Ανακαίνιση σαλονιού: 5 αλάνθαστες συμβουλές επιτυχίας

Η ανακαίνιση σαλονιού περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στάδια και οι εργασίες που μπορούν να γίνουν ποικίλλουν ανάλογα με το τι θέλει ο ιδιοκτήτης. Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού στον οποίο περνάμε τον πιο ποιοτικό χρόνο της ημέρας, αυτό που ζητάμε από μια ανακαίνιση είναι νααναδείξει το στυλ μας και να δημιουργήσει μια όμορφη χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Για να το πετύχετε αυτό, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες εγγυώνται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Κάντε το χώρο να φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτεροςανακαίνηση σαλονιού

Οι ειδικοί στην ανακαίνιση προτείνουν να επενδύσετε σε παρεμβάσεις που θα κάνουν το σαλόνι να δείχνει ευρύχωρο και ευάερο. Αφαιρέστε τους ενδιάμεσους τοίχους και ενοποιήστε το σαλόνι με την τραπεζαρία ή την κουζίνα. Στόχος είναι να ανοίξει ο χώρος. Ύστερα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις επιθυμητές γωνιές με την κατάλληλη διαρρύθμιση των επίπλων.

Ανανεώστε το χολέπιπλα σαλονιού

Το χολ είναι η πρώτη εντύπωση που εκπέμπει το σαλόνι σας, οπότε σίγουρα πρέπει να το προσέξετε. Συνεπώς, καλό είναι να σκεφθείτε παρέα με το διακοσμητή σας πώς θα το αναμορφώσετε, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα έπιπλο ή αλλάζοντας το φωτισμό του.

Αλλάξτε τα χρώματα στους τοίχουςσαλόνι σε μπλε και γκρι αποχρώσεις

Η αλλαγή των χρωμάτων στους τοίχους είναι κάτι πάρα πολύ απλό και οικονομικό να γίνει, αλλά από την άλλη έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Καλό είναι να ξεκινήσετε με βάση το αγαπημένο σας χρώμα και να τσεκάρετε με ποια άλλα χρώματα ταιριάζει. Αν το σαλόνι είναι μικρό, καλό είναι να επιλέξετε ένα ουδέτερο χρώμα και να δώσετε έμφαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο με ένα πιο εκθαμβωτικό χρώμα.

Μεγαλώστε οπτικά το χώροσαλόνι σπιτιού

Αν δε μπορείτε να μεγαλώσετε πραγματικά το χώρο με τις παρεμβάσεις που σας προτείναμε πρώτες πρώτες, τότε μπορείτε να δώσετε την οπτική ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου με μερικά τρικ. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε το ταβάνι σε λευκό χρώμα, να στρώσετε ένα μεγάλο χαλί σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση ή να τοποθετήσετε καθρέφτες σε κομβικά σημεία του σαλονιού. Οι καθρέφτες όχι μόνο μεγαλώνουν οπτικά το χώρο, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Διαλέξτε ένα συγκεκριμένο στυλμίνιμαλ σαλόνι

Εφόσον προχωρήσετε σε ολική ανακαίνιση σαλονιού, καλό είναι να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στυλ, με το οποίο θα «ντύσετε» το νέο χώρο. Ρετρό, vintage, μοντέρνο, κλασικό, boho ή βιομηχανικό, υπάρχουν πολλά στυλ διακόσμησης για να διαλέξετε ποιο ταιριάζει στη δικιά σας φιλοσοφία. Το ζητούμενο είναι αυτό το στυλ να αποτυπώνεται σε όλες τις αισθητικές επιλογές στο σαλόνι. Στα έπιπλα, τα υφάσματα και τα χρώματα, αυτή η ομοιομορφία θα κάνει το σαλόνι σας να μοιάζει βγαλμένο από σελίδες περιοδικού.