Τι πρέπει να προσέξετε στα διάφορα είδη πάρτυ

 

Τα παιδικά πάρτυ προκαλούν συχνά πονοκέφαλο στους γονείς που προβληματίζονται για το πώς θα διαχειριστούν τόσα παιδιά, ώστε όχι μόνο το πάρτυ να είναι επιτυχημένο αλλά και να μη δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα ή οι τόσο συνηθισμένοι καυγάδες μεταξύ των παιδιών. Ιδέες για παιδικά πάρτυ που θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς σας καλεσμένους υπάρχουν πολλές, όμως προτού τις υλοποιήσετε, καλό είναι να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα για τα διάφορα είδη πάρτυ ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των παιδιών, ώστε να αποφύγετε κακοτοπιές και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

 

 

 

παιδικια πάρτυ τι πρέπει να προσέξετε είδη παρτυ sweebies συμβουλες

 

Πάρτυ για μωρά και μικρά παιδιά (πρώτα γενέθλια)

Τα παιδικά πάρτυ που έχουν ως καλεσμένους παιδάκια μέχρι 3 ετών διακρίνονται από το χαρακτηριστικό ότι οι καλεσμένοι κουράζονται εύκολα, ενώ πρέπει να υπολογιστεί σωστά και ο χρόνος του πάρτυ, ώστε να μη διαταραχθεί ο ύπνος των παιδιών. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας να κάνετε το πάρτυ είναι νωρίς το απόγευμα, όπου όλα τα παιδιά έχουν ξυπνήσει από το μεσημεριανό τους ύπνο, έχουν ενέργεια και δεν νυστάζουν, ώστε να αρχίσουν οι γκρίνιες. Σε αυτή την ηλικία επίσης, καλό είναι να έχετε πολλά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, καθώς αυτά τείνουν να είναι πολύ κτητικά και να μη μοιράζονται τίποτα, ενώ ένας ανιματέρ για ομαδικά παιχνίδια δεν είναι πολύ χρήσιμος, μιας και ακόμα τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει την ικανότητα να παίζουν όλα μαζί, αλλά μόνο δίπλα δίπλα το καθένα ξεχωριστά.

 

Πάρτυ για αγόρια

Από την ηλικία των 4 και μέχρι την εφηβεία, τα περισσότερα παιδιά προτιμούν τα πάρτυ τους να έχουν καλεσμένους μόνο του ίδιου φύλου με αυτά. Τα πάρτυ για αγόρια είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, μιας και οι μικροί σας καλεσμένοι θα είναι πολύ ενεργητικοί και ζωηροί και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι. Έτσι, είναι απαραίτητο να έχετε απομακρύνει τα εύθραυστα αντικείμενα, αλλά και να έχετε προνοήσει για τις δραστηριότητες των αγοριών, όπως ομαδικά παιχνίδια με κάποιον ανιματέρ ή, αν το πάρτυ γίνεται σε ανοιχτό χωρό, αγώνες σε διάφορα αθλήματα ή παιχνίδι με την πινιάτα.

 

Πάρτυ για κορίτσια

Τα πάρτυ για κορίτσια είναι πολύ πιο εύκολα, καθότι ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία, τα κοριτσάκια είναι πιο υπάκουα και ήσυχα από τα αγόρια. Έτσι, μπορείτε κάλλιστα να αναλάβετε εσείς ως γονιός την ψυχαγωγία των καλεσμένων σας. Όμορφες ιδέες για παιδικά πάρτυ κοριτσιών είναι τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής, το κουκλοθέατρο, οι θεατρικές παραστάσεις, η φωτογράφιση με photo booth props αλλά και τα spa party, οι βραδιές σινεμά ή οι επιδείξεις μόδας μεταξύ των κοριτσιών.

 

Πάρτυ για εφήβους

Τα εφηβικά πάρτυ απαιτούν μεγάλη προσοχή, καθώς οι έφηβοι ζητούν πολλά και συνεργάζονται δύσκολα. Τα πάρτυ θα είναι σίγουρα μεικτά, όμως τώρα θα υπάρχει η δυσκολία ότι οι καλεσμένοι θα επιθυμούν να υπάρχει αλκοόλ αλλά και να λείπουν οι γονείς. Καλό είναι να μην ενδώσετε σε τέτοιες επιθυμίες, για να μην παρεκτραπεί το πάρτυ. Μια εξαιρετική λύση είναι να προσλάβετε κάποιον DJ, ο οποίος με τις μουσικές του εγκαταστάσεις και τα φωτορυθμικά του θα δημιουργήσει ένα υπέροχο disco party που θα τους εκπλήξει όλους ευχάριστα.