Βερνίκια νυχιών: με αυτούς τους τρόπους παραμένουν αναλλοίωτα

Όλες οι γυναίκες λατρεύουν να έχουν περιποιημένα βαμμένα νύχια με βερνίκια νυχιών που τις εκφράζουν και κάνουν τα άκρα τους να ακτινοβολούν ομορφιά. Ωστόσο, το πρόβλημα με τα απλά βερνίκια νυχιών είναι ότι δεν κρατάνε όσο θα θέλαμε. Ήδη από την τέταρτη μέρα ή και πιο νωρίς, ανάλογα με την ποιότητα των νυχιών κάθε γυναίκας, το βερνίκι θαμπώνει πάνω στο νύχι, ξεφτίζει ή ακόμα και ξεφλουδίζει σε ολόκληρα κομμάτια. Φυσικά, λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δοθεί με τα τεχνητά νύχια ή το ημιμόνιμο μανικιούρ, όμως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν προτιμούν αυτές τις τεχνικές είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν θέλουν να εξασθενήσουν τα φυσικά τους νύχια. Για αυτές τις γυναίκες οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, ώστε το βερνίκι νυχιών να παραμένει σε καλή κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα.

Σωστή προετοιμασία

Το βασικότερο σημείο κατά την εφαρμογή των βερνικιών νυχιών είναι η σωστή προετοιμασία. Είναι απαραίτητο να έχετε απομακρύνει τα πετσάκια γύρω από το νύχι και να το έχετε λιμάρει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εμφανίζει αιχμές και άγρια σημεία. Μόνο έτσι, το βερνίκι νυχιών θα απλωθεί σωστά και σε όλη την επιφάνεια του νυχιού, ενώ οι άκρες θα μπορέσουν με το σωστό σχήμα να παραμείνουν καλοφτιαγμένες για μέρες. Μια επιπλέον συμβουλή είναι έχετε λιμάρει ελαφρά όλη την επιφάνεια του νυχιού πριν εφαρμόσετε το βερνίκι. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πολύ απαλά με τη λίμα ή με το buffer. Παράλληλα, όπως δεν πρέπει να αφήνετε σημεία στο νύχι που δεν έχουν λιμαριστεί, έτσι καλό θα ήταν, ειδικά αν το νύχι σας είναι λεπτό, να το έχετε κοντό. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να σας σπάσει και όλος ο κόπος του μανικιούρ να πάει χαμένος.

βερνίκια νυχιώνBase και top coat

Σημαντικό βήμα είναι να εφαρμόστε βάση πριν τις δύο στρώσεις από το βερνίκι νυχιών. Χωρίς τη βάση, το νύχι σας θα κιτρινίσει, ιδιαίτερα αν το βερνίκι είναι έντονο, ενώ ταυτόχρονα το αποτέλεσμα θα κρατήσει λιγότερο. Κάθε στρώση χρώματος πρέπει να έχει το ελάχιστο βερνίκι που απαιτείται, για να βγει ομοιόμορφο χωρίς να είναι πολύ παχύ. Μετά το πρώτο χέρι, περιμένετε υπομονετικά μέχρι αυτό να στεγνώσει τελείως, διότι μόνο έτσι θα σταθεροποιηθεί στο νύχι και έπειτα εφαρμόστε το δεύτερο χέρι. Στο τέλος, απαραίτητο είναι και το σταθεροποιητικό που θα δώσει τη χαρακτηριστική λάμψη και θα «παγώσει» το βερνίκι νυχιών.

Προσοχή στις δουλειές του σπιτιού

Ακόμα και αν τηρήσετε ευλαβικά όλα τα παραπάνω, η τελική διάρκεια του βερνικιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα και το πάχος των νυχιών σας αλλά και το βερνίκι που επιλέξατε. Σε κάθε περίπτωση, εσείς πρέπει να προστατεύετε με κάθε τρόπο το μανικιούρ σας από εργασίες που μπορούν να το καταστρέψουν, όπως οι δουλειές του σπιτιού. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φοράτε γάντια, ώστε να αποφεύγετε την επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά, αλλά και γενικά να προσπαθείτε να ακουμπάτε τα αντικείμενα με τα δάχτυλα και όχι με την άκρη των νυχιών.