Πώς να διαλέξω μελάνι εκτυπωτή; Αυθεντικά Vs Ανακατασκευασμένα Vs Συμβατά μελάνια

Τα μελάνια είναι μία από τις σημαντικότερες δαπάνες στη λειτουργία μιας επιχείρησης που εκτυπώνει συνεχώς. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές για το τι να αγοράσετε. Δεν είναι πια η μόνη λύση να πληρώνετε αδρά τα αυθεντικά μελάνια εκτυπωτών, αλλά υπάρχουν και τα συμβατά μελάνια, τα οποία είναι φθηνότερα και σε πολύ καλή ποιότητα.

Μήπως, όμως, όροι όπως «ανακατασκευασμένα» και «συμβατά μελάνια» σας φαίνονται… κινέζικοι; Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε στη διαδικασία αγοράς μελανιών εκτυπωτή, για να βρείτε την πιο αξιόπιστη αλλά και οικονομικότερη λύση.

Αυθεντικά μελάνια

αυθεντικα μελανια

Αν δεν έχετε καμία σχέση με τον χώρο και δεν θέλετε να το ψάξετε, τότε μπορείτε στα τυφλά να αγοράσετε τα αυθεντικά μελάνια της μάρκας του εκτυπωτή. Για παράδειγμα, αν έχετε εκτυπωτή HP, αγοράζετε τα αντίστοιχα μελάνια HP με βάση τον κωδικό της συσκευής. Βρείτε το μελάνι του εκτυπωτή σας εδώ

Κανείς δεν πρόκειται να πει ότι δεν είναι μια απόλυτα αξιόπιστη και ασφαλής λύση. Απλώς είναι ακριβή. Υπερβολικά ακριβή. Και αυτό πολύ απλά επειδή οι εκτυπωτές είναι πια πολύ φθηνοί, οπότε τα μελάνια είναι ο τρόπος των εταιρειών να βγάζουν κέρδος.

Μήπως καλύτερα να δούμε τις εναλλακτικές;

Συμβατά μελάνια

συμβατα μελανια εκτυπωτη

Τα συμβατά μελάνια είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους. Μελάνια εκτυπωτών που είναι συμβατά με τον εκάστοτε τύπο εκτυπωτή. Είναι καινούρια, εντελώς αχρησιμοποίητα μελάνια. Οπότε, ποια είναι η διαφορά τους από τα αυθεντικά; Μόνο ότι κατασκευάζονται από διαφορετικές εταιρείες από αυτές των εκτυπωτών.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι τα μελάνια αυτά δεν είναι κατάλληλα για τον εκτυπωτή σας; Όχι. Με μια υποσημείωση βέβαια. Θα πρέπει να τα επιλέξετε από γνωστές μάρκες με πιστοποίηση που ακολουθούν αυστηρές προδιαγραφές. Αν αγοράσετε συμβατά μελάνια από ένα άσχετο brand, τότε δυστυχώς είναι πιθανό να μην είναι τελικά… συμβατό.

Ανακατασκευασμένα μελάνια

ανακατασκευασμενα μελανια

Τα ανακατασκευασμένα είναι αυθεντικά μελάνια, τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά, δηλαδή δεν είναι καινούρια. Πρόκειται για μελάνια που έχουν γεμισθεί ξανά, ενώ ταυτόχρονα τους έχουν αλλαχθεί πολλά σημαντικά ανταλλακτικά μέρη, ώστε να λειτουργούν άψογα.

Στα πλεονεκτήματά τους είναι ότι είναι σημαντικά φθηνότερα σε σχέση με τα καινούρια. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί με βάση όλα τα standards της εταιρείας του εκτυπωτή, οπότε το αναμενόμενο είναι να ταιριάζουν άψογα σε αυτόν. Ωστόσο, πάλι θα πρέπει να προσέξετε από ποιον τα αγοράζετε, έτσι ώστε η ανακατασκευή να είναι επιτυχημένη και επομένως ασφαλής για τον εκτυπωτή.

Συμπερασματικά

Πού καταλήγουμε; Ότι υπάρχουν καλές επιλογές, για να μην ξοδέψετε μια περιουσία στα μελάνια εκτυπωτών. Ωστόσο, δεν μπορείτε να πάτε στα τυφλά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για την ποιότητα της εκτύπωσης όσο και για την ασφάλεια του εκτυπωτή να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία, όπως η Cartridge World, η οποία εξασφαλίζει την 100% συμβατότητα των μελανιών με τον εκτυπωτή σας, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και με τιμές έως και 80% χαμηλότερες από τα αυθεντικά μελάνια εκτυπωτών.