Μία από τις συσκευές που ζητούν συχνότερα τη συνδρομή τεχνικού είναι το ψυγείο. Οι επισκευές ψυγείων είναι ένα θέμα που οι εξειδικευμένοι τεχνικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά και ορισμένες φορές η βλάβη είναι κάτι απλό, ενώ άλλες πάλι όχι.
Οι περισσότεροι είμαστε άσχετοι με αυτά τα ζητήματα, όμως η αλήθεια είναι ότι, αν είχαμε λίγες παραπάνω γνώσεις, τότε οι βλάβες θα ήταν και λιγότερες και όχι τόσο σημαντικές. Ας δούμε παρακάτω μερικές βασικές αλήθειες που κάθε τεχνικός θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας, ώστε το έργο του και φυσικά τα δικά μας έξοδα να γίνουν απλούστερα.
Το τακτικό service είναι το κλειδί
Το τακτικό service στο ψυγείο, περίπου μία φορά το χρόνο, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μακροζωία του ψυγείου. Η συντήρηση αυτή περιλαμβάνει τον καθαρισμό των μερών του ψυγείου, στα οποία συγκεντρώνονται σκόνη και ακαθαρσίες, καθώς και τον έλεγχο των βασικών εξαρτημάτων του. Οι περισσότεροι από εμάς δεν προβαίνουμε σε αυτόν τον απλό έλεγχο, επειδή δεν θέλουμε να ξοδέψουμε τίποτα επιπλέον, όμως στην πραγματικότητα αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξοδέψουμε λιγότερα. Διότι με το συχνό service, το ψυγείο δεν θα βγάλει βλάβες ή θα βγάλει ασήμαντες βλάβες, οπότε τελικά τα χρήματα που θα γλιτώσουμε θα είναι πολύ παραπάνω από την αμοιβή του τεχνικού μια φορά τον χρόνο.
Το ψυγείο πρέπει να καθαρίζεται
Όταν ακούς για καθαρισμό ψυγείου, μάλλον θα σκέφτεσαι ότι πρέπει να καθαρίσεις τα συρτάρια του και την πόρτα του. Καλό είναι να τα κάνεις και αυτά, αλλά ο τεχνικός εννοεί κάτι άλλο. Εννοεί πού και πού (περίπου δηλαδή μια φορά το μήνα) να καθαρίζεις το ψυγείο από πίσω, ώστε να αφαιρείς τη σκόνη από τα πηνία. Η συσσωρευμένη σκόνη είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, για να προκληθεί βλάβη στο εσωτερικό του ψυγείου.
Πριν φωνάξεις τον τεχνικό τσέκαρε κάποια βασικά
Δεν είναι λίγες οι φορές που το ψυγείο δεν χρειάζεται επισκευή και ο τεχνικός έρχεται άδικα στο σπίτι. Αν θέλεις να τον γλιτώσεις από έξτρα κόπο και φυσικά να μην πληρώσεις τίποτα, τότε καλό είναι να τσεκάρεις τα εξής πριν τον πάρεις τηλέφωνο:
- Ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος σωστά.
- Η πρίζα, στην οποία είναι συνδεδεμένο το ψυγείο, δεν έχει χαλάσει.
- Δεν έχει πέσει η ασφάλεια ή ο γενικός διακόπτης του ρεύματος.
- Μήπως έχει απλά καεί το φωτάκι του ψυγείου, αλλά η συσκευή λειτουργεί κανονικά.
Μην υπερφορτώνεις το ψυγείο
Ακόμα και το πιο σύγχρονο ψυγείο, θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί, αν το γεμίζεις με πάρα πολλά φαγητά, τα οποία μάλιστα είναι ζεστά. Αν βλέπεις ότι το ψυγείο δεν έχει την απόδοση που θέλεις, κάνε ένα τεστ πρώτα. Αφαίρεσε κάποια φαγητά και δες αν θα λειτουργεί σωστά, ώστε να κρατάει τα υπόλοιπα παγωμένα. Αν ναι, τότε πρέπει απλά να το ξαλαφρώσεις λίγο.
Ευχαριστούμε την εταιρεία AttikaService365 για τον οδηγό επισκευή ψυγείου.