Φωτιστικά γραφείου: Πώς θα δημιουργήσετε industrial διακόσμηση στο χώρο εργασίας σας

Το γραφείο είναι συνήθως ο πιο παραμελημένος χώρος του σπιτιού από άποψη διακόσμησης. Συνήθως, επικεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο σαλόνι, όμως παραβλέπουμε το πόσο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε όμορφα στο χώρο, όπου περνάμε αρκετές ώρες και  δουλεύουμε. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το γραφείο που έχουμε εκτός σπιτιού, αφού το ζητούμενο είναι να νιώθουμε άνετα και να αφήνουμε το προσωπικό μας στίγμα, ώστε να αντλούμε έμπνευση και να έχουμε όρεξη να μεγαλουργήσουμε. Επειδή σπάνια θα χρησιμοποιήσουμε διακοσμητικά, τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν τα έπιπλα και τα φωτιστικά γραφείου.

Τα τελευταία λειτουργούν τόσο ως χρηστικά αντικείμενα όσο και ως αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όποιο στυλ θέλετε. Τι είδους φωτιστικά γραφείου πρέπει, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε έναν χώρο εργασίας σε industrial στυλ;

φωτιστικο γραφειου

Ξύλο σε φυσικό χρώμα

Από το βιομηχανικό design δε μπορεί να λείπει το ξύλο, όχι όμως οποιοδήποτε ξύλο. Δεν θέλετε τίποτα υπερβολικά επεξεργασμένο, αλλά αντίθετα πρέπει να κινηθείτε στους φυσικούς τόνους. Ένα πορτατίφ με ξύλο σε φυσικό χρώμα είναι ό,τι πρέπει για το χώρο, στον οποίο δουλεύετε και στον οποίο ταιριάζει το απλό και λιτό στυλ. Επιπλέον, ο χρωματικός αυτός τόνος είναι φωτεινός και συνδυάζεται με όλα τα χρώματα στο δωμάτιο, είτε είναι προς το γκρι είτε προς το μπεζ και το καφέ.

Γαλβανιζέ μέταλλο

Σε συνδυασμό με το ξύλο ή μόνο του, το μέταλλο είναι ο κατεξοχήν πρωταγωνιστής στην industrial διακόσμηση. Υπάρχουν στην αγορά φωτιστικά γραφείου σε διάφορα σχέδια, τα οποία είναι φτιαγμένα με γαλβανιζέ μεταλλικούς σωλήνες και αποτελούν την επιτομή της βιομηχανικής αισθητικής. Από τα κλασικά industrial φωτιστικά με υδραυλικούς σωλήνες μέχρι πρωτότυπους σχεδιασμούς, όπως ρομπότ, ένα τέτοιο λαμπατέρ σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

φωτιστικα γραφειου

Χαλκός

Ο χαλκός είναι σίγουρα ένα υλικό που τραβάει τα βλέμματα τόσο με την απόκοσμη λάμψη του όσο και με το εξαιρετικό χρώμα του. Αν γενικά σας αρέσουν τα θερμά χρώματα, τότε αντί για το μεταλλικό χρώμα μπορείτε να διαλέξετε κάποιο φωτιστικό σε χάλκινο χρώμα. Το ίδιο εφέ θα έχει και κάτι πιο διακριτικό, όπως για παράδειγμα ένα πορτατίφ με χάλκινο καπέλο και ξύλο στο βασικό του μέρος. Η επιλογή εξαρτάται από το πόσο εντυπωσιακή θέλετε να είναι η διακόσμηση στο γραφείο και αν προτιμάτε το πιο natural στυλ, για το οποίο καλό είναι να προτιμήσετε το ξύλο σε συνδυασμό με το χαλκό.

Κόκκινο χρώμα

Industrial, βέβαια, δεν σημαίνει μόνο μεταλλικό και χάλκινο χρώμα. Σε αυτό το στυλ μπορείτε κάλλιστα να εντάξετε το χρώμα, αρκεί να μην είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η βιομηχανική αισθητική, δηλαδή, μπορεί να αντέξει λίγο χρώμα σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα στοιχεία, όμως καλό είναι να αποφύγετε τα φλούο χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις που παραπέμπουν περισσότερο στο ρετρό. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που ταιριάζει και με τις μεταλλικές και με τις χάλκινες αποχρώσεις, φωτίζει το χώρο και αποτελεί statement στοιχείο, χωρίς όμως μεγάλες υπερβολές. Ένα φωτιστικό με κόκκινους σωλήνες, για παράδειγμα, είναι ένα πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο σε έναν industrial χώρο.