Έπιπλα ξενοδοχείου & COVID 19: Χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσετε την ασφάλεια του καταλύματος

Η ασφάλεια των καταλυμάτων αποτελεί ένα ερωτηματικό εν μέσω πανδημίας και είναι ο λόγος που τα ξενοδοχεία άργησαν τόσο πολύ να ανοίξουν (ή μερικά δεν άνοιξαν καθόλου). Τα πρωτόκολλα υγιεινής, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι αυστηρά. Το προσωπικό πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια, όταν έρχεται σε επαφή με τους πελάτες, τα αντισηπτικά χεριών πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ ο καθαρισμός των δωματίων πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ των διαμονών και από προσωπικό που είναι ντυμένο με προστατευτική στολή, γάντια και μάσκα.

κορωνοΐος

Ωστόσο, είναι λογικό, αν είστε υπεύθυνος ενός τουριστικού καταλύματος, να ψάχνετε και άλλους τρόπους, για να αυξήσετε την υγιεινή και την ασφάλειά του. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και κάποιοι από αυτούς αφορούν το πώς θα διαχειριστείτε τα αντικείμενα και τα έπιπλα ξενοδοχείου. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού μέσω των επιφανειών των επίπλων:

  • Τα υφάσματα των επίπλων, τα οποία είναι αποσπώμενα, όπως τα καλύμματα και τα μαξιλάρια, πρέπει να πλένονται τακτικά στο πλυντήριο σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου.
  • Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, αντικαταστήστε τα έπιπλα ξενοδοχείου που περιέχουν υφασμάτινα μη αποσπώμενα μέρη, όπως κρεβάτια, καναπέδες, πολυθρόνες και σκαμπό, με έπιπλα από σκληρά υλικά, όπως ξύλο ή μέταλλο. Τα υλικά αυτά μπορούν να πλυθούν και να απολυμανθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Τα υφασμάτινα μέρη των επίπλων, τα οποία δεν πλένονται με νερό, όπως τα μαξιλάρια του καναπέ και το κεφαλάρι των κρεβατιών, μπορείτε να τα ψεκάζετε με το ειδικό σπρέι για υφάσματα, το οποίο έχει αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή προστασία.

  • Μεγάλο ρόλο παίζει και η διάταξη των επίπλων. Στο lobby και το εστιατόριο, πρέπει οι καρέκλες και τα τραπέζια να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. Επιπλέον, τα τραπέζια πρέπει να είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι καρέκλες των διαφορετικών τραπεζιών να είναι πλάτη με πλάτη, για να περιορίζεται η διασπορά του ιού.
  • Στη ρεσεψιόν και το lobby, καλό είναι να αποφεύγονται οι μεγάλοι καναπέδες, στους οποίους μπορούν να κάτσουν πολλά άτομα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα μικροαντικείμενα, όπως τα περιοδικά, τα χειριστήρια και οι κάρτες, πρέπει να απολυμαίνονται, προτού τα ακουμπήσετε πάνω σε ένα κοινόχρηστο τραπέζι. Υπάρχουν ειδικές συσκευές με υπεριώδη ακτινοβολία, οι οποίες σκοτώνουν τον ιό μέσα σε λίγα λεπτά.
  • Τα έπιπλα στους εξωτερικούς χώρους καλό είναι να φυλάσσονται μακριά από την υγρασία και όσο το δυνατόν σε μέρη με ηλιοφάνεια. Η ηλιακή ακτινοβολία έχει αποδειχτεί ότι μετά από λίγη ώρα εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, οπότε μπορεί να αποδειχτεί σύμμαχός σας. Πρόκειται για ένα πρακτικό τρικ που μπορεί να μειώσει τη μετάδοση του ιού με μηδέν κόπο.