Καλοκαιρινά προϊόντα μακιγιάζ: τι να προσέξετε

Το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και ένα είναι σίγουρο: οι περισσότερες γυναίκες αφήνουν τα βαριά προϊόντα μακιγιάζ στην άκρη και επιζητούν ένα πιο φυσικό look. Άλλωστε, το δέρμα είναι πιο λαμπερό, η χειμωνιάτικη χλωμάδα έχει φύγει, τα μάγουλα είναι πιο κόκκινα και υγιή και οποιαδήποτε ατέλεια κρύβεται κάτω από το μαύρισμα. Γιατί, λοιπόν, να φορτώνουμε το πρόσωπό μας με προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία θα αλλοιωθούν κάτω από την καλοκαιρινή ζέστη και θα μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία; Ας δούμε πώς μπορούμε να είμαστε όμορφες και λαμπερές από το πρωί μέχρι το βράδυ με την ελάχιστη προσπάθεια!

Make up

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο foundation, αφού στόχος είναι το δέρμα να δείχνει φρέσκο και ανεπιτήδευτο. Ιδανικά χρησιμοποιούμε υγρά και κρεμώδη προϊόντα make up, τα οποία μάλιστα μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα λάδι προσώπου, για να δείχνουμε πιο λαμπερές. Τα στέρεα προϊόντα σε μορφή πούδρας πρέπει να αποφεύγονται, γιατί η πούδρα θα λιώσει με τη ζέστη και θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Περιποίηση προσώπου

προιοντα για μακιγιαζΠάντως, για να είμαστε σε θέση να εφαρμόζουμε το make up με φειδώ, θα πρέπει να επενδύσουμε πολύ στη σωστή περιποίηση του προσώπου. Ο καθαρισμός με κάποιο γαλάκτωμα πρωί βράδυ είναι υποχρεωτικός, γιατί ο ιδρώτας και το σμήγμα που παράγεται στο δέρμα είναι πολύ περισσότερο από ό,τι το χειμώνα. Φυσικά, το αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο από νωρίς το πρωί, αν δεν θέλουμε να δούμε τις πρώτες ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους πρόωρα.

Μάσκαρα

Οι βλεφαρίδες με πολλές και έντονες στρώσεις μαύρης μάσκαρα δεν είναι ακριβώς η καλύτερη εικόνα του καλοκαιριού, όπου η ομορφιά συναντιέται με την ανέμελη διάθεση. Γι’ αυτό, προτείνουμε είτε μία απαλή στρώση μαύρη μάσκαρα είτε μάσκαρα σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε ή μωβ που θα δώσει μια παιχνιδιάρικη διάσταση.

Βλέφαρα

Τα έντονα smoky eyes σε μαύρα χρώματα επίσης δεν ταιριάζουν το καλοκαίρι. Μια λαμπερή σκιά σε bronze αποχρώσεις είναι ο ιδανικός συνδυασμός με το μαύρισμα, ενώ για επιπλέον χρώμα ένα eyeliner σε φούξια, πράσινες ή γαλάζιες αποχρώσεις θα πάει το look ένα βήμα παραπέρα και θα εντυπωσιάσει τους πάντες τόσο σε πρωινές όσο και σε βραδινές εμφανίσεις.

Lip gloss

Για τα χείλη δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το lip gloss, το οποίο δίνει χρώμα αλλά και λάμψη με μια απλή κίνηση. Τα βαριά κραγιόν με ματ αποτέλεσμα καλύτερα να τα αφήσουμε στο συρτάρι για μερικούς μήνες και να επενδύσουμε σε χαρούμενα χρώματα που θα κάνουν τα χείλη μας να δείχνουν… φρουτένια.

Ρουζ

Το άγγιγμα του ήλιου πάνω στα μάγουλα κατά πάσα πιθανότητα αρκεί χωρίς καν να βάλουμε ρουζ. Επειδή, όμως, ορισμένες γυναίκες δεν πάνε ούτε στο περίπτερο χωρίς αυτό, ένα ρουζ σε κοραλλί ή μπρονζε αποχρώσεις είναι τέλειο. Χρειάζεται μόνο λίγο, για να μη βαρύνει υπερβολικά το πρόσωπο. Γενικά, ο χρυσός κανόνας είναι ότι το καλοκαίρι τα προϊόντα μακιγιάζ εφαρμόζονται πάνω στο πρόσωπο σε όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες.