Σπίτι

Χριστουγεννιάτικα δέντρα: 4 στυλ στολισμού για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, περιμένουμε τα Χριστούγεννα πώς και πώς, ελπίζοντας σε μια μορφή κανονικότητας που μας έλειψε πολύ πέρυσι. Οπότε είναι λογικό να κάνουμε ήδη σχέδια στο μυαλό μας για το πώς θα διαμορφώσουμε το σπίτι μας με εορταστικό και χαρούμενο στολισμό. Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πάντα ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στολίζουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Από τους εντυπωσιακούς στολισμούς μέχρι τους πιο elegant και λιτούς, το θέμα είναι να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα και στο σπίτι σου. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις 4 πιο ξεχωριστές ιδέες στολισμού για φέτος και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις ήδη να οραματίζεσαι το ζεστό χριστουγεννιάτικο σπιτικό σου.

Οικολογικά και φυσικά

Η οικολογική συνείδηση είναι στο απόγειό της και αυτό αποτυπώνεται παντού. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καταρχάς, αν θέλεις να προστατεύσεις το περιβάλλον, καλό είναι να επιλέξεις ένα τεχνητό δέντρο, το οποίο θα μπορείς να στολίζεις κάθε χρόνο και δεν θα το πετάξεις στο τέλος των γιορτών.

Αυτό το δέντρο μπορείς να το στολίσεις με φυσικά και οικολογικά στολίδια, όπως για παράδειγμα με κουκουνάρια και αποξηραμένα λουλούδια. Για πιο εντυπωσιακό και κομψό αποτέλεσμα, ξύλινα στολίδια με σπάγκο είναι όχι μόνο η επιτομή μιας διακόσμησης εναρμονισμένης με τη φύση, αλλά και η απόλυτα ρουστίκ επιλογή που αναδεικνύει με τη λιτότητά της την ομορφιά του ελάτου.

Χειροποίητες δημιουργίες

Η δημιουργικότητα είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκφραστούμε και να φτιάξουμε ιδιαίτερα στολίδια που θα φέρουν την προσωπική μας υπογραφή. Αν, λοιπόν, θέλεις ένα εντελώς δικό σου χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου στολίδια.

Κουκουνάρια με χρυσόσκονη, στολίδια με τεχνητά λουλούδια, πήλινες κατασκευές και ξύλινα αντικείμενα ζωγραφισμένα στο χέρι είναι μερικές μόνο από τις επιλογές για να στολίσεις πρωτότυπα το δέντρο σου. Συμπλήρωσε την εικόνα με κορδέλες σε διάφορα χρώματα αντί για τις έτοιμες γιρλάντες του εμπορίου και θα έχεις ένα αποτέλεσμα που όμοιό του δεν θα βρεις πουθενά.

Λάμψη και χαρά

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα εγκλεισμού και απομόνωσης, ήρθε αυτή η στιγμή του χρόνου που θέλουμε να γιορτάσουμε και να χαρούμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φτιάξουμε ένα δέντρο που λάμπει και τραβάει τα βλέμματα!

Μπορείς να παίξεις με τις νότες του χρυσού ή του ασημιού ανάλογα και με τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο σπίτι. Για ένα θερμό αποτέλεσμα, στόλισε το δέντρο με χρυσές και κόκκινες μπάλες και πολλά λαμπάκια σε κίτρινο χρώμα. Αν σου αρέσουν περισσότερο οι ψυχροί τόνοι, σαν ένα χιονισμένο τοπίο, τότε μπάλες σε ασημένιο και μπλε χρώμα μαζί με φωτάκια σε γαλάζιο χρώμα, είναι μια ξεχωριστή επιλογή που θα ταιριάξει όμορφα και με ένα λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ρετρό και vintage επιρροές

Η νοσταλγία για τα παλιά αποτυπώνεται παντού στις διακοσμητικές τάσεις και πόσο μάλλον στα trends χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, όπου το παραδοσιακό είναι λογικό να έχει την τιμητική του. 

Μεταλλικά στολίδια, ξύλινα καραβάκια και στρατιωτάκια, γιρλάντες σαν χιόνι και γυάλινες μπάλες με ανάγλυφες λεπτομέρειες είναι νότες από τα παιδικά μας χρόνια που θα δημιουργήσουν μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε φέτος τα Χριστούγεννα.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago