ημέρες, φυλάσσουν ένα από τα βασικότερα και ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου, το αυτοκίνητό του. Αν αναλογιστεί, μάλιστα, κανείς τα δυσθεώρητα ύψη, στα οποία μπορεί να φτάσει η αξία ενός αυτοκινήτου, γίνεται αμέσως αντιληπτό πόσο σημαντικοί είναι οι συναγερμοί και γενικότερα τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας σε ένα συνεργείο.

sinagermos

Συναγερμός

Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα σύστημα συναγερμού στο χώρο φύλαξης των αυτοκινήτων, το οποίο θα καλύπτει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας. Δηλαδή θα λειτουργεί τόσο με μαγνητικές επαφές στην κύρια πόρτα, από την οποία εισέρχονται και εξέρχονται τα αυτοκίνητα, όσο και με ραντάρ στους εσωτερικούς αλλά και τους εξωτερικούς χώρους. Το σύστημα συναγερμού είναι απαραίτητο και για έναν ακόμη λόγο εκτός από την αποτροπή πιθανής διάρρηξης. Οι περισσότεροι συναγερμοί είναι πλέον τόσο εξελιγμένοι, ώστε να μπορούν να ανιχνεύσουν και την περίπτωση πλημμύρας, φωτιάς ή διαρροής αερίου, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο σε έναν τόσο ευαίσθητο μηχανολογικό τομέα.

kamera-asfaleias

Κάμερες ασφαλείας

Ο συναγερμός καλό είναι να συνδυάζεται με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για να έχετε την πλήρη εποπτεία του τι συμβαίνει μέσα στο χώρο. Οι κάμερες παρακολούθησης θα σας δώσουν, έτσι, την ευκαιρία να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες της επιχείρησής σας, όμως πρέπει να εγκατασταθούν αλλά και να εποπτεύονται από κάποιον ειδικό σε θέματα ασφαλείας που θα εξασφαλίσει ότι οι κάμερες θα τοποθετηθούν σωστά και θα ανιχνεύουν όλες τις ύποπτες κινήσεις περιμετρικά του χώρου.

Σύνδεση με το κινητό

Πλέον, οι συναγερμοί και οι κάμερες ασφαλείας έχουν λειτουργία, με βάση την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε συνέχεια από το κινητό ή τον υπολογιστή σας τι συμβαίνει στο χώρο σας αρκεί να έχετε σύνδεση στο internet. Έτσι, θα μπορείτε να ειδοποιείστε αν χτυπήσει ή απενεργοποιηθεί ο συναγερμός καθώς και για κάθε κίνηση και αλλαγή στις κάμερες παρακολούθησης.

systima-asfaleias-sindedemeno-me-kinito

Έλεγχος πρόσβασης

Στις μεγάλες εταιρείες με πολύ προσωπικό αλλά και πελάτες που μπαίνουν και βγαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πολλές κλοπές γίνονται εκ των έσω. Γι’ αυτό, το να έχετε ένα σύστημα access control είναι ιδανικό, για να περιορίσετε τους επίδοξους διαρρήκτες που εκμεταλλεύονται αυτή την έντονη κινητικότητα στο χώρο. Ο έλεγχος πρόσβασης βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως την κάρτα, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την πληκτρολόγηση κάποιου κωδικού από τον ενδιαφερόμενο.

sistima-asfaleias-sunergeio-autokinitou

Φωτισμός

Ο φωτισμός γύρω από το συνεργείο είναι απαραίτητος όχι μόνο για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι κάμερες ασφαλείας και να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία που δεν μπορούν να καταγραφούν. Ο επαρκής φωτισμός δρα και σε ψυχολογικό επίπεδο αποτρέποντας πιθανές κλοπές απλά και μόνο επειδή δεν αφήνει τίποτα στο σκοτάδι και καθιστά πολύ δυσκολότερη οποιαδήποτε διάρρηξη. Φυσικά, σε συνδυασμό με συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης δημιουργείτε έτσι την τέλεια ζώνη ασφαλείας για την επιχείρησή σας αλλά και την περιουσία των πελατών σας.