Επισκευές πλυντηρίων: 8 χρήσιμα tips συντήρησης

Τα πλυντήρια, όπως και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, αποκτούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αν συντηρούνται σωστά. Οι περισσότερες ανάγκες σε επισκευές πλυντηρίων δεν συμβαίνουν επειδή η συσκευή παλιώνει, αλλά επειδή δεν της έχει γίνει ποτέ service και έτσι η επιβάρυνση από την καθημερινή χρήση τη διαλύει σιγά σιγά.

Έτσι, αν θέλετε να λειτουργεί το πλυντήριό σας χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια, το ετήσιο service είναι απαραίτητο. Πρόκειται για μια φθηνή εργασία, η οποία σας γλιτώνει από πολλά μελλοντικά έξοδα και τελικά είναι ο πιο συμφέρων τρόπος να χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας χωρίς μεγάλες δαπάνες.

Εκτός, όμως, από το ετήσιο service από εξειδικευμένο τεχνικό, υπάρχουν και ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, ώστε να προστατεύσετε ακόμα περισσότερο τη συσκευή σας, να μειώσετε τα έξοδα συντήρησης και να την αξιοποιείτε χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια. Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Επιθεωρήστε τους σωλήνες

Κάθε μήνα περίπου, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εξογκώματα στους εξωτερικούς σωλήνες του πλυντηρίου. Είναι μια πολύ απλή δουλειά, η οποία θα σας δείξει αν κάποιο αντικείμενο έχει φράξει το σωλήνα.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

πλυντήριο γεμάτο

Το να βάζετε πολλά ρούχα μέσα στο πλυντήριο μπορεί να του προκαλέσει σοβαρή ζημιά, όπως να πάθει ρήξη ο κάδος. Καλό είναι να γεμίζετε τον κάδο περίπου στο 60-70% της χωρητικότητάς του.

Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο απορρυπαντικού

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό είδος απορρυπαντικού για το μοντέλο σας. Για παράδειγμα, πολλά ενεργειακά αποδοτικά πλυντήρια απαιτούν απορρυπαντικό χαμηλού αφρισμού. Συμβουλευθείτε τις οδηγίες του πλυντηρίου πριν την πρώτη σας πλύση.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού

Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Πάρα πολύ απορρυπαντικό θα αφήσει υπολείμματα που θα βλάψουν το πλυντήριό σας. Αυτό ισχύει οπωσδήποτε στα απορρυπαντικά σε μορφή σκόνης, όμως πάνω κάτω αυτός ο κανόνας είναι χρήσιμος και για τα υγρά απορρυπαντικά.

Καθαρίστε το εσωτερικό και τα συρτάρια

Ναι, το πλυντήριο πρέπει να πλένεται, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Κάθε μήνα περίπου, να βάζετε μια άδεια πλύση με ζεστό νερό (60 βαθμοί Κελσίου) και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι. Το ξύδι θα απολυμάνει τον κάδο, θα του δώσει τη χαμένη του φρεσκάδα και θα απομακρύνει τυχόν άλατα.

Καθαρίστε την πόρτα και το λάστιχό της

Μία φορά το μήνα πρέπει να καθαρίζετε την πόρτα, αλλά και το σημείο που κρύβεται κάτω από το λάστιχό της, γιατί εκεί μαζεύεται μεγάλη ποσότητα βρομιάς που μπορεί να μεταφέρει άσχημες οσμές στα καθαρά σας ρούχα.

Αφήστε την πόρτα ανοιχτή μετά την πλύση

Έτσι, ο κάδος θα στεγνώσει καλύτερα, κάτι που θα αποτρέψει τη συσσώρευση υγρασίας, μούχλας και μικροβίων.

Αδειάστε αμέσως το πλυντήριο μετά την πλύση

Άδειασμα πλυντηριού από ρούχα

Το να αφήνετε τα βρεγμένα ρούχα να μένουν για ώρα μέσα στο πλυντήριο δεν θα κάνει μόνο τα ρούχα σας να μυρίζουν υγρασία. Αν το κάνετε συχνά, θα έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρασίας και μούχλας στο πλυντήριο.

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία AttikaService365 για τον οδηγό επισκευή πλυντηρίου.