Ιδέες για κέρασμα βάπτισης

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε δεν είναι λίγοι οι γονείς που δυσκολεύονται να κάνουν ένα μεγάλο γλέντι με φαγητό, για να γιορτάσουν τη βάπτιση του παιδιού τους. Κάποιοι άλλοι θέλουν να καλέσουν λίγα άτομα στο γλέντι μετά, όμως από την άλλη θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους με όλους τους φίλους και τους γνωστούς στην εκκλησία. Και φυσικά, υπάρχουν και κάποιες οικογένειες που μπορούν και θέλουν πριν το γλέντι και το φαγητό που θα ακολουθήσει για όλους να γλυκάνουν τους καλεσμένους τους μπροστά στον περίβολο της εκκλησίας, ως μια έξτρα παροχή μαζί με τις μπομπονιέρες. Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, τα κεράσματα για βάπτιση είναι μια εξαιρετική ιδέα που τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, ώστε ακόμα και όσοι δεν θα έρθουν στο γλέντι να νιώθουν ότι τους σκεφτήκατε και τους νοιαστήκατε.

Πώς ακριβώς μπορείτε να οργανώσετε αυτό το κέρασμα και να προσθέσετε μια γλυκιά πινελιά στη βάπτιση του παιδιού σας;

χειροποιητη λεμοναδα βαπτιση

Τι κεράσματα;

Καλό είναι να προσφέρετε στους καλεσμένους σας, παιδιά και μεγάλους, κάτι να πιουν αλλά και να φάνε, όπως κάποια νόστιμα γλυκά. Το ποτό μπορεί να είναι βυσσινάδα ή φρέσκια χειροποίητη λεμονάδα για βάπτιση, χυμοί φρούτων ανάλογα με την εποχή ή άλλα ροφήματα, όπως κρύο τσάι ή fruit punch. Με δεδομένο ότι οι βαπτίσεις γίνονται συνήθως πρωί και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, η προσφορά αλκοόλ δεν είναι απαραίτητη ούτε συνηθισμένη.

Για τα γλυκά, μπορείτε να προσφέρετε donuts, cupcakes ή παγωτό. Γενικά, οτιδήποτε δεν απαιτεί πιάτα και μαχαιροπίρουνα και το λατρεύουν τα παιδιά είναι ιδανικό για την περίσταση.

λεμοναδα για βαπτιση

Πού και πότε;

Το stand με τα ροφήματα, όπως η βυσσινάδα ή η λεμονάδα για τη βάπτιση, καθώς και το άλλο stand για τα γλυκά συνήθως στήνονται στο προαύλιο της εκκλησίας, δίπλα ή κοντά στο σημείο, όπου δίνονται και οι μπομπονιέρες. Οι επαγγελματίες, με τους οποίους θα συνεργαστείτε, θα στήσουν το stand με τα κεράσματα κατά τη διάρκεια της βάπτισης, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να το βρουν έτοιμο μόλις βγουν από την εκκλησία. Συνήθως, αρκεί μια απλή συνεννόηση με τον ιερέα, για να σας δώσει την άδεια, σε κάθε περίπτωση πάντως καλό είναι να τον έχετε ειδοποιήσει αρκετές μέρες πριν τη βάπτιση.

λεμοναδα για βυσσιναδα για βαπτιση

Διακόσμηση

Το σημαντικότερο, ίσως, ρόλο σε αυτή την όμορφη συνήθεια παίζει η διακόσμηση του stand, αφού αυτή θα τραβήξει τα βλέμματα και θα δημιουργήσει ένα υπέροχο κάδρο για φωτογραφίες. Για παράδειγμα, αν προσφέρετε σπιτική χειροποίητη λεμονάδα, μπορείτε να έχετε ένα ξεχωριστό lemonade stand, στο οποίο θα κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα, το οποίο είναι ιδανικό για βαπτίσεις τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια, καθώς και φρέσκα λεμόνια που προσδίδουν πάντα μια χαρούμενη και φυσική διάθεση. Οπωσδήποτε, η διακόσμηση θα επηρεαστεί και από τη συνολική διακόσμηση της βάπτισης, τα χρώματα που επιλέχθηκαν και τις μπομπονιέρες. Ρόλο θα παίξουν και τα γλυκά, τα οποία μπορούν να είναι σε ευφάνταστα χρώματα και σχέδια, ώστε να εντυπωσιάσουν τα παιδιά.

Δείτε περισσότερες ιδέες για κέρασμα βάπτισης στο www.polyparty.gr