Τα ιδανικά πανωφόρια για τον χειμώνα

Κάθε φθινόπωρο οι περισσότερες γυναίκες βγαίνουν στην αγορά προς αναζήτηση για τα ιδανικά για εκείνες πανωφόρια. Η ποικιλία στα καταστήματα ενδυμάτων είναι τεράστια και αυτό μερικές φορές μπορεί να μπερδέψει τις γυναίκες. Τα ιδανικά όμως πανωφόρια για την κάθε γυναίκα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα μπορείτε να αποφύγετε τυχόν στιλιστικά λάθη.

 

Η εποχή και το είδος παίζουν σημαντικό ρόλο

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε τι είδους πανωφόρι χρειάζεστε. Οι επιλογές είναι πολλές και μεταβάλλονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Υπάρχουν τα μπουφάν, τα παλτό, τα μαντό, τα σακάκια, οι καμπαρντίνες, τα γιλέκα και τα μπολερό. Εσείς για να διαλέξετε το είδος θα πρέπει αρχικά να σκεφτείτε για ποια εποχή χρειάζεστε αυτό το πανωφόρι. Στη συνέχεια χρειάζεται να σκεφτείτε για ποιες περιστάσεις.

Modernoraptiki.gr - Πανωφόρια - Κάπα Καρό Σε Βελούρ Ύφασμα

Φθινόπωρο και Άνοιξη

Τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες φοράμε όμορφες καμπαρντίνες για κομψές πρωινές εξόδους και το βράδυ όμορφα μαντό τα οποία απογειώνουν κάθε ντύσιμο και στυλ.

 

Χειμώνας και Καλοκαίρι

Τους χειμερινούς μήνες παραδείγματος χάρη, για κάθε μέρα χρησιμοποιούμε μπουφάν και για τις πιο κρύες ημέρες παλτό. Επίσης για ειδικές περιστάσεις μπορούμε να φοράμε τα χειμερινά μας μπολερό, τα οποία δίνουν στο ντύσιμό μας μία πιο σικ νότα και είναι κατάλληλα και για βραδινές εξόδους. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να αρκεστούμε σε μία ζακέτα, ιδανική για να μας προστατεύει από το καλοκαιρινό αέρα ή σε ένα jean μπουφάν ή μία εσάρπα που δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στο look μας.

Modernoraptiki.gr - Ζακέτα πλεκτή σε στυλ Montgomery

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε τι είδος πανωφόρι χρειάζεστε, για ποια εποχή και για ποια περίσταση. Φυσικά η τελική επιλογή θα γίνει με βάση το γούστο σας και το στιλ σας. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να αγοράσετε καμπαρντίνα αν αυτή δεν σας εκφράζει και δεν ταιριάζει με το γενικό στιλ σας.

 

Η γραμμή του ρούχου

Το κάθε πανωφόρι έχει δική του γραμμή και δικό του στιλ, αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να διαλέξετε την ιδανική γραμμή που θα ταιριάζει με το σωματότυπο σας. Αν έχετε πολύ λεπτά πόδια μην επιλέξετε κοντά και πολύ φουσκωτά μπουφάν, διότι θα δείχνουν πολύ τεράστιο το πάνω μέρος του σώματός σας. Αν έχετε σωματότυπο κλεψύδρα και ψάχνετε παλτό, επιλέξτε ένα σε άλφα γραμμή, η οποία τονίζει την ωραία μέση σας και καλύπτει τυχόν ατέλειες στα υπόλοιπα σημεία. Αν είστε αρκετά ψηλές μην φοβηθείτε τα μακριά πανωφόρια αλλά μην επιλέξετε πολύ κοντά διότι θα παραμορφώνουν την εικόνα σας. Για εσάς που το ύψος σας είναι κάτω από 1.63 επιλέξτε μήκη, τα οποία ιδανικά δεν ξεπερνούν το γόνατο. Μην απογοητευτείτε με την πρώτη λάθος επιλογή που ίσως κάνετε. Στην αγορά υπάρχουν και για μεγάλα μεγέθη ρούχα, για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και σας αναδεικνύει.

Modernoraptiki.gr - Πανωφόρια - Ημίπαλτο φαρδιά γραμμή σε μπουκλέ όψη

Το ιδανικό χρώμα

Υπάρχουν κάποια χρώματα, τα οποία πάντα θα αποτελούν κλασικές επιλογές και θα παραμένουν μια σταθερή αξία στο χρόνο, διότι ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, σε όλων των ειδών τα πανωφόρια και είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Αυτά τα χρώματα είναι το λευκό, το μαύρο, το καμηλό, το κόκκινο, το σκούρο μπλε και το nude. Διαλέγοντας κάτι σε αυτά τα χρώματα μπορείτε να είστε σίγουροι πως το ντύσιμο και η εμφάνιση σας θα είναι κομψά και κλασικά, δεν θα υπάρχει για εσάς ο φόβος να θεωρηθείτε εκτός μόδας. Η Coco Chanel είχε πει: << Το χρώμα που σου πάει δεν είναι ποτέ λάθος>>. Για αυτό εάν κάποιο χρώμα σας κολακεύει και δεν ανήκει στα κλασικά, μην φοβηθείτε να το επιλέξετε. Αν ανακαλύψουμε την σωστή παλέτα χρωμάτων που μας ταιριάζει τότε τα ρούχα και τα κοσμήματα σε αυτούς τους χρωματισμούς είναι τα καταλληλότερα για εμάς.