Σκουλαρίκια για νύφες: πώς να τα φορέσετε

Ένα κόσμημα που επιλέγεται από όλες τις νύφες είναι τα σκουλαρίκια. Νύφη χωρίς σκουλαρίκια δε νοείται, αφού αυτά ολοκληρώνουν τη νυφική εμφάνιση και δίνουν έναν αέρα θηλυκότητας και πολυτέλειας στο σύνολο. Ασημένια ή χρυσά, με πέρλες ή πολύτιμους λίθους, μακριά ή καρφωτά, τα σκουλαρίκια για νύφες κλέβουν την παράσταση και δεν μπορούν να λείπουν από κανέναν γάμο. Αν ετοιμάζεστε να γίνετε νύφη, μην αφήσετε την επιλογή αυτού του κοσμήματος για το τέλος και αγχωθείτε χωρίς λόγο. Καλό είναι να έχετε σκεφτεί από νωρίς πώς θέλετε να φαίνεστε εκείνη την ξεχωριστή μέρα, ώστε να κάνετε επιλογές για ένα ομοιόμορφο look με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, για τα σκουλαρίκια σας προτείνουμε μερικούς κανόνες που θα σας σώσουν από ορισμένα κοινά λάθη και θα απογειώσουν την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας, ενώ θα  συμβάλλουν και σε τέλειες φωτογραφίες.

Συνδυασμός με το νυφικό

Το νυφικό είναι φυσικά στο επίκεντρο τη μέρα του γάμου και είναι αυτό που θα καθορίσει τις υπόλοιπες στιλιστικές επιλογές της νύφης. Με οδηγό αυτό θα πρέπει να αποφασίσετε καταρχήν τι υλικό θα έχουν τα σκουλαρίκια σας. Με ιβουάρ νυφικό ταιριάζουν εξαιρετικά τα χρυσά σκουλαρίκια, ενώ με άσπρο νυφικό στο χρώμα του πάγου, το ασήμι και ο λευκόχρυσος είναι οι καλύτερες επιλογές. Αν το νυφικό είναι διακοσμημένο με συγκεκριμένες πέτρες, όπως Swarovski, τότε πρέπει και τα σκουλαρίκια να έχουν τις αντίστοιχες πέτρες. Το νυφικό επηρεάζει όμως τα κοσμήματα και με το σχέδιό του.  Αν είναι με λαιμόκοψη που καλύπτει μεγάλο μέρος του μπούστου, στράπλες ή σε σχήμα καρδιάς, τότε το κολιέ μάλλον δεν θα προτιμηθεί, οπότε καλό είναι να φορέσετε μακριά, εντυπωσιακά σκουλαρίκια που θα καλύψουν αυτή την απουσία.

Συνδυασμός με το χτένισμα

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή των σκουλαρικιών είναι το χτένισμα. Αν αφήσετε τα μαλλιά κάτω, τότε μπορείτε να επιλέξετε μακριά σκουλαρίκια, ενώ για χτενίσματα με τα μαλλιά πάνω, όπως ο κότσος, τα σκουλαρίκια είναι υποχρεωτικά, για να πλαισιώνουν και να φωτίζουν το πρόσωπο διακριτικά.

Υπόλοιπα αξεσουάρ

Τα υπόλοιπα αξεσουάρ που θα φορέσετε θα καθορίσουν εν πολλοίς και τα σκουλαρίκια. Καταρχάς, καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολές. Αν φοράτε ζώνη, πέπλο, τιάρα και χτενάκι, τα σκουλαρίκια θα πρέπει να είναι πολύ διακριτικά, όμως αν γενικά έχετε αποφασίσει να κάνετε μια απλή εμφάνιση χωρίς πολλά επιπλέον αξεσουάρ, ίσως μπορείτε να σκεφτείτε τα statement σκουλαρίκια. Αν το κολιέ είναι πολύ εντυπωσιακό, τότε ένα ζευγάρι καρφωτά σκουλαρίκια με διαμάντι ή μαργαριτάρι είναι μια πολύ σικ και κομψή επιλογή, ενώ πολύ ασφαλής επιλογή, ειδικά με ένα απλό κολιέ με αλυσίδα, είναι τα σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ.

Χρώμα

Δεν είναι πολλές γυναίκες που τολμούν να βάλουν χρώμα στο γάμο τους, όμως είναι μύθος η επιταγή μόνο για χρυσά ή ασημένια κοσμήματα. Μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε σκουλαρίκια με πέτρες σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ για ρομαντικό στυλ ή πράσινο για hippie στυλ. Καλό είναι το χρώμα αυτό να ταιριάζει με άλλα χρωματιστά στοιχεία του γάμου, όπως τα λουλούδια.