Όλα όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε φωτιστικά γραφείου

Τα φωτιστικά γραφείου αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική επιλογή, καθώς παίζουν τεράστιο ρόλο στην αποδοτικότητά σας και στην άνεση που θα έχετε κατά την εργασία σας, ενώ επιπλέον συμβάλλουν και στο design του γραφείου. Το ζητούμενο είναι να έχετε φωτιστικά που συνδυάζουν την εργονομία με την καλαισθησία, ώστε να είναι και πρακτικά αλλά και να αναδεικνύουν τη διακόσμηση του δωματίου. Εφόσον σκέφτεστε να αγοράσετε φωτιστικό για το γραφείο σας, είναι πολλά αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Από το design και το είδος του φωτισμού του μέχρι την τιμή και τα έξτρα χαρακτηριστικά του, όλα όσα πρέπει να προσέξετε είναι τα παρακάτω:

φωτιστικα γραφειου

Μέγεθος

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι ύψος θα θέλατε να είναι η λάμπα γραφείου σας. Αν και πολλοί λαμπτήρες διαθέτουν ρυθμιζόμενους ή εύκαμπτους βραχίονες, για να προσαρμόσουν το ύψος στις ανάγκες σας, πρέπει έχετε μια πρώτη εικόνα για το πόσο μεγάλο και ψηλό θέλετε να είναι το φωτιστικό ανάλογα φυσικά και με το σημείο που θα το τοποθετήσετε.

Φωτεινότητα

Είναι βασικό μια λάμπα γραφείου να προσφέρει τη φωτεινότητα που επιθυμείτε. Η φωτεινότητα υπαγορεύεται από τον τύπο λαμπτήρα που χρησιμοποιείται στη λάμπα γραφείου σας και το ύψος της αναγράφεται στη συσκευασία του λαμπτήρα.

Υλικό

Τα φωτιστικά γραφείου είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως γυαλί, κεραμικό, ξύλο και μέταλλο. Το τι θα διαλέξετε εξαρτάται κυρίως από το στυλ του χώρου, στον οποίο θα βάλετε το φωτιστικό. Φυσικά, όσον αφορά στο υλικό, καλό είναι να προσέξετε αν αυτό είναι ανθεκτικό και καλής ποιότητας.

φωτιστικο γραφειου ασημενιο

Ρυθμίσεις φωτισμού

Πολλά φωτιστικά γραφείου διαθέτουν διάφορους τύπους ρυθμίσεων φωτισμού, όπως ο διακόπτης dimmer για αυξομείωση, τα χειριστήρια προσαρμογής της φωτεινότητας και ο διακόπτης υψηλής ή χαμηλής έντασης. Το τι χρειάζεστε από όλα αυτά εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Σύνδεση

Συχνά, βρίσκουμε την κατάλληλη θέση για το φωτιστικό και μετά συνειδητοποιούμε ότι κοντά δεν υπάρχει κάποια λάμπα. Καλό είναι, λοιπόν, να αναλογιστείτε τι σύνδεση θέλετε να έχει το φωτιστικό σας. Να έχει καλώδιο για πρίζα ή να λειτουργεί με μπαταρία; Υπάρχουν πολλά ασύρματα φωτιστικά γραφείου LED που διαθέτουν επαναφορτιζόμενες θύρες USB.

Ενεργειακή απόδοση

Δεν έχει κάθε φωτιστικό γραφείου την ίδια ενεργειακή απόδοση. Ο λιγότερο αποδοτικός λαμπτήρας είναι πυρακτώσεως, ενώ ο λαμπτήρας LED είναι ο πιο αποδοτικός.

Τιμή και εγγύηση

Ποιο είναι το budget σας; Αυτός είναι συνήθως ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μερικά φωτιστικά είναι πολύ φθηνά, αλλά μπορεί να μην διαθέτουν πολλές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση φωτισμού. Επίσης, πέρα από την τιμή είναι βασικό να εξετάσετε και την παρεχόμενη εγγύηση. Μπορεί ένα φωτιστικό να είναι πιο ακριβό από ένα άλλο, αλλά να παρέχει μεγαλύτερη εγγύηση, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνετε σύντομα απόσβεση της επιπλέον δαπάνης.