Επισκευές πλυντηρίων: Οι 5 συχνότερες βλάβες

Τα πλυντήρια ρούχων καλύπτουν μια βασική σύγχρονη ανάγκη και γι’ αυτό είναι απίστευτα χρήσιμα. Ωστόσο, σπάνια συνειδητοποιούμε πόσο χρήσιμο είναι ένα πλυντήριο ρούχων μέχρι να σταματήσει ξαφνικά να λειτουργεί. Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο να πάθει το πλυντήριο κάποια βλάβη, παρόλο που γενικά είναι ανθεκτικές συσκευές.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις συχνότερες βλάβες, οι οποίες απαιτούν τεχνικό ειδικό στις επισκευές πλυντηρίων. Έτσι, μόλις παρατηρήσετε κάποια από αυτές, θα ξέρετε να καλέσετε αμέσως τον τεχνικό, ώστε να επιλύσει το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση.

Κοπέλα προβληματισμένη κοιτάζει κατεστραμμένο ρούχο

Τα ρούχα σας καταστρέφονται στην πλύση

Αν τα ρούχα σας μετά από την πλύση καταλήγουν σκισμένα, τότε πιθανώς να έχει κολλήσει κάποιο ξένο αντικείμενο στον κάδο. Αυτό είναι κάτι εύκολο να το δείτε, αν επιθεωρήσετε προσεκτικά το εσωτερικό του κάδου. Υπάρχει, ωστόσο, περίπτωση το ξένο αντικείμενο να έχει πιαστεί στον κάδο και να είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε χωρίς να του προκαλέσετε βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μιλήσετε με τεχνικό, για να γίνει η διαδικασία σωστά και με ασφάλεια.

Το στύψιμο δεν γίνεται καλά

Υπάρχει περίπτωση το πλυντήριο να μην αποστραγγίζει καλά το νερό, δηλαδή να αργεί να το κάνει, να πρέπει μετά το τέλος της πλύσης να τρέξετε ξανά το πρόγραμμα του στυψίματος ή τα ρούχα να βγαίνουν πολύ βρεγμένα λόγω ελλιπούς στυψίματος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε το φίλτρο, μήπως έχει βουλώσει από κάποιο εμπόδιο ή βρομιά.

Αν το φίλτρο είναι εντάξει, τότε μπορεί να υπάρχει απόφραξη στον σωλήνα, τον οποίο πρέπει να επιθεωρήσει τεχνικός.

Νερό σε κάδο πλυντηρίου

Ο κάδος δεν γεμίζει νερό

Αν ο κάδος δεν γεμίζει με νερό στην αρχή της πλύσης, τότε υπάρχει πρόβλημα με μπλοκαρισμένο σωλήνα. Μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό, μιας και οι σωλήνες συνήθως μπλοκάρουν από αντικείμενα που ξεχνάμε μέσα στα ρούχα, όπως χαρτιά και κέρματα.

Ωστόσο, είναι βασικό να ελέγξει ο τεχνικός προσεκτικά τον σωλήνα παροχής του νερού, ώστε να διαπιστώσει ότι δεν έχει υποστεί ρήξη. Διότι αν έχει υποστεί ρήξη, μπορεί να πλημμυρίσει το μπάνιο ανά πάσα στιγμή.

Τεχνικός επισκευάζει πόρτα πλυντηρίου

Η πόρτα δεν ανοίγει

Η πόρτα του πλυντηρίου είναι αεροστεγής, έτσι ώστε να μην ανοίγει κατά τη διάρκεια της πλύσης και πριν απομακρυνθούν όλα τα νερά από τον κάδο. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή, όσο το πλυντήριο δουλεύει.

Όμως, κάποιες φορές μπορεί η πόρτα να μην ανοίγει ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της πλύσης. Τα πρώτα 1-2 λεπτά αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά αν επιμένει, τότε σημαίνει ότι η συσκευή ανιχνεύει νερό μέσα στον κάδο. Σας προτείνουμε να τρέξετε ξανά το πρόγραμμα αποστράγγισης, αλλά αν δεν γίνει τίποτα, τότε ο τεχνικός είναι απαραίτητος.

Γάντι χεριών πατάει κουμπί σε πλυντήριο

Το πλυντήριο δεν ενεργοποιείται

Αν το πλυντήριο δεν ανοίγει, παρόλο που είναι στην πρίζα, τότε τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Μπορεί να έχει πέσει η ασφάλεια ή ακόμα και ο γενικός, οπότε είναι πρόβλημα της παροχής ρεύματος και όχι του πλυντηρίου. Μπορεί η συσκευή να έχει υπερθερμανθεί λόγω αμέσως προηγούμενης πλύσης, οπότε πρέπει απλώς να το αφήσετε να κρυώσει. Και τέλος, μπορεί να έχει χαλάσει η πλακέτα, οπότε θα πρέπει να τη δει τεχνικός, να την αφαιρέσει και είτε να την επισκευάσει είτε να φέρει καινούριο ανταλλακτικό.

Για οποιαδήποτε απορία που έχετε γύρω από τις επισκευές πλυντηρίων οι ειδικοί της www.ServiceNowAthens.com είναι εδώ για εσάς.