5 κανόνες διακόσμησης του σαλονιού με αγάλματα

Η γλυπτική είναι παντού γύρω μας. Η τρισδιάστατη τέχνη ομορφαίνει το δημόσιο χώρο, αλλά μπορεί να ομορφύνει και το σπίτι μας με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ωστόσο, ενώ είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με τους πίνακες ζωγραφικής, τις φωτογραφίες ή τις εκτυπώσεις, τα γλυπτά δεν ξέρουμε πώς ακριβώς να τα αξιοποιήσουμε στη διακόσμησή μας.

Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε για εσάς μια εύχρηστη λίστα εμπνευσμένων σχεδιαστικών hacks, για να ενσωματώσετε τη γλυπτική στο σαλόνι σας. Η επιλογή του να διακοσμήσετε με γλυπτική είναι ένας απίστευτα απλός τρόπος, για να ανανεώσετε ένα δωμάτιο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε το πώς.

Μη φοβάστε το χρώμα

κινέζικο αγαλματάκι

Όταν σκέφτεστε τα γλυπτά, μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό έργα από γκριζωπό μάρμαρο ή πέτρα. Όμως, ένα γλυπτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να φέρετε το χρώμα στο σαλόνι σας με ήπιο τρόπο. Ειδικά αν τα έπιπλα και οι τοίχοι είναι σε λευκές ή κρεμ αποχρώσεις, ένα χρωματιστό άγαλμα θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη προσθήκη που θα κυριαρχήσει στο σαλόνι σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο.

Προσθέστε διαφορετικές υφές

λευκό αρχαιοελληνικό άγαλμα

Ομοίως, η προσθήκη σε ένα δωμάτιο μιας διαφορετικής υφής, ιδιαίτερα σε καθαρούς και μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην επιθυμητή αντίθεση στον χώρο σας, χωρίς να τον κάνει να φαίνεται ακατάστατος. Μάρμαρο, κεραμικό, γυαλί αλλά και διάφορα μέταλλα σας δίνουν δεκάδες επιλογές για ένα φανταστικό mix’ n’ match.

Συνδυάστε τα με άλλα έργα τέχνης

αγαλματάκι βούδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να προσθέσετε περισσότερο εντυπωσιασμό στη διακόσμησή σας. Ταιριάξτε το γλυπτό με ένα άλλο έργο τέχνης, όπως μια φωτογραφία ή ένα κολάζ, για να δημιουργήσετε ένα διάλογο μεταξύ τους. Επίσης, το γλυπτό μπορεί να παίζει και με το χαλί ή να βρίσκεται απέναντι από έναν ξεχωριστό καθρέφτη, ώστε να αντανακλά πάνω του και να γεμίζει ακόμα περισσότερο το χώρο. Τολμήστε να τοποθετήσετε το γλυπτό ακόμα και σε ένα απροσδόκητο σημείο, όπως ανάμεσα σε λουλούδια και γλάστρες για ένα πιο fun αποτέλεσμα.

Προσέξτε το διαθέσιμο χώρο

μικρά ασημένια αγαλματίδια

Δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι ευλογημένοι με μεγάλα ευάερα σπίτια, για να φιλοξενήσουμε τη συναρπαστική συλλογή τέχνης μας. Ωστόσο, η ομορφιά της γλυπτικής είναι το εύρος της, ότι δηλαδή ακόμα και μικρής κλίμακας κομμάτια μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν παντού και να εντυπωσιάσουν. Έχοντας αυτό κατά νου, μη διστάσετε να προσθέσετε μικρά αγαλματάκια που θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αίσθηση στο σαλόνι και θα δέσουν όμορφα με τα υπόλοιπα διακοσμητικά.

Αξιοποιήστε τους εξωτερικούς χώρους

αγάλματα σε εξωτερικό χώρο

Υπάρχουν πολλά αγάλματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν παντού, οπότε γιατί όχι και σε εξωτερικούς χώρους, όπως στον κήπο και τη βεράντα; Αν, μάλιστα, βάλετε το γλυπτό σε περίοπτη θέση στο μπαλκόνι, τότε θα φαίνεται και από το σαλόνι και θα συμβάλλει έμμεσα στη διακόσμησή του.

Δείτε εδώ μια προσεγμένη συλλογή από αγάλματα για το σαλόνι σας.

Για διακοσμητικά εσωτερικού χώρου επισκευθείτε το oikiamykonos.com