Είδη καθαρισμού επαγγελματικά: Ποια είναι η διαφορά τους με αυτά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι;

Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για την παρουσίαση ενός τίμιου και υγιούς περιβάλλοντος. Φυσικά, η καθαριότητα είναι εξίσου σημαντική στο σπίτι αλλά και τις επιχειρήσεις που διατηρούμε.

Στο σπίτι μας πραγματοποιούμε μόνοι μας τη καθαριότητα ή επιλέγουμε κάποια οικιακή βοηθό για αυτή τη δουλειά αν δεν μας το επιτρέπει το πρόγραμμά μας. Οι επιχειρήσεις όμως απαιτούν καθημερινό καθαρισμό και η βασική δουλειά γίνεται από συνεργεία καθαρισμού. Καθώς και από τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους οι οποίοι είναι και υπέυθυνοι για τη καθημερινή συντήρηση.

Ostrianet.gr - Καθαρισμός Υπολογιστή

Ο χώρος του σπιτιού μας είναι διαφορετικός από τον επαγγελματικό χώρο και οι ανάγκες κατά συνέπεια είναι άλλες, πιο απαιτητικές. Συνεπώς, τα καθαριστικά προιόντα που χρησιμοποιούμε στις δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικά! Τα επαγγελματικά είδη καθαρισμού είναι κατάλληλα κυρίως για επιχειρήσεις γιατί πληρούν κάποιες προυποθέσεις που δεν διαθέτουν τα καθαριστικά οικιακής χρήσης.

Ας δούμε τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα επαγγελματικά είδη καθαρισμού και τα είδη οικιακής χρήσης.

Κύριες διαφορές στα είδη καθαρισμού

  1. Καθώς οι επαγγελματικοί χώροι είναι μεγάλοι, τα επαγγελματικά είδη καθαρισμού αποτελούνται από εξοπλισμό υψηλής αντοχής και ισχύος. Για να επιτρέπουν το γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα σε καθημερινή βάση χωρίς να φθείρονται εύκολα.
  2. Τα οικιακά προιόντα δεν είναι απαραίτητο να αγοράζονται σε μεγάλες ποσότητες. Ας πούμε, οι σακούλες της ηλεκτρικής σκούπας δε χρειάζεται να αλλάζονται πολύ συχνά, άρα δεν είναι χρήσιμο να τις αγοράζετε σε μεγάλες ποσότητες. Στους επαγγελματικούς χώρους ωστόσο, οι σακούλες της σκούπας είναι αρχικά μεγαλύτερης χωρητικότητας. Για αυτό η αγορά τους γίνεται σε ποσότητες.
  3. Τα απορρυπαντικά επίσης διατίθενται σε μεγαλύτερη ποσότητα από τα οικιακά. Για το σπίτι σας δε θα χρειαστείτε 5 λίτρα υγρού για το καθάρισμα των δαπέδων — δε θα τελειώσει ποτέ! Στον επαγγελματικό χώρο όμως που σφουγγαρίζετε καθημερινά μεγάλες επιφάνειες, είναι απαραίτητο.
  4. Τα μηχανήματα καθαρισμού για επαγγελματική χρήση είναι πολύ πιο ισχυρά από ότι αυτά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Κοστίζουν επίσης περισσότερο, άρα γιατί να μπείτε σε περιττά έξοδα ενώ μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά το σπίτι σας με άλλου τύπου μηχανήματα;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια επαγγελματικά είδη καθαρισμού για το σπίτι;

Ακόμα και αν οι διαφορές είναι αρκετά ξεκάθαρες ως προς το ότι δε χρειάζεστε είδη καθαρισμού επαγγελματικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας, φυσικά κάποια από αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και να τα χρησιμοποιήσετε. Αν οι ανάγκες σας είναι τέτοιες στο σπίτι, πολλές φορές είναι μια έξυπνη λύση. Για παράδειγμα, αν έχετε κατοικίδια ή παιδιά, το καθάρισμα είναι συχνότερο. Για αυτό καλύτερα να είστε πλήρως εξοπλισμένοι χωρίς να χρειαστεί να ανανεώσετε το στοκ σας για καιρό. Σε αυτή την περίπτωση, σας συμφέρει να αγοράσετε επαγγελματικά απορρυπαντικά που βγαίνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες και θα διαρκέσουν περισσότερο διάστημα.

Ostrianet.gr - Επαγγελματικά Απορρυπαντικά

Αντιθέτως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακά είδη καθαρισμού στον επαγγελματικό σας χώρο. Πολύ απλά, δεν σας συμφέρει ούτε οικονομικά, ούτε θα έχετε το αποτέλεσμα που χρειάζεστε. Εννοείται, αν ο σκοπός σας είναι να καθαρίσετε ένα και μόνο γραφείο τότε προφανώς δε χρειάζεστε επαγγελματικά είδη καθαρισμού. Αν όμως έχετε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ή πολλά γραφεία, τότε τα είδη καθαρισμού επαγγελματικά είναι μονόδρομος!

Μπορείτε να βρείτε επαγγελματικά είδη καθαρισμού στο Ostrianet!