Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι προμηθευτές και κατασκευαστές, οπότε είναι πραγματικά δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι είναι αυτό που έχει πραγματική σημασία σε αυτή τη διαδικασία. Ποια κριτήρια είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα τόσο στην κατασκευή όσο και στην εγκατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου, των παραθύρων και των πορτών;

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να προσέξετε, όταν βρίσκεστε στη διαδικασία να αγοράσετε συστήματα αλουμινίου, έτσι ώστε να βρείτε τα ποιοτικότερα αλλά και αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Κατανοήστε τη διαδικασία

Στα συστήματα αλουμινίου υπάρχουν τρεις επιμέρους διαδικασίες που αφορούν το συγκεκριμένο προϊόν και σχετίζονται με το τελικό αποτέλεσμα:

  • Επιλογή του κατάλληλου προϊόντος με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές: Θα πρέπει να γνωρίζετε με βάση τη μελέτη κατασκευής του σπιτιού ή σχεδιασμού της ανακαίνισης ποια ακριβώς συστήματα αλουμινίου χρειάζεστε. Δηλαδή σε τι διαστάσεις, με ποια υλικά και με ποια επιπλέον αξεσουάρ θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες οι πόρτες και τα παράθυρα.
  • Κατασκευή: Αφορά τη διαδικασία της κατασκευής των κουφωμάτων, την επιλογή των υλικών και την προσαρμογή τους σε συγκεκριμένες διαστάσεις και για συγκεκριμένο σκοπό.
  • Εγκατάσταση: Η εγκατάσταση των συστημάτων αλουμινίου αφορά την τοποθέτηση αρχικά των κουφωμάτων και ύστερα των πορτών, των παραθύρων και των κάγκελων.

Συχνά, δεν αναλαμβάνονται όλα τα στάδια από μία εταιρεία, αλλά από πολλές επιμέρους. Είναι συνεπώς πολύ βασικό να γνωρίζετε ότι κάθε μία εταιρεία έχει την τεχνογνωσία για αυτή την εργασία και όχι για κάποια άλλη παρεμφερή, ώστε να είναι άρτια όχι μόνο η κατασκευή αλλά και η τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Κριτήρια επιλογής του σωστού προϊόντος

Καλό είναι να αναζητήσετε εταιρείες συστημάτων αλουμινίου, οι οποίες ακολουθούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας και απόδοσης, όπως τα ακόλουθα:

  • Πρωτοποριακός και απλός σχεδιασμός προϊόντων
  • Ανθεκτικά, αποτελεσματικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε τόπο
  • Σύγχρονες διαδικασίες κατασκευής που βασίζονται στην τεχνολογική καινοτομία
  • Ποικιλία στα σχέδια και τα χρώματα κάθε κατηγορίας
  • Προϊόντα που συμπληρώνουν τον σχεδιασμό των κτιρίων και την εσωτερική διακόσμηση
  • Προϊόντα που παρέχουν ευέλικτες λύσεις για την ενίσχυση του φυσικού φωτός και του επαρκούς αερισμού του χώρου
  • Ασφαλείς και αξιόπιστοι μηχανισμοί ασφάλειας και προστασίας από τις διαρρήξεις
  • Απλές και προσιτές απαιτήσεις συντήρησης
  • Ευρύ και ενημερωμένο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης

 

Διαδικασία διασφάλισης ποιότητας

Είναι ένα επιπλέον κριτήριο που φανερώνει τη σωστή λειτουργία της εταιρείας όταν έχει διαδικασία διασφάλισης της ποιότητας με βάση συγκεκριμένα βήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κυριότερα προβλήματα στα συστήματα αλουμινίου σχετίζονται με την τοποθέτησή τους, οπότε είναι σημαντικό να διαπιστώσετε κατά πόσον ακολουθείται συγκεκριμένη αλληλουχία βημάτων για κάθε επιμέρους στάδιο.

Παράλληλα, τα μέτρα για τον μετριασμό των κινδύνων και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των απροόπτων συμβάλλουν στην επίτευξη συγκεκριμένων standards για τη μακροζωία και τη λειτουργικότητα του τελικού προϊόντος.