Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη διαπραγματεύσιμη. Είναι απαραίτητο να το έχουμε στην εντέλεια, ώστε οι πελάτες να είναι σε ένα ασφαλές και υγειινό περιβάλλον. Η φήμη τους εξαρτάται πολύ από το πόσο καθαρός και αποστειρωμένος είναι ο χώρος. Οπότε είναι επόμενο οι ιδιοκτήτες να επενδύσουν σε επαγγελματικά καθαριστικά υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Η μόδα στα τατουάζ των τελευταίων ετών έχει πιέσει πολύ στο να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αλλά τα αξιόπιστα στούντιο φροντίζουν πρώτα από όλα να μηδενίσουν τις πιθανότητες μόλυνσης. Ας δούμε ποια επαγγελματικά καθαριστικά είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί μέγιστη καθαριότητα και αποστείρωση στο χώρο.

1. Γάντια μιας χρήσης

Το σημαντικότερο αξεσουάρ που μπορείτε να προμηθευτείτε σε μεγάλη ποσότητα από προμηθευτές με επαγγελματικά καθαριστικά είναι τα γάντια μιας χρήσης. Οι καλλιτέχνες τατουάζ πρέπει να τα φορούν όλη την ώρα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του χώρου πριν κάνουν το τατουάζ αλλά και όση ώρα το κάνουν φυσικά. Επενδύστε σε ένα καλό καθαριστικό σαπούνι χεριών με αντιβακτηριδιακή δράση. Πλένετε πολύ σχολαστικά τα χέρια σας και έπειτα φοράτε τα γάντια σας. Είναι σημαντικό να αλλάζετε γάντια μετά από κάθε πελάτη, πριν καν ξεκινήσετε να αποστειρώνετε το χώρο για τον επόμενο.

Ostrianet.gr - Μαύρα Γάντια Για Τατουαζ

2. Προμηθευτείτε πολλά είδη καθαρισμού

Ως ιδιοκτήτης ενός χώρου δερματοστιξίας πρέπει να πάρετε όρκο πως δε θα ξεμείνετε ποτέ από καθαριστικά και απορρυπαντικά! Τα επαγγελματικά καθαριστικά υπόσχονται μεγάλη αποτελεσματικότητα στην απομάκρυνση σκόνης, βρωμιάς, και μικροοργανισμών υπεύθυνων για μολύνσεις. Επίσης, η συσκευασία των απορρυπαντικών να είναι μεγάλη ώστε να είστε βέβαιοι πως υπάρχει αρκετό διάλυμα για την καθημερινή καθαριότητα. Σκεφτείτε πόσες φορές πρέπει να επαναλάβετε διαδικασίες καθαριότητας στο χώρο αλλά και να απολυμάνετε όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιείτε! Τα οικιακά καθαριστικά είναι πιο ακριβά, λιγότερο αποτελεσματικά, και σε μικρότερη ποσότητα, οπότε προτιμήστε αυτά που είναι κατάλληλα για επαγγελματική χρήση.

Ostrianet.gr - Επαγγελματικά Απορρυπαντικά

3. Αντισηπτικά

Από τα πιο δημοφιλή επαγγελματικά καθαριστικά είναι τα αντισηπτικά όλων των ειδών. Ξεκινώντας με τα απαραίτητα αντισηπτικά χεριών, τα αντισηπτικά μαντηλάκια για καθαρισμό χεριών και επιφανειών, μέχρι τα απορρυπαντικά με αντισηπτική δράση. Όπως προείπαμε, η αποστείρωση του χώρου, των επιφανειών του στούντιο, των εξαρτημάτων, αλλά και των χεριών είναι απαραίτητα. Σκεφτείτε πως το στούντιο τατουάζ είναι κάτι σαν μικρό χειρουργείο! Θέλετε να είστε βέβαιοι πως τα προιόντα απολύμανσης είναι αξιόπιστα και αρκετά ισχυρά ώστε να εξαλείφουν όλους τους μικροοργανισμούς, τα βακτήρια, τα μικρόβια, και ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Για αυτό πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι αντισηπτικά αγοράζετε αλλά και για ποια χρήση, και πάντα από καταστήματα με επαγγελματικά καθαριστικά.

Μπορείτε να βρείτε επαγγελματικά είδη καθαρισμού στο Ostrianet!