Καθαρισμός χαλιών: Πώς να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούρια

 

Ο καθαρισμός χαλιών είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία που πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ειδικά το καλοκαίρι. Ανοίγοντας το παράθυρο, εισέρχονται μέσα στο σπίτι σκόνη, καυσαέρια και βρομιά, ενώ το χαλί λειτουργεί σαν φίλτρο και τα απορροφάει όλα στις ίνες του.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες ακαθαρσίας είναι δεδομένο ότι είναι βλαβεροί για την υγεία μας, αφού προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, όμως, είναι βλαβεροί και για τα ίδια τα χαλιά, αφού καταστρέφουν την υφή τους και τα κάνουν γρήγορα να μοιάζουν φθαρμένα και παλιά.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε, για να διατηρήσετε τα χαλιά σας σαν καινούρια για χρόνια; Οι παρακάτω πρακτικές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

 

  • Βγάλτε τα παπούτσια. Κάντε το οικογενειακή συνήθεια να βγάζετε τα παπούτσια στην πόρτα και ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να κάνουν το ίδιο. Το να φοράτε παπούτσια στο σπίτι αυξάνει την ποσότητα βρωμιάς που κατακάθεται πάνω στα υπέροχα χαλιά σας. Τα παπούτσια έχουν επίσης πιο σκληρό πέλμα από τις παντόφλες και φθείρουν τα χαλιά πιο γρήγορα.
  • Προσθέστε προστασία χαλιών. Τοποθετήστε κάτω από τα ποδαράκια των καρεκλών και του καναπέ ειδικά προστατευτικά, ώστε να μην χαλάνε τα χαλιά, όταν ακουμπούν πάνω τους. Επίσης, ζητήστε από το ταπητοκαθαριστήριο να εφαρμόσει το ειδικό προστατευτικό περίβλημα που αδιαβροχοποιεί το χαλί και δεν αφήνει τους λεκέδες να εισχωρήσουν στις ίνες του.
  • Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα πριν την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα είναι ένα απλό τέχνασμα που θα κρατήσει το χαλί σας φρέσκο ​​για περισσότερο. Άλλωστε, δεν θέλετε απλώς το χαλί σας να είναι καθαρό, αλλά και να μοσχομυρίζει.

 Καθαρισμός Χαλιού με ηλεκτρικη σκουπα

  • Βάλτε ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα. Αυτό είναι ένας απλός τρόπος, για να διατηρείτε τα χαλιά σας καθαρότερα για περισσότερο. Η τακτική αναρρόφηση με σκούπα απορροφά τη βρωμιά και την εμποδίζει να εισχωρήσει στο βάθος του χαλιού.
  • Αντικαταστήστε τα φίλτρα και τις σακούλες στην σκούπα συχνά. Μόνο έτσι η ηλεκτρική σκούπα θα έχει τη μέγιστη ισχύ και θα καθαρίζει αποτελεσματικά.
  • Αντιμετωπίστε αμέσως τους λεκέδες. Όσο πιο πολύ αφήνετε το λεκέ πάνω στο χαλί, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τον βγάλετε μετά. Απορροφήστε αμέσως τυχόν υγρασία και σκουπίστε ελαφρά με ένα μαλακό πανί και σαπούνι πιάτων. Αν ο λεκές έχει στερεοποιηθεί, όπως με τα υπολείμματα κεριού, ξύστε τον ελαφρά με ένα μη αιχμηρό μαχαίρι.

 Καθαρισμος Χαλιού

  • Εμπιστευθείτε τους επαγγελματίες δύο φορές το χρόνο. Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών στην Αθήνα είναι πολύ προσιτός οικονομικά και καθαρίζει τα χαλιά σε βάθος, ώστε να απομακρύνει όλα τα ακάρεα και την κοπτική σκόνη.

Αν ακολουθήσετε όλες αυτές τις απλές συνήθειες που αφορούν τον καθαρισμό των χαλιών σας, τότε θα απορείτε και εσείς οι ίδιοι για το πόσο όμορφα και ολοκαίνουρια φαίνονται ακόμα και μετά από μήνες χρήσης.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τα Εxpert-clean