Ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ γάτας

Έχετε αποφασίσει να προσθέσετε στην οικογένειά σας ακόμα ένα μέλος, και έτσι υιοθετήσατε μια γάτα. Όπως είναι λογικό, σίγουρα θα χρειαστείτε κάποια απαραίτητα αξεσουάρ γάτας για να προετοιμάσετε το σπίτι σας κατάλληλα ώστε να την υποδεχτείτε.

Πριν αρχίσετε να βγάζετε ασταμάτητα φωτογραφίες τη γατούλα σας και τις σκανταλιές της στο Instagram, ως σωστοί γατογονείς είναι σωστό να επενδύσετε σε κατάλληλα αξεσουάρ ώστε να μην της λείψει τίποτα. Ας δούμε την παρακάτω λίστα ώστε να μη σας ξεφύγει τίποτα!

1. Τσάντα μεταφοράς

Τσάντα Μεταφοράς Γάτας

Η γάτα δε μεταφέρεται με λουρί όπως ο σκύλος. Ούτε μπορείτε να την έχετε αγκαλιά, διότι πολύ απλά, δεν κάθεται. Για αυτό είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια τσάντα ή κλουβί μεταφοράς. Είναι βέβαιο πως θα τη χρειαστείτε. Πώς αλλιώς θα πάτε στον κτηνίατρο; Προτιμήστε κλουβί μεταφοράς με πολύ γερή κατασκευή, διαφορετικά μια τσάντα με ανθεκτικούς ιμάντες και διχτάκι ώστε να μην μπορεί να δραπετεύσει εύκολα. 

2. Λεκάνες άμμου

Άμμος για γάτες

Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε το ένα και μοναδικό αναγκαίο αξεσουάρ γάτας, αυτό θα ήταν το δοχείο της άμμου. Δεν το γλιτώνετε. Η γάτα σας χρειάζεται ένα μέρος όπου θα μπορεί να κάνει την ανάγκη της. Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας ή με το πόσες γάτες έχετε, τόσες λεκάνες άμμου θα χρειαστείτε. 

Χρειάζεστε ένα δοχείο για κάθε γάτα, και ένα δοχείο για κάθε όροφο. Ποτέ μη βάζετε δύο δοχεία κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα δοχεία αυτά βγαίνουν σε διάφορα στυλ, από απλές λεκάνες, μέχρι κλειστές, ακόμα και αυτοκαθαριζόμενες. Υπάρχουν επίσης διαφορετικές λεκάνες για άμμο ή για pellets. 

Όσο για την άμμο, πάλι έχετε πληθώρα επιλογών. Αν μπορεί να θεωρηθεί αξεσουάρ για γάτα, η άμμος είναι σημαντικό να είναι καλής ποιότητας και χωρίς άρωμα.

3. Πιατάκια για φαγητό και νερό

Πιατάκια με τροφή γάτας

Επενδύστε σε πιατάκια καλής ποιότητας για να βάζετε το φαγητό και το νερό της γάτας σας. Για την ακρίβεια, θα χρειαστείτε σίγουρα δυο τρία μπολάκια για νερό, ώστε να βρίσκει πάντα δροσιά, όποτε και αν το ζητήσει. Μπορείτε να επενδύσετε και σε ένα συντριβανάκι ειδικά για γάτες, που θα έχει πάντα φρέσκο νερό.

Αν και σε αυτά τα αξεσουάρ γάτας δε δίνουμε πολλή σημασία, πρέπει να προσέξουμε να μην είναι πολύ βαθιά διότι στρεσάρονται τα μουστάκια τους όπως βουτάνε τη μουσούδα τους μέσα στο δοχείο. Προτιμήστε πιο flat πιατάκια ώστε να τρώνε και να πίνουν πιο άνετα!

4. Ονυχοδρόμια

Γάτα πάνω σε ονυχοδρόμιο

Στη γατούλα σας αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ, να σας βλέπει από ψηλά, αλλά και να σκαρφαλώνει, να ξύνει τα νύχια της, και να βρίσκει κρυψώνες. Μια είναι η λύση για να της παρέχετε όλα όσα αναζητά σε ένα. Πρέπει να επενδύσετε σε ένα μεγάλο και στιβαρό ονυχοδρόμιο, στυλ γατόδεντρου. Όσο πιο ψηλό και με όσες περισσότερες θέσεις για ξύσιμο, κρυψώνες, και παιχνίδια, τόσο το καλύτερο.

Στο dealbay.gr θα βρείτε τα καλύτερα αξεσουάρ για γάτες στις καλύτερες τιμές της αγοράς!