5 καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε προπόνηση με ελλειπτικό

Ψάχνετε να βρείτε ένα όργανο γυμναστικής το οποίο θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες, να χτίσετε το σώμα των ονείρων σας αλλά ταυτόχρονα να μην τραυματιστείτε στην προσπάθεια; Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο γυμναστικής, το ποδήλατο γυμναστικής και τους πάγκους με βάρη τότε μία είναι η λύση. Να στραφείτε προς το ελλειπτικό και να διαπιστώσετε τα εκπληκτικά οφέλη του!

Αεροβική άσκηση μαζί με μυϊκή ενδυνάμωση

Το ελλειπτικό είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που κάνει δύο ασκήσεις ταυτόχρονα: αερόβια και αναερόβια. Σας γυμνάζει αερόβια ώστε να αυξάνετε τους καρδιακούς παλμούς και να καίτε θερμίδες. Αλλά τονώνει και διάφορες μυϊκές ομάδες. Όπως για παράδειγμα τα χέρια, τα πόδια και τους γλουτούς. Έτσι θα αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Για αυτό αρκεί από μόνο του χωρίς άλλα όργανα γυμναστικής για να ολοκληρώσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής ακόμα και σε μισή ώρα.

Κάψιμο λίπους

Νομίζετε ότι το τρέξιμο στον διάδρομο γυμναστικής είναι η μοναδική άσκηση, με την οποία μπορείτε να κάψετε έως και 800 θερμίδες την ώρα; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Αφού με το ελλειπτικό, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας, στον οποίο θα το προσαρμόσετε, μπορείτε να κάψετε μέχρι και 1000 θερμίδες την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγους μόλις μήνες μπορείτε να δείτε κυριολεκτικά το σώμα σας να αλλάζει. Ακόμα και με λίγα λεπτά άσκησης τη μέρα. Ιδανικά καλό είναι να γυμνάζεστε με το ελλειπτικό για πάνω από 30 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ελλειπτικό AXXON EXCEED PRO TRAINER

Τόνωση πολλών σημείων του σώματος

Δεν είναι υπερβολή ότι το ελλειπτικό γυμνάζει όλο το σώμα. Χάρη στο συνδυασμό κινήσεων χεριών και ποδιών ενδυναμώνει τόσο τους μυς των ποδιών όσο και αυτούς των χεριών. Παράλληλα, για να αποκτήσουμε καλή ισορροπία σφίγγουμε την κοιλιά και την πλάτη μας, ενώ φυσικά ενδυναμώνονται και οι γλουτιαίοι μύες. Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι το ελλειπτικό μας βοηθάει να κάψουμε το περιττό λίπος, ταυτόχρονα μας δίνει τη γράμμωση που επιζητούμε, ώστε να έχουμε μια όμορφη σιλουέτα.

Καλύτερη στάση σώματος

Η στάση, στην οποία βρισκόμαστε όταν γυμναζόμαστε με το ελλειπτικό, τονώνει, όπως προαναφέρθηκε, πολλές μυϊκές ομάδες. Αυτό, εκτός από απώλεια λίπους και σμίλευση του σώματος, έχει και ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα για το σύγχρονο άνθρωπο που ταλαιπωρεί το σώμα του με την καθιστική ζωή. Συμβάλλει στην καλύτερη στάση του σώματος, στην ίσια πλάτη και το ανοιχτό στήθος, κάτι που ανακουφίζει από τους πόνους και την επιβάρυνση των αρθρώσεων.

Bbclub.gr - Όργανα Γυμναστικής - Ελλειπτικό

Ωφέλεια στις αρθρώσεις

Ένα μεγάλο μειονέκτημα των υπόλοιπων αεροβικών οργάνων γυμναστικής, όπως ο διάδρομος και το ποδήλατο, είναι ότι επιβαρύνουν τις αρθρώσεις, κυρίως δε τους αστραγάλους, τα γόνατα και τη μέση. Το ελλειπτικό όχι μόνο δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις αλλά μέσω της τόνωσης των μυών που τις περιβάλλουν τις προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να παραμείνουν υγιείς με το πέρασμα της ηλικίας. Γενικά, το ελλειπτικό είναι ένα όργανο που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για τον οργανισμό, παρόλο που προσφέρει έντονη γυμναστική.