Πώς να διακοσμήσετε το γραφείο σας

Το γραφείο ως δωμάτιο στο σπίτι μας είναι συχνά το πιο παραμελημένο, αφού τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε πώς να το διακοσμήσουμε. Ενώ για τα άλλα δωμάτια υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε, όπως για παράδειγμα να διαλέξουμε ταιριαστά σεντόνια για το υπνοδωμάτιο ή όμορφα διακοσμητικά για τη βιβλιοθήκη του σαλονιού, για το γραφείο φαίνεται να μην αρμόζει τίποτα. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να μετατρέψουμε σε μια όαση ένα δωμάτιο, στο οποίο κυριαρχούν μόνο το γραφείο, η καρέκλα γραφείου και μερικά βιβλία;

Βάψτε τους τοίχους ανοιχτόχρωμα

Ένα καλό τρικ για να αποκτήσει ο χώρος μελέτης και εργασίας ηρεμία αλλά και να δείχνει μεγαλύτερος είναι να βάψετε τους τοίχους σε κάποιο ανοιχτό χρώμα, όπως μπεζ ή ανοιχτό γκρι. Φροντίστε, βέβαια, με αυτό το χρώμα να ταιριάζουν τα έπιπλα του γραφείου. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, η δερμάτινη καρέκλα γραφείου να είναι σε καφέ χρώμα και ο τοίχος γκρι.

Ο φωτισμός κάνει τη διαφορά

Το φυσικό φως είναι το παν, οπότε ιδανικά θα πρέπει να τοποθετήσετε το γραφείο κοντά στο παράθυρο, όμως καλό είναι το παράθυρο να έχει σκούρες κουρτίνες, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σκοτάδι, όπως εάν έχετε να δουλέψετε στον υπολογιστή. Για το βράδυ θα σας χρειαστεί οπωσδήποτε ένα φωτιστικό γραφείου, για να μπορείτε να επικεντρωθείτε απερίσπαστα στη μελέτη σας, όμως και μια λάμπα οροφής ή δαπέδου θα δώσει στο χώρο ζεστασιά.

Αποθηκευτικοί χώροι

Γραφείο χωρίς αποθηκευτικούς χώρους δεν νοείται και τα καλά νέα είναι ότι οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν αμέσως να δώσουν στυλ και φινέτσα στο χώρο. Μερικά ράφια πάνω από το γραφείο αλλά και μία βιβλιοθήκη ή συρτάρια δεξιά και αριστερά από το τραπέζι θα γεμίσουν το δωμάτιο, θα σας βολέψουν και ανάλογα με το χρώμα τους και το μοντέρνο ή κλασικό σχεδιασμό τους θα αποτελέσουν την αφετηρία, από την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε την πιο αισθητική δουλειά και να προσδώσετε ένα συγκεκριμένο ύφος σε αυτό το τόσο ξεχωριστό δωμάτιο.

Καρέκλα γραφείου: άνεση και γοητεία

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η καρέκλα γραφείου αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του χώρου. Αφενός είναι το πιο βασικό ανατομικά έπιπλο, αφού ευθύνεται για τη στάση του σώματός σας και πρέπει να σας δημιουργεί άνεση και να μην επιβαρύνει τον κορμό και τους ώμους. Μία καρέκλα γραφείου που κρατάει την πλάτη σε όρθια θέση και σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με τα πόδια είναι το άλφα και το ωμέγα μιας άνετης εργασίας. Από την άλλη, δεν αρκεί η σωστή διάταξη της καρέκλας γραφείου, αλλά πρέπει αυτή να διακρίνεται και για το σχεδιασμό της. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συμβάλλει στη διακόσμηση του γραφείου και δεν θα του δώσει ταυτότητα. Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε, διαλέξτε ανάμεσα σε δέρμα, δερματίνη και μέταλλο, ενώ ρόλο παίζει και το χρώμα, Γενικά οι ψυχροί τόνοι ταιριάζουν σε πιο μοντέρνα διακόσμηση και απογειώνονται αισθητικά με το μέταλλο ως υλικό, ενώ οι ζεστές αποχρώσεις συνδυασμένες με δέρμα ή δερματίνη βγάζουν προς τα έξω το κύρος και τον κλασικό σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα μία μεγάλη σκούρα καφέ δερμάτινη καρέκλα γραφείου.