Γιατί σφυρίζει το ακουστικό βαρηκοΐας σας και τι να κάνετε για αυτό

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μερικές φορές βγάζουν έναν ελαφρύ ήχο σαν συριγμό, ακριβώς όπως κάνει το ραδιόφωνο, όταν βρίσκεται κοντά του ένα κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ονομάζεται ανατροφοδότηση του ακουστικού. Αυτό συμβαίνει όταν ο ήχος που έπρεπε να εισέλθει στο κανάλι του αυτιού δεν το κάνει, αλλά αντίθετα επιστρέφει στο μικρόφωνο του ακουστικού. Στη συνέχεια, ο ήχος ενισχύεται εκ νέου και αυτό προκαλεί το συριγμό στο ακουστικό βαρηκοΐας σας.

Οπωσδήποτε, είναι μια ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να υποδεικνύει πολλά διαφορετικά πράγματα. Είναι βασικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες πίσω από αυτόν τον συριγμό και τι μπορείτε να κάνετε, για να τον σταματήσετε. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να απευθυνθείτε στον ακοολόγο σας για προβλήματα που επιμένουν.

Κακή εφαρμογή του ακουστικού

Όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, τα αυτιά σας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορούν ακόμη και να αλλάξουν σχήμα ή μέγεθος, ειδικά σε περιπτώσεις έντονης αυξομείωσης στο βάρος. Εάν το κάνουν, τα ακουστικά χαλαρώνουν και δεν σφραγίζονται σωστά στο πτερύγιο. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος ξεφεύγει από το αυτί και επιστρέφει στο ακουστικό βαρηκοΐας, προκαλώντας ανατροφοδότηση και συριγμό. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, θα πρέπει να τοποθετήσετε στα αυτιά σας καινούρια ακουστικά.

 ακουστικό βαρηκοΐας

Πολύ υψηλή ένταση

Μπορεί μερικές φορές να είναι δελεαστικό να αυξήσετε την ένταση στα ακουστικά βαρηκοΐας σας. Όμως, αν την ανεβάσετε πολύ δυνατά, κάτι τέτοιο μπορεί να αναγκάσει τον ήχο να εισέλθει ξανά στα ακουστικά και να προκαλέσει το ενοχλητικό σφύριγμα. Μειώστε την ένταση του ακουστικού σας και αποφύγετε το σημείο όπου ο ήχος γίνεται τόσο δυνατός, ώστε να δημιουργείται ανατροφοδότηση.

Χαλασμένο αξεσουάρ

Σε ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας, το σωληνάκι που συνδέεται με το ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί να σκληρύνει και να συρρικνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσει να τραβά το ακουστικό, οπότε αυτό πλέον δεν θα έχει τη σωστή εφαρμογή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν απαιτείται να αλλάξετε ολόκληρο το ακουστικό, αλλά αρκεί η αντικατάσταση του συγκεκριμένου εξαρτήματος.

Ακουστικό βαρηκοΐας

Μεγάλη ποσότητα κεριού

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας βοηθούν να ακούτε, γιατί μεταδίδουν ήχους στο αυτί σας. Αλλά αν το κανάλι του αυτιού μπλοκαριστεί από υπερβολικό κερί, ο ήχος δεν μπορεί να περάσει. Έτσι, επιστρέφει στα ακουστικά βαρηκοΐας σας, τα οποία τότε αρχίζουν να σφυρίζουν. Εάν έχετε υπερβολικό κερί στο αυτί, μπορεί επίσης να μπλοκάρει τον ακουστικό πόρο σας και να σας προκαλέσει βλάβη στην ακοή σας, πέρα από τα όποια προβλήματα με τα ακουστικά.

 ακουστικό βαρηκοΐας

Αποσυνδεδεμένο μικρόφωνο

Ο συριγμός στο ακουστικό βαρηκοΐας μπορεί επίσης να προκληθεί από χαλαρά ή μετατοπισμένα μικρόφωνα. Ο ακοοπροθετιστής σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το ζήτημα με τη διόρθωση ή την αντικατάσταση του μικροφώνου.

Αν έχετε απορίες για ακουστικά βαρηκοΐας, τις τιμές του και αν σας καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ επισκεφθείτε ειδικούς στην Πόλη σας.

Στην περίπτωση της πρωτεύουσας, σας προτείνουμε τα Κέντρα Ακοής Θεοδώρου – Ακουστικά βαρηκοΐας Αθήνα