Ανακαίνιση καταστημάτων: 5 συμβουλές προετοιμασίας για την απόλυτη επιτυχία

Αποφασίσατε λοιπόν να ανακαινίσετε το κατάστημά σας. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα, που απαιτεί πολλή προετοιμασία και ένα καλό budget. Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση καταστημάτων είναι ο σαφής σχεδιασμός και η ομαλή αρχή. Επομένως, εάν ανακαινίζετε το κατάστημα σας, λάβετε υπόψη αυτές τις πέντε συμβουλές, για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας και το προσωπικό σας σωστά για μια τόσο μεγάλη αλλαγή.

budget

Συμβουλή #1: Υπολογίστε το budget σας και ακολουθήστε το

Η ανακαίνιση καταστήματος είναι μεγάλη δαπάνη, αλλά απαραίτητη, αν θέλετε να μεγαλώσετε και να επαναπροσδιορίσετε το brand σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πλάνο για το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για την ανακαίνιση. Ανεξάρτητα από το ύψος του προϋπολογισμού σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το τηρήσετε. Πολλά έργα ανακαίνισης υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, επειδή οι πελάτες αλλάζουν γνώμη ή δεν έχουν καλό σχεδιασμό για απρόσμενα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είστε συγκεκριμένοι σχετικά με αυτό που θέλετε και μην κάνετε πολλές αλλαγές, που θα κοστίσουν αρκετά.

ερευνα

Συμβουλή #2: Έρευνα και σχεδιασμός

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι προχωρούν σε ανακαίνιση είναι να μην προβαίνουν σε σωστό σχεδιασμό. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην έρευνα και τον προγραμματισμό για αυτό που θέλετε να πετύχετε με την ανακαίνισή σας. Όσο πιο λεπτομερείς είστε, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είστε για τη διαδικασία και τόσο περισσότερο θα σας αντιπροσωπεύει το τελικό αποτέλεσμα.

συμβολη προσωπικου

Συμβουλή #3: Ζητήστε τη συμβολή του προσωπικού σας

Είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοί σας γνωρίζουν το κατάστημά σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Περνούν σε αυτό πολλές ώρες την ημέρα και, ως εκ τούτου, μπορούν να σας κάνουν τις καλύτερες προτάσεις, για να ενσωματώσετε κατάλληλες επιλογές αποθήκευσης, διακόσμησης και λειτουργικότητας. Εξηγήστε τους τι θέλετε να επιτύχετε και ενσωματώστε τις προτάσεις τους σε ιδέες σχεδιασμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε το προσωπικό σας να αισθανθεί μέρος της διαδικασίας και εσείς θα κερδίσετε πρωτότυπες ιδέες, για να απογειώσετε το κατάστημά σας.

χρονοδιαγραμμα

Συμβουλή #4: Αναπτύξτε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα

Πολύ λίγα καταστήματα λιανικής διατηρούν τις πόρτες τους ανοιχτές κατά τη διάρκεια ενός έργου ανακαίνισης. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι προτιμότερο να κλείσετε, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση του καταστήματος, παρά να προσπαθήσετε να συνδυάσετε και τα δύο και τελικά τίποτα να μη γίνει σωστά και αποδοτικά. Έτσι, θα αναγκαστούν όλοι να συμμορφωθούν με το χρονοδιάγραμμα και να αποφύγουν περιττές καθυστερήσεις.

εργολαβοιΣυμβουλή #5: Μιλήστε με αρκετούς εργολάβους

Καλό είναι να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει μια εταιρεία που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις καταστημάτων. Συζητήστε με αρκετές εταιρείες πριν αποφασίσετε ποιους θα προσλάβετε. Μια αξιόπιστη εταιρεία θα συζητήσει εκτενώς μαζί σας, θα ακούσει τις ανάγκες σας και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Το ζητούμενο είναι να συνεργαστείτε με τους ανθρώπους που θα μπορέσουν να συνδυάσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησής σας με ένα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό πλάνο ανάλογα με τον κλάδο σας.

Για ολοκληρωμένες μελέτες και ανακαινίσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τους ειδικούς εδώ