Έπιπλα μπάνιου: 6 τάσεις της μόδας που επιστρέφουν

Σκέφτεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Το πρώτο βήμα είναι να φανταστείτε πώς θα είναι το ιδανικό μπάνιο για εσάς. Τι έπιπλα μπάνιου θα έχει, ποια θα είναι τα υλικά και τα χρώματα του δαπέδου και των τοίχων, πώς θα είναι η διαρρύθμιση; Το δεύτερο βήμα είναι να βρείτε ανθρώπους που εμπιστεύεστε, για να σας υλοποιήσουν την ανακαίνιση του μπάνιου. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, σας προτείνουμε να ανατρέξετε στις τρέχουσες τάσεις, πολλές εκ των οποίων επιστρέφουν από προηγούμενες δεκαετίες και είναι ό,τι πιο hot στη μόδα, αφού έχουν γίνει vintage.

Μάρμαρο

Το μάρμαρο ως υλικό για τα έπιπλα μπάνιου και τα είδη υγιεινής επανέρχεται δυναμικά και μαγνητίζει τα βλέμματα με τη διαχρονική κομψότητά του. Πρόκειται για ένα υλικό που ταιριάζει σε όλα τα μπάνια, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα, από τα πιο minimal έως τα πιο πολυτελή, γιατί καταφέρνει να συνδυάσει την αριστοκρατικότητα με την απλότητα. Τολμήστε το!

Υφάσματα

Ποιος είπε ότι τα ποιοτικά υφάσματα ταιριάζουν μόνο στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα; Σε έναν τόσο χαλαρωτικό χώρο, όπως το μπάνιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξωτική εμπειρία επενδύοντας στα υφάσματα, όπως τα χαλιά και οι κουρτίνες. Σίγουρα, θα δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής ακόμα και στο πιο λιτό μπάνιο!

Vintage έπιπλα μπάνιου

Αν θέλετε έναν νοσταλγικό τόνο στο μπάνιο σας, τότε σας προτείνουμε να προσθέσετε μερικές vintage ή ρετρό επιλογές, όπως έναν σκαλιστό καθρέφτη ή έναν νιπτήρα ανοιχτό από κάτω, όπως ακριβώς συνηθιζόταν σε προηγούμενες δεκαετίες. Για ακόμα πιο συναρπαστικές πινελιές, επενδύστε τον τοίχο με πλακάκια σε floral μοτίβα που είναι το απόλυτο vintage στοιχείο.

Κρυφός φωτισμός

Πέρα από τον κλασικό φωτισμό του μπάνιου που βρίσκεται συνήθως στον καθρέφτη, μπορείτε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα με κρυφό φωτισμό που θα αξιοποιήσει τα υπόλοιπα έπιπλα μπάνιου, όπως τα επιτοίχια ντουλάπια αλλά και εσοχές στον τοίχο, οι οποίες θα δημιουργηθούν ακριβώς για αυτό, για να λειτουργήσουν ως χώροι κρυφού φωτισμού αλλά και ως αποθηκευτικά πλαίσια.

Κεραμικά πλακάκια σε σχήμα τούβλου

Προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να δώσετε έναν industrial και μοντέρνο τόνο στο μπάνιο σας; Τα κεραμικά πλακάκια που μοιάζουν με τουβλάκια είναι φτιαγμένα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, έτσι ώστε να ξεφύγετε από την τυπική διακόσμηση του μπάνιου και να φτιάξετε έναν χώρο που θυμίζει και άλλους χώρους. Μπορείτε, μάλιστα, τον έναν τοίχο να τον επενδύσετε με τέτοια πλακάκια σε ξεχωριστά χρώματα, όπως το πράσινο.

επιπλα μπανιου

Ταπετσαρία

Μια άλλη πολύ πρωτότυπη ιδέα για τους τοίχους του μπάνιου, αν δεν θέλετε να βάλετε πλακάκια παντού, είναι η ταπετσαρία, η οποία βέβαια καλό είναι να μπει σε ορισμένα μόνο σημεία και με την προϋπόθεση ότι το μπάνιο αερίζεται καλά από την υγρασία. Τα μοτίβα της ταπετσαρίας είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε για ένα ρετρό μπάνιο.