Εξοπλισμός ξενοδοχείων: Τι θα χρειαστείτε;

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές στη χώρα μας, οπότε δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερες επενδύσεις αφορούν σε ξενοδοχεία. Πρόκειται για επενδύσεις σημαντικού ύψους, καθώς ο επαγγελματικός εξοπλισμός ξενοδοχείων αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία. Μάλιστα, είτε πρόκειται για ένα μικρό ξενοδοχείο είτε για μια μεγάλη μονάδα, ο εξοπλισμός ως προς τα επιμέρους στοιχεία του είναι ίδιος.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς χρειάζεται ένα ξενοδοχείο ως προς τον εξοπλισμό του.

Έπιπλά Δωματίου Ξενοδοχείου

Έπιπλα δωματίων

Τα έπιπλα κάθε ξενοδοχείου εξαρτώνται από το στυλ της επίπλωσης και της διακόσμησης των δωματίων. Πάντως, πέρα από το στυλ, ο βασικός εξοπλισμός στην επίπλωση του δωματίου ενός ξενοδοχείου ορίζεται από τη νομοθεσία και περιλαμβάνει το κρεβάτι, δύο κομοδίνα, τη ντουλάπα, τη μπαγκαζιέρα, τον καθρέπτη, το γραφείο, μία καρέκλα και καλάθι απορριμμάτων.

Επίπλωση ρεσεψιόν και lobby

Reception Ξενοδοχείου

Επίσης υποχρεωτική είναι και η ρεσεψιόν μαζί με τον χώρο υποδοχής, εφόσον η επιχείρηση είναι καταχωρημένη ως ξενοδοχείο και όχι ως αυτόνομα δωμάτια. Απαιτείται, λοιπόν, το έπιπλο της ρεσεψιόν μαζί με πολυθρόνες, καναπέδες, καρέκλες και τραπέζια, για να διαμορφωθεί ο χώρος ανάλογα με το στυλ και τον βαθμό πολυτέλειας του ξενοδοχείου.

Εξοπλισμός καθαρισμού

Επαγγελματικό πλυντήριο Ρούχων Σε Λειτουργία

Ο εξοπλισμός καθαριότητας αποτελεί από τους πιο βασικούς σε ένα ξενοδοχείο και είναι απαραίτητο να είναι άριστης ποιότητας, ώστε να διασφαλίζει υψηλό επίπεδο υγιεινής και απρόσκοπτη λειτουργία. Τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων για το καθημερινό πλύσιμο πετσετών και σεντονιών είναι πολύ βασικά, ενώ βεβαίως απαραίτητα είναι και τα τρόλεϊ καμαριέρας για τη μεταφορά των λευκών ειδών με ασφαλή και γρήγορο τρόπο. Οι επαγγελματικές ηλεκτρικές σκούπες θα επιτρέψουν τη γρήγορη και αποδοτική εργασία σε κάθε δωμάτιο, ώστε να μη χρειαστεί να απασχολείτε πολύ προσωπικό καθαριότητας.

Εξοπλισμός κουζίνας

Επαγγελματικός Εξοπλισμός Κουζίνας

Στα ξενοδοχεία επιβάλλεται από τον νόμο να σερβίρεται πρωινό και γεύμα για τουλάχιστον 3 ώρες το καθένα σε κοινόχρηστο χώρο. Συνεπώς, απαιτείται και επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας, ο οποίος έχει πολλά κοινά με αυτόν ενός εστιατορίου. Έτσι, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες, φούρνοι και εστίες αλλά και πλυντήρια πιάτων. Φυσικά, εφόσον το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να έχει μια ολοκληρωμένη κουζίνα, εφάμιλλη ενός καλού εστιατορίου, απαιτούνται και πιο εξειδικευμένες συσκευές μαγειρικής, όπως sous vide, αποφλοιωτής, σουπιέρα, μίξερ, κόφτες, μπεν μαρί και άλλα, για τα οποία θα σας ενημερώσει ο σεφ σας.

Με δεδομένο ότι στο ξενοδοχείο προσφέρονται επιπλέον και καφέδες και snack, θα χρειαστείτε, επίσης, εσπρεσσομηχανή, καφετιέρα φίλτρου, φραπιέρα, αποχυμωτή και πορτοκαλοστίφτη, καθώς και τοστιέρα, φριτέζα και κρεπιέρα. Παράλληλα, για το μπουφέ του πρωινού κατάλληλος είναι ο εξοπλισμός παρουσίασης των φαγητών με διανεμητές γάλακτος, δημητριακών, χυμών και ζεστών ροφημάτων, μπεν μαρί παρουσίασης καθώς και ψυχόμενες ή θερμαινόμενες βιτρίνες ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του ξενοδοχείου.