Υγεία

Σαμπό με memory foam: Είναι κατάλληλα για τα πόδια μου;

Ο αριθμός των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στα παπούτσια έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η χρήση αφρού μνήμης (aka memory foam) στα εσωτερικά πέλματα των παπουτσιών είναι μια δημοφιλής τάση που τη συναντάμε ιδιαίτερα στα ανατομικά παπούτσια εργασίας και τα σαμπό.

Το ερώτημα που μπορεί να σας απασχολεί είναι αν τα σαμπό με memory foam είναι κατάλληλα για εσάς, ώστε να τα προτιμήσετε για το χώρο εργασίας σας. Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά.

Τι είναι ο αφρός μνήμης;

Ο αφρός μνήμης (memory foam) είναι μια ουσία που αποτελείται από πολυουρεθάνη και διάφορα άλλα χημικά που βοηθούν στην αύξηση της πυκνότητάς του. Το πόδι διαμορφώνεται στο περίγραμμα του υλικού λόγω της ευαισθησίας στη θερμοκρασία που διαθέτει ο αφρός. Έτσι, το πέλμα του παπουτσιού θυμάται (εξ ου και το όνομα του υλικού) το σχήμα του ποδιού και προσαρμόζεται άμεσα σε αυτό, στηρίζοντάς το ικανοποιητικά.

Ξεκούραστο περπάτημα / Unsplash.com

Πλεονεκτήματα του αφρού μνήμης στα παπούτσια

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης αφρού μνήμης είναι η ομοιόμορφη κατανομή της ισορροπίας, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη άνεση και ανατομική στήριξη. Ο αφρός μνήμης έχει σχεδιαστεί, για να ελαττώνει την πίεση που αισθανόμαστε στα σημεία επαφής του πέλματος με τον πάτο του παπουτσιού. Εκτός από αυτό, ο αφρός μνήμης έχει επίσης ως πλεονέκτημα ότι ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση στη φτέρνα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δηλώνουν ότι συμβάλλει επιπλέον στην αυξημένη σταθερότητα του παπουτσιού. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότερος κόσμος με ορθοπεδικά προβλήματα στα πόδια προτιμά τα παπούτσια και σαμπό με memory foam.

Μειονεκτήματα του αφρού μνήμης στα παπούτσια

Υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που δημιουργούν οι σόλες αφρού μνήμης. Ένα σημαντικό είναι η απορρόφηση της θερμότητας του σώματος, κάτι που κάνει το παπούτσι σχετικά ζεστό. Επίσης, η συσσώρευση ζέστης οδηγεί στην έκκριση ιδρώτα, κάτι που με τη σειρά του κάνει το πόδι να μυρίζει. Αυτό γίνεται χειρότερο και λόγω της ελαφριάς μυρωδιάς που αναδίδει το memory foam. Ωστόσο, δεν πρόκειται για σοβαρό μειονέκτημα, μιας και λύνεται με τον καλό αερισμό των παπουτσιών. Στα σαμπό, βέβαια, αυτό δεν αποτελεί καν πρόβλημα, αφού τα παπούτσια αυτά έχουν ειδικές οπές, για να αερίζονται πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλου είδους υποδήματα.

Πάντως, παρά τα όποια μειονεκτήματά του, το memory foam είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους εργαζόμενους που αναγκάζονται σε πολύωρη ορθοστασία, καθώς μειώνει δραστικά τον πόνο στο πέλμα, τους αστραγάλους, αλλά και τη μέση. Σε συνδυασμό με σαμπό επαγγελματικού σχεδιασμού, με αντιολισθητικό πάτο και επαρκή αερισμό, το υλικό αυτό αποτελεί την καλύτερη λύση για δεκάδες επαγγέλματα, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και πωλητές που εργάζονται περπατώντας και σε μόνιμη όρθια θέση.

Μάθετε περισσότερα για ανατομικά παπούτσια στο MedicaHellas.gr.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago