Αυτά είναι τα 5 πιο όμορφα και τυχερά κοσμήματα για νεογέννητα

Γέννησε η αδερφή σας, μια φίλη σας ή ένα άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο και θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο; Αντί για λουλούδια ή λούτρινα αρκουδάκια, μπορείτε να δωρίσετε κάτι πιο πρωτότυπο στο μωράκι. Αν και συνηθίζεται να γίνονται δώρα και στη νέα μαμά, ένα δώρο στο νεογέννητο είναι κάτι που θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο και θα το συντροφεύει για πολλά χρόνια. Τα κοσμήματα για νεογέννητα είναι μια πολύ καλή ιδέα, αφού ένα κόσμημα είναι κάτι συμβολικό και το οποίο κρατάει πολύ περισσότερο από ένα ρούχο. Αν, λοιπόν, σας εκφράζει κάτι τέτοιο, ρίξτε μια ματιά εδώ, για να πάρετε ιδέες για κοσμήματα για νεογέννητα που θα ξετρελάνουν τους γονείς!

Μενταγιόν με σταυρό

Ο σταυρός είναι συνήθως ένα δώρο που κάνει ο νονός ή η νονά στο νεοφώτιστο, οπότε αν πρόκειται να αναλάβετε εσείς αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο, τότε ένα μενταγιόν με σταυρό είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ακόμα, όμως, και αν δεν θα γίνετε νονά ή νονός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δωρίσετε ένα τέτοιο κόσμημα, αφού είναι κάτι όμορφο και διακριτικό, το οποίο δεν χάνει ποτέ την αξία του. Άλλωστε, όλα τα κοσμήματα για νεογέννητα μοιάζουν με φυλαχτά και συνδέονται με την ευχή της καλοτυχίας της νέας ζωής και φυσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο φυλαχτό από την πρόνοια του Θεού.

Μενταγιόν με την Παναγία

Για όλους τους Χριστιανούς, δεν υπάρχει πιο αρχετυπική μορφή προστασίας και ασφάλειας από την Παναγία που έχει στην αγκαλιά της το μικρό Χριστό. Αν ξέρετε ότι τα θρησκευτικά σύμβολα χαίρουν εκτίμησης από τους νέους γονείς, τότε μπορείτε να κάνετε αυτό το δώρο που δηλώνει ακόμα περισσότερο τη δύναμη της θείας αγάπης και την ευχή σας αυτή να σκεπάζει το νεογέννητο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

κοσμηματα για νεογεννητα

Παραμάνα με ματάκι

Πολλοί γονείς φοβούνται να κρεμάσουν στο μωρό ένα μενταγιόν με το άγχος μήπως πνιγεί στον ύπνο του, αν και οι αλυσίδες στα μενταγιόν για νεογέννητα είναι πολύ κοντές και λεπτές, οπότε δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Αν, πάντως, θέλετε να αποφύγετε το μενταγιόν, μπορείτε να διαλέξετε μια παραμάνα που είναι ένα πολύ χρηστικό κόσμημα. Η παραμάνα με ματάκι είναι ένα από τα πιο κλασικά σχέδια, αφού το μάτι προστατεύει το μωράκι από την κακοτυχία.

Παραμάνα με άλλα στοιχεία

Υπάρχουν και πολλά ακόμα σχέδια σε παραμάνες, όπως αυτό με το στέμμα για κοριτσάκια ή αγοράκια που δηλώνει τη λατρεία και την ύψιστη φροντίδα στη νέα ζωή. Πολύ όμορφες είναι και οι παραμάνες που συνδυάζουν διάφορα άλλα στοιχεία μεταξύ τους, όπως σταυρουδάκι, φιογκάκια, λουλουδάκια ή καρδιά.

κοσμηματα για νεογεννητα

Βραχιόλι με το αρχικό του ονόματος

Για νεογέννητα κοριτσάκια, πολύ ξεχωριστά είναι και τα διακριτικά βραχιολάκια που συνήθως φέρουν σε κρεμαστό το αρχικό γράμμα του ονόματος του μωρού. Σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο βραχιόλι με κλωστές και όχι με λεπτή αλυσίδα, για να είναι πιο ανθεκτικό.