Ιδέες διακόσμησης για μικρές κρεβατοκάμαρες

Όλοι μας έχουμε δει στα περιοδικά τις τεράστιες κρεβατοκάμαρες σε πολυτελή σπίτια, όπου μέσα χωράει ένα τζάκι, ένας καναπές, μια πολυθρόνα, ένα γραφείο και ίσως… μια μπανιέρα. Ωραία είναι όλα αυτά, όμως μάλλον είναι καιρός να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, αφού ελάχιστοι άνθρωποι έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Στα περισσότερα σπίτια οι κρεβατοκάμαρες είναι μικροσκοπικές, αφού ο περισσότερος χώρος δίνεται στο σαλόνι που θεωρείται το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού. Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι το υπνοδωμάτιο είναι ένα εξίσου ξεχωριστό δωμάτιο, στο οποίο θέλουμε να νιώθουμε άνετα και να χαλαρώνουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν την κρεβατοκάμαρά μας να μεταμορφωθεί σε κάτι όμορφο, ακόμα και αν είναι μικροσκοπική.

 

Παίξτε με τις αντιθέσεις

Η τάση που υπαγόρευε παλιά να είναι όλα τα χρώματα στα μικρά δωμάτια σε ανοιχτές αποχρώσεις θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Αυτό που θα ζωντανέψει το χώρο είναι να παίξετε με τις αντιθέσεις. Αν το δάπεδο είναι σκούρο, οι τοίχοι πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμοι, αν όμως ισχύει το αντίθετο, τότε κάλλιστα μπορείτε να βάψετε το έναν τοίχο σε έντονο χρώμα. Επιπλέον, πάνω στα άσπρα σεντόνια μπορείτε να τοποθετήσετε σκούρες ή φλοράλ μαξιλάρες που θα δώσουν ένταση στη συνολική εικόνα.

 

Μεγαλώστε το κεφαλάρι

Συχνά, οι κρεβατοκάμαρες είναι τόσο μικρές που δεν χωράει να μπει ούτε καν ένα κομοδίνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδανική λύση είναι να μεγαλώσετε λίγο το κεφαλάρι του κρεβατιού, ώστε αυτό να μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και κομοδίνο.

 

Αποθηκευτικοί χώροι από το πουθενά

Οι μικρές κρεβατοκάμαρες έχουν το πρόβλημα ότι δύσκολα βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε αν αναλογιστείτε πόσα σημεία μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αποθήκευσης. Εκτός από το κεφαλάρι, πολύ βολικό είναι το μέρος κάτω από το κρεβάτι, ένας χώρος που συνήθως τον αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Επίσης, τα επιτοίχια ράφια βολεύουν πολύ, καθώς αξιοποιούν το ύψος του δωματίου και δεν ενοχλούν τη διάταξη των επίπλων.

 

Διακοσμείστε τους τοίχους

Επειδή το υπνοδωμάτιο δεν έχει άνεση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τους τοίχους γυμνούς. Το αντίθετο μάλιστα. Ταπετσαρίες σε διάφορα σχέδια, πίνακες και αυτοκόλλητα τοίχου θα αναδείξουν το προσωπικό σας γούστο και θα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει πιο ενδιαφέρον και λιγότερο ψυχρό.

 

Η φωτεινότητα είναι πολύ σημαντική

Δεν πειράζει αν η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή. Πειράζει, όμως, αν είναι σκοτεινή. Το σκοτάδι θα την κάνει να δείχνει αποπνικτική και βαριά. Συνεπώς, το να είναι φωτεινό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σας προτεραιότητες. Ελαφρές ανοιχτόχρωμες κουρτίνες, για να μπαίνει μέσα το φως του ήλιου, είναι η προφανής λύση, όμως αν δεν έχετε την τύχη και τον ήλιο με το μέρος σας, τότε λάμπες με φυσικό φως θα φανούν χρήσιμες.

 

Minimal έπιπλα

Τα λιτά έπιπλα σε μοντέρνες γραμμές είναι η αποτελεσματικότερη επιλογή, για να μη μοιάζει η κρεβατοκάμαρα παραφορτωμένη και υπερβολική. Τα minimal έπιπλα έχουν την ιδιότητα ότι ξεκουράζουν το μάτι και δεν επισκιάζουν το χώρο με έντονα στοιχεία. Έτσι, στις μικρές κρεβατοκάμαρες θα ενταχθούν με ευκολία σε κάθε σχήμα και διάταξη και θα δέσουν σε ένα αρμονικό σύνολο.