Γυναικεία ρούχα online: Πώς να ψωνίσετε με ασφάλεια μέσα στην πανδημία

Τα e-shops με γυναικεία ρούχα online έχουν δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, καθώς πρακτικά είναι αδύνατο να ψωνίσουμε από οποιοδήποτε άλλο μαγαζί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οπωσδήποτε, το βασικότερο που πρέπει να προσέξουμε, όταν αγοράζουμε ρούχα από ψηφιακό κατάστημα, είναι να πληροί αυτό όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας ως προς την πληρωμή και την επικοινωνία.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα που ενδεχομένως να σας απασχολεί. Τι γίνεται με τα ρούχα και τις συσκευασίες τους; Είναι ασφαλή ή μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, ο οποίος είναι γνωστό ότι ζει για πολύ καιρό στις επιφάνειες; Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε και γιατί οι περισσότερες από αυτές τις ανησυχίες δεν έχουν καμία βάση.

ρούχα Μπορεί ο Covid-19 να ζήσει για καιρό στα υφάσματα;

Τα υφάσματα είναι χαμηλού κινδύνου επιφάνειες, καθώς τα πορώδη αντικείμενα δεν είναι καλό περιβάλλον για την επιβίωση του ιού. Ο ιός τείνει να ζει περισσότερο στο ανοξείδωτο ατσάλι ή το πλαστικό. Σε κάθε περίπτωση, ο ιός δεν ζει σε καμία επιφάνεια πάνω από τρεις ημέρες. Αν, λοιπόν, ο χρόνος αποστολής είναι μεγαλύτερος αυτού του διαστήματος, τότε η πιθανότητα μόλυνσης είναι μηδαμινή. Σε άλλη περίπτωση, είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλή, αλλά μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα, ώστε να εξαλείψετε κάθε ενδεχόμενο. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να τα αφήσετε έξω στον ήλιο για μερικές ημέρες.

Είναι ασφαλές να αγοράζουμε vintage ρούχα;

Η ανησυχία είναι λογικό να είναι μεγαλύτερη στα χρησιμοποιημένα second-hand ρούχα, όμως και εδώ ισχύει ότι προαναφέρθηκε. Ακόμα και αν το άτομο που φορούσε προηγουμένως το ρούχο ήταν άρρωστο, ο ιός δε μπορεί να επιζήσει για πολύ πάνω στο ύφασμα και πάντως όχι περισσότερο από 3 ημέρες. Το πλύσιμο ή το άπλωμα στον ήλιο είναι και σε αυτή την περίπτωση ιδανικά.αγορες online

Είναι επικίνδυνη η συσκευασία;

Το εξωτερικό του πακέτου είναι πιο πιθανό να έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο (π.χ. τον courier) και ως εκ τούτου έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει πάνω του τον ιό. Η πιθανότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με το υλικό του πακέτου, αφού ο ιός επιβιώνει για περισσότερες ώρες στο πλαστικό και στο μέταλλο και όχι τόσο στο χαρτόνι, όπου ο ιός αντέχει περίπου 12 ώρες.

Πάντως, όποιο υλικό και αν έχει το πακέτο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας αφού το ανοίξετε. Επιπλέον, μην το ακουμπήσετε πάνω στα ρούχα ή το τραπέζι παρά μόνο αν το σκουπίσετε με απολυμαντικό, ενώ καλό είναι αφαιρέσετε αμέσως το περιεχόμενο από μέσα του και ύστερα να το πετάξετε.

Αν τηρήσετε τα παραπάνω εξαιρετικά απλά μέτρα, τότε η αγορά γυναικείων ρούχων online είναι απόλυτα ασφαλής.

Δείτε όσα ψάχνεται με απόλυτη ασφάλεια στα γυναικεία ρούχα! καλά ψώνια!