Ενοικίαση αναπηρικά αμαξίδια: ποιο είδος ταιριάζει σε εσάς;

Τα αναπηρικά αμαξίδια είναι η καλύτερη λύση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα. Όταν πρόκειται για κάτι μόνιμο, τότε η αγορά ενός προσιτού και βολικού αναπηρικού αμαξιδίου είναι μονόδρομος, όμως σε προσωρινά περιστατικά, όπως κάποια εγχείριση ή κάταγμα στη λεκάνη ή τα πόδια, τότε η ενοικίαση αναπηρικών αμαξιδίων είναι η προσφορότερη λύση, για να εξυπηρετείται ο ασθενής για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται η ακινησία του. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη αναπηρικών αμαξιδίων που μπορείτε να νοικιάσετε. Το θέμα είναι να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς για όσο καιρό το χρειαστείτε. Τι πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη διαδικασία και ποιος τύπος είναι ο πλέον κατάλληλος για εσάς;

Χειροκίνητα αμαξίδια

Τα χειροκίνητα αμαξίδια είναι η πιο οικονομική λύση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι βολικά, αφού υπάρχουν διάφορα είδη, για να διαλέξετε ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλετε να κάνετε και τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Για ενοικίαση αναπηρικού αμαξιδίου υπάρχουν απλού τύπου και ειδικού τύπου στη χειροκίνητη τεχνολογία. Τα δεύτερα έχουν ανακλινόμενη πλάτη και υδραυλικές ρυθμίσεις, αναπαυτικά μαξιλάρια και αντικραδασμικές ρόδες, ενώ τα πρώτα είναι πιο απλής λειτουργίας χωρίς πολλά έξτρα. Διάφορα χειροκίνητα αμαξίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο ή τη θάλασσα, ενώ κάποια βγαίνουν και σε ελαφριά έκδοση με σκελετό αλουμινίου, για να μπορείτε να κάνετε τις δραστηριότητές σας ελεύθερα με ελάχιστο βάρος, ή με πτυσσόμενο σκελετό για εύκολη μεταφορά.

ενοικιαση αναπηρικου αμαξιδιουΗλεκτροκίνητα αμαξίδια

Όπως και στα χειροκίνητα, έτσι και στα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια υπάρχουν διάφοροι τύποι, για να διαλέξετε για την ενοικίαση, όπως αμαξίδια μπάνιου, ελαφρού τύπου, θάλασσας ή με πτυσσόμενο σκελετό. Τα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια προς ενοικίαση είναι ιδανικά για άτομα που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στις μετακινήσεις τους και να μπορούν άνετα, εύκολα και γρήγορα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζονται ή να εξαρτώνται από άλλους. Αναπηρικά αμαξίδια για ενοικίαση είναι και τα αμαξίδια scooter που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, ταχύτητα και απόδοση.

Ορθοστάτες

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι το χαμηλό ύψος, στο οποίο βρίσκονται. Αν για τη δουλειά σας και το χώρο που κινείστε κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό, τότε τα ιδανικά αναπηρικά αμαξίδια για ενοικίαση είναι οι ορθοστάτες που μπορούν να σας σηκώσουν σε όρθια θέση παρέχοντάς σας τη μέγιστη ευελιξία. Αυτού του είδους τα αναπηρικά αμαξίδια είναι εξαιρετικά και για παιδιά, επειδή ευνοούν τη σωστή οστική ανάπτυξη.

Απαραίτητα αξεσουάρ

Όσον αφορά στην ενοικίαση αναπηρικών αμαξιδίων, εκτός από τον τύπο του αμαξιδίου καλείστε να επιλέξετε και διάφορα αξεσουάρ που θα εγγυηθούν την ασφάλεια αλλά και την άνετη μετακίνησή σας. Τέτοια αξεσουάρ είναι οι ζώνες ασφαλείας, τα γιλέκα ασφαλείας, τα μαξιλάρια, οι ράμπες μεταφοράς καθώς και η υδραυλική ή ηλεκτρική καρέκλα γερανάκι για τη μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο με τη βοήθεια του φροντιστή. Στο αμαξίδιο μπορούν επίσης να ενσωματωθούν και συστήματα ανάβασης σκάλας, κάτι που είναι απαραίτητο αν οι μετακινήσεις σας εμποδίζονται καθημερινά από σκάλες.