Κουφώματα αλουμινίου: Πώς θα συνδυάσετε άριστη ποιότητα με χαμηλές τιμές

Δεν υπάρχει καταναλωτής που δεν ενδιαφέρεται για τη χαμηλή τιμή σε ένα προϊόν που θέλει να αγοράσει. Ωστόσο, σε πολλά προϊόντα η τιμή, αν δεν συνδυάζεται με υψηλή ποιότητα, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στα κουφώματα αλουμινίου. Είναι λογικό να ψάχνετε τις καλύτερες προσφορές, αν θέλετε να τοποθετήσετε στο σπίτι σας καινούρια κουφώματα, όμως αυτό δεν αρκεί.

Αν τα παράθυρα αλουμινίου δεν συνοδεύονται από τα χαρακτηριστικά της στεγανότητας, της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης, τότε η εγκατάστασή τους θα είναι μια τρύπα στο νερό. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να πετύχετε τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και ποιότητας, ώστε η απόσβεση να έρθει συντομότερα. Διότι ένα σωστά κατασκευασμένο και ανθεκτικό κούφωμα αλουμινίου μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, όμως προσφέρει θερμομόνωση (και άρα μείωση των δαπανών για θέρμανση και δροσιά) καθώς και σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε, για να αγοράσετε κουφώματα αλουμινίου που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Επώνυμη κατασκευήκουφωμα αλουμινιου σε κτήριο

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι σύγχρονες κατασκευές που απαιτούν χρόνο και τεχνογνωσία, για να προκύψει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα. Οι γρήγορες διαδικασίες κατασκευής και τοποθέτησης που βλέπουμε συχνά σε ανώνυμα συστήματα αλουμινίου σημαίνουν λιγότερη προσοχή και χαμηλότερη ποιότητα του προϊόντος. Με λίγα λόγια, δεν είναι τυχαίο που ορισμένες μάρκες κουφωμάτων, όπως η Europa, είναι τόσο γνωστές. Το να απευθυνθείτε σε κάποιον κατασκευαστή που παράγει κουφώματα αλουμινίου με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές τέτοιων brands σημαίνει ότι θα ξέρετε τι αγοράζετε. Μπορεί να το πληρώσετε λίγο πιο ακριβά, αλλά ταυτόχρονα θα είστε σίγουροι ότι θα σας κρατήσει για πολύ περισσότερο, θα τοποθετηθεί άψογα στο σπίτι σας και θα σας προστατεύει αποτελεσματικά από το εξωτερικό κρύο και τη ζέστη.

Έτη και εύρος εγγύησηςκουφωμα αλουμινιου σε σπιτι

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι τι περιλαμβάνει η εγγύηση του κουφώματος και για πόσα χρόνια ισχύει. Πολλά φτηνά κουφώματα συνοδεύονται από εγγύηση λίγων ετών που καλύπτει μόνο το πλαίσιο και όχι άλλα σημεία, όπως τους υαλοπίνακες και τους μηχανισμούς ανοίγματος. Έτσι, οι περισσότερες βλάβες δεν καλύπτονται, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να καλείται να πληρώσει μεγάλα ποσά για την επιδιόρθωση. Συνεπώς, αξίζει πολλές φορές να πληρώσετε αρχικά κάτι παραπάνω, αν πρόκειται να έχετε πολυετή εγγύηση σε μεγάλη έκταση.

Ποιότητα εξαρτημάτωνκουφωμα αλουμινιου σε μεζονετα

Σίγουρα, το πλαίσιο των κουφωμάτων αλουμινίου δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Εκεί που βλέπουμε τεράστιες διαφορές είναι στα εξαρτήματα, όπως τους υαλοπίνακες και τα ράουλα. Ρωτήστε ποιες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται και υπό ποιες προδιαγραφές. Ένα εξάρτημα κακής ποιότητας δεν έχει μόνο το πρόβλημα ότι θα χαλάσει γρήγορα και θα απαιτεί μεγάλη δαπάνη αντικατάστασης. Έχει επιπλέον και τον κίνδυνο ασφαλείας, αφού ένα παράθυρο που δεν κλείνει σωστά ή ένα τζάμι που σπάει εύκολα σημαίνει υψηλή πιθανότητα τραυματισμού αλλά και κλοπής.