Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Αθήνα: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα είναι πολύ δημοφιλείς για τον εξής απλό λόγο. Είναι πρακτικά ο μοναδικός τρόπος να δει κανείς την πρωτεύουσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Η Αθήνα δεν είναι μόνο μια τεράστια πόλη με δεκάδες γειτονιές. Είναι, επίσης, ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων προορισμός με εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μέρη για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Συνεπώς, για να κάνετε γρήγορες μετακινήσεις, να μη χάνετε χρόνο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να προλάβετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα από όσα έχει να σας προσφέρει η Αθήνα, τότε η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μονόδρομος.

Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε, για να έχετε μια ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία με το αυτοκίνητο στην Αθήνα;

Μικρό αυτοκίνητο

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι να νοικιάσετε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο. Η Αθήνα έχει μόνιμη κίνηση και σοβαρό πρόβλημα parking στο κέντρο, οπότε ένα αυτοκίνητο με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ευελιξία για εύκολη στάθμευση είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν κινείστε στο κέντρο.

Προσοχή στο parking

Εφόσον νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Αθήνα, είναι πολύ σημαντικό να είστε πολύ προσεκτικοί με το parking. Σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, όπως το Μεταξουργείο, το Γκάζι και τα Εξάρχεια, είναι προτιμότερο να βάζετε το αυτοκίνητο σε κάποιον κλειστό χώρο στάθμευσης, διότι γίνονται πολλές κλοπές ή ακόμα και επεισόδια. Αν παρκάρετε στο δρόμο, τότε σιγουρευτείτε ότι δεν απαγορεύεται ή ότι δεν κλείνετε κάποια ράμπα αναπήρων, γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Επίσης, όλο το κέντρο έχει παρκόμετρα, που θα πρέπει να αγοράσετε από κάποιο κοντινό περίπτερο.

Ασφάλεια κλοπής

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ασφαλίσετε το νοικιασμένο αυτοκίνητο για ολική και μερική κλοπή με μικρή απαλλαγή. Δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα σημεία της πρωτεύουσας, όπου οι κλοπές είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά σε νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Ασφαλής οδήγηση

Η ασφαλής οδήγηση είναι συχνά μια πρόκληση στην Αθήνα, όπου η αυξημένη κίνηση, τα χιλιάδες μηχανάκια, τα χαλασμένα φανάρια και οι επικίνδυνοι δρόμοι είναι καθημερινό φαινόμενο. Η νευρικότητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η υψηλή ταχύτητα είναι συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε τόσο από άπειρους όσο και από έμπειρους οδηγούς.

Μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο

Όταν αποφασίζετε για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία ενοικίασης σας προσφέρει μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από το κέντρο και με τον προαστιακό θα χρειαστείτε πάνω από μία ώρα, για να φτάσετε. Πολλές, όμως, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα προσφέρουν δωρεάν παραλαβή και παράδοση του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε.

Πηγή: Kosmos Car Rental Athens