Οι 5 σημαντικότεροι κανόνες ασφαλείας στα σκουλαρίκια αν δε θες να κινδυνεύσεις

Δεν υπάρχει γυναίκα που δε λατρεύει τα σκουλαρίκια και δεν έχει δεκάδες ζευγάρια. Καρφωτά, κρίκοι, κρεμαστά μεσαίου μήκους και μακριά σκουλαρίκια είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες επιλογές που έχουμε, όταν θέλουμε ένα υπέροχο κόσμημα, για να πλαισιώσει το πρόσωπό μας. Το πρόβλημα είναι ότι τα σκουλαρίκια θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα κοσμήματα. Ναι, καλά άκουσες! Μπορεί τα πιο επικίνδυνα μακράν να είναι τα κολιέ, αφού ευθύνονται για πολλούς θανάτους από πνιγμό κάθε χρόνο παγκοσμίως, όμως και τα σκουλαρίκια δεν είναι εντελώς αθώα. Αν θες να έχεις τη σωματική σου ακεραιότητα και να αποφύγεις τα ατυχήματα, τότε πρέπει να προσέξεις αυτούς τους χρυσούς κανόνες.

Ποτέ μη φοράς τα σκουλαρίκια όταν κοιμάσαι

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θεωρούν ότι δεν θα πάθουν τίποτα αν φορούν τα διακριτικά καρφωτά τους σκουλαρίκια ή τα πολύ μικρά κρικάκια, όταν ξαπλώνουν να κοιμηθούν. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η πιθανότητα να συμβεί κάτι είναι πολύ μικρή, όμως δυστυχώς υπάρχει. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να πιαστεί το σκουλαρίκι στα σεντόνια ή τη μαξιλαροθήκη χωρίς να το καταλάβεις και όταν σηκωθείς απότομα το πρωί να σου προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

σκουλαρικια χρυσα στρογγυλα με μαργαριταρι

Πάντα να απολυμαίνεις τα σκουλαρίκια πριν τα φορέσεις

Μπορεί να έχεις κάνει την τρύπα στα αυτιά, όταν ακόμη ήσουν μικρό κοριτσάκι, όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι εκεί πρόκειται για μια πληγή, η οποία στην καλύτερη περίπτωση έχει μετατραπεί σε ουλή. Ενδέχεται, μάλιστα, αν προσπαθήσεις να φορέσεις κάποιο λίγο πιο χοντρό σκουλαρίκι, η τρύπα να σε πονέσει ή και να βγάλει λίγο αίμα. Έτσι, είναι απαραίτητο να απολυμαίνεις τα σκουλαρίκια σου, πριν τα φορέσεις για πρώτη φορά. Ο πιο δραστικός και σίγουρος τρόπος είναι να τα αφήσεις σε ένα ποτήρι με καθαρό οινόπνευμα για μισή ώρα.

Τα faux σκουλαρίκια καλό είναι να αποφεύγονται

Ακριβώς επειδή το σημείο της τρύπας είναι ευαίσθητο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιας αλλεργικής αντίδρασης. Αυτό δεν αλλάζει με τη σχολαστική απολύμανση. Αν γενικά υποφέρεις από αλλεργίες, πρέπει να επιλέγεις σκουλαρίκια από χρυσό ή από υποαλλεργικά υλικά, όπως το τιτάνιο ή το ανοξείδωτο ατσάλι. Ακόμα και τα ασημένια σκουλαρίκια προκαλούν σε κάποιες -λίγες βέβαια- γυναίκες αλλεργία.

σκουλαρικια χρυσα τετραγωνα με μαργαριταρι

Τα μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια πρέπει να αποφεύγονται με παιδιά

Τα παιδιά έχουν την τάση να τραβούν απότομα ό,τι τους μαγνητίσει το βλέμμα και δεν είναι σπάνιο να τραβούν τα μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια της μαμάς τους ή όποιας γυναίκας τα φροντίζει. Ειδικά αν έχεις τα μαλλιά σου πιασμένα πίσω, θα κινήσεις στο μωρό ακόμα περισσότερο την προσοχή με αυτά τα λαμπερά αντικείμενα που κρέμονται από τα αυτιά σου.

Οι μεγάλοι κρίκοι δεν είναι κατάλληλοι για χώρους με πολύ κόσμο

Φέτος, είναι πολύ στη μόδα οι μεγάλοι κρίκοι που μπορεί να φτάνουν ακόμα και μέχρι τους ώμους. Σίγουρα, αποτελούν ένα πολύ εντυπωσιακό κόσμημα για εκκεντρικές εμφανίσεις, όμως καλό είναι να τους αποφύγεις με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα σε μια συναυλία ή ένα γεμάτο club. Η πιθανότητα να τραβήξει κάποιος τον κρίκο με μια λάθος κίνηση είναι μεγάλη.