Είναι καλύτερες οι σκληρές ή οι μαλακές θήκες κινητών;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε, όταν παίρνουμε στα χέρια μας το καινούριο μας smartphone, είναι τι θήκη να του αγοράσουμε. Πλέον, όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητες είναι οι θήκες κινητών και γι’ αυτό άλλωστε στην αγορά κυκλοφορούν κυριολεκτικά χιλιάδες για όλα τα βαλάντια, σε διάφορα σχέδια και χρώματα και για διάφορες χρήσεις. Επειδή, όμως, πέρα από την αισθητική εμφάνιση, το βασικό είναι να είναι το κινητό μας επαρκώς προστατευμένο, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά μιας θήκης είναι το υλικό της και συγκεκριμένα αν αυτή θα είναι μαλακή ή σκληρή. Κάθε θήκη έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε ποια είναι ιδανική ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε.

Σκληρές θήκες κινητών

σκληρες θηκες κινητων

Όταν λέμε σκληρές θήκες κινητών, εννοούμε αυτές που είναι φτιαγμένες από πλαστικό, μέταλλο και ξύλο. Η κύρια ιδιότητά τους είναι ότι είναι άκαμπτες, κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι προστατεύουν τέλεια το κινητό. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Επειδή, ακριβώς, είναι άκαμπτες, είναι πολύ επιρρεπείς στο να σπάσουν ή ακόμα χειρότερα να μεταφέρουν τον κραδασμό στο κινητό. Από την άλλη, βέβαια, είναι ιδανικές για την προστασία από γρατζουνιές.

Συνοπτικά, θα λέγαμε ότι οι σκληρές θήκες απευθύνονται σε όσους δεν κάνουν βαριά χρήση στο κινητό τους. Προσφέρουν σίγουρα μια minimum προστασία, όμως το μεγαλύτερο ατού τους είναι η εμφάνισή τους. Αφενός είναι πολύ λεπτές και αφετέρου μπορούν να αποτελέσουν καμβά για απίθανα σχέδια και χρώματα. Επειδή είναι πολύ οικονομικές, μπορείτε να έχετε δεκάδες από αυτές.

Μαλακές θήκες κινητών

μαλακες θηκες κινητων

Οι μαλακές θήκες κινητών είναι φτιαγμένες από σιλικόνη, δέρμα και καουτσούκ. Τα υλικά αυτά διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, οπότε κάθε κατηγορία θηκών έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Πάντως, γενικά, είναι θήκες που προστατεύουν το κινητό περισσότερο, καθώς απορροφούν τους κραδασμούς. Επιπλέον, προσαρμόζονται απόλυτα στο σχήμα του, μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος γρατζουνιάς σε κάθε αλλαγή θήκης.

Την καλύτερη προστασία θεωρείται ότι προσφέρουν οι θήκες από μαλακό καουτσούκ που καλύπτουν το κινητό σε όλα τα σημεία, εκτός από την οθόνη. Είναι, όμως, κάπως ογκώδεις ανάλογα φυσικά και με τη μάρκα, οπότε σπάνια χρησιμοποιούνται από άντρες που θέλουν να χωράει το κινητό στην τσέπη τους. Οι θήκες από δέρμα είναι σαφώς κομψότερες και λεπτότερες και ειδικά αυτές που καλύπτουν και την οθόνη είναι μια πολύ καλή λύση στην καθημερινότητα. Μειονέκτημά τους είναι η ακριβή τιμή τους καθώς και ότι μπορούν και οι ίδιες να καταστραφούν με μια γρατζουνιά. Τέλος, οι θήκες σιλικόνης είναι μια καλή εναλλακτική, καθώς είναι αρκετά λεπτές και βγαίνουν σε πολλά χρώματα και σχέδια. Ωστόσο, θεωρούνται οι λιγότερο προστατευτικές από τις μαλακές θήκες λόγω του πολύ μικρού πάχους τους.

θηκη κινητου

Από άποψη προστασίας, οι καλύτερες θήκες κινητών είναι αυτές που έχουν μαλακό κάλυμμα, το οποίο ενισχύεται από ένα στρώμα σκληρού υλικού. Το πρόβλημα με αυτές είναι ότι είναι ογκώδεις και ακριβότερες από τις υπόλοιπες.