Υγεία

Πώς να διαλέξω ακουστικό βαρηκοΐας;

Η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού βαρηκοΐας για εσάς μπορεί να είναι δύσκολη, αφού υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χαρακτηριστικά και στυλ που ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες και τύπους απώλειας ακοής. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας διάφορα πράγματα όταν επιλέγετε το σωστό ακουστικό βαρηκοΐας που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και τις ιδιότητες της βαρηκοΐας σας.

Ας δούμε παρακάτω μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποια ακουστικά είναι τα σωστά για εσάς.

Φοράτε ήδη ακουστικά βαρηκοΐας;

Εάν φοράτε ήδη ακουστικά βαρηκοΐας και θέλετε να τα εκσυγχρονίσετε, το καλύτερο σημείο, για να ξεκινήσετε, είναι με το τρέχον στυλ της συσκευής. Εάν είστε ικανοποιημένοι με αυτό το μοντέλο, τότε καλό είναι να αγοράσετε μια συσκευή του ίδιου τύπου, απλώς εξοπλισμένη με νεότερα και πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, είναι πιθανό ο τύπος της απώλειας ακοής να έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε την ακοή σας πριν αγοράσετε καινούρια ακουστικά. Αν, για παράδειγμα, η απώλεια ακοής έχει γίνει πιο σοβαρή, τότε ίσως πρέπει να μεταβείτε από τα ενδωτιαία ακουστικά στα οπισθωτιαία.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα επιδεξιότητας στα χέρια;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα επιδεξιότητας (για παράδειγμα, δυσκολία να πιάσετε μικρά αντικείμενα ή χάνετε την αίσθηση στα δάχτυλά σας), είναι συνήθως καλύτερο να αποφεύγετε μικρότερες συσκευές, όπως τα ενδωτιαία ακουστικά CIC, τα οποία μπορεί να σας πέσουν, όταν τα βγάζετε. Επίσης, ακουστικά βαρηκοΐας που συνοδεύονται από αυτοματοποιημένες δυνατότητες είναι προτιμότερα, για να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα μικροσκοπικά κουμπιά τους για τις ρυθμίσεις. 

Έχετε περιορισμό στις δραστηριότητές σας;

Εάν πάσχετε από γνωστικές διαταραχές, τότε τα ακουστικά BTE, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα και εύκαμπτα, είναι ιδανικά, έτσι ώστε ο άνθρωπος που σας φροντίζει να μπορεί να τα χειριστεί εύκολα.

Τι είδους απώλεια ακοής έχετε;

Εάν έχετε απώλεια ακοής τόσο στους χαμηλούς όσο και στους υψηλούς ήχους, τα διακριτικά ακουστικά CIC ή ITC που τοποθετούνται μέσα στο κανάλι του αυτιού θα σας βοηθήσουν να αποκλείσετε τον ανεπιθύμητο θόρυβο στο παρασκήνιο.

Όμως, εάν η απώλεια ακοής σας είναι κατά κύριο λόγο στις υψηλές συχνότητες, όπως συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά εάν έχουν απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, τα οπισθωτιαία ακουστικά σε στυλ RITE είναι τα πιο άνετα, επειδή επιτρέπουν στους φυσικούς ήχους χαμηλής συχνότητας να ακούγονται καλά, ενώ ενισχύουν και τις υψηλές συχνότητες. Αυτές οι επιλογές μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με προηγμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στα ακουστικά βαρηκοΐας να φιλτράρουν το θόρυβο από την ομιλία, να προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να συνδέονται ασύρματα σε κινητά τηλέφωνα ή τηλεοράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε ΩΡΛ, για να κάνετε ακοόγραμμα και ύστερα σε εξειδικευμένο ακοοπροθετιστή, ο οποίος θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για εσάς. Τα μη εξατομικευμένα ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία προσελκύουν αρκετούς λόγω της χαμηλής τιμής τους, συνοδεύονται από πολλά μειονεκτήματα, αφού δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας και τελικά όχι μόνο δεν σας βοηθούν να ακούσετε καλύτερα, αλλά ενδεχομένως χειροτερεύουν το πρόβλημα.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago