Οδηγός αγοράς: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σίτες παραθύρων

Γνωρίζετε ότι τα κουνούπια αποτελούν σοβαρή απειλή για εσάς, τα παιδιά σας και τα κατοικίδια ζώα σας; Πράγματι, μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζίκα και η ελονοσία.

Επομένως, είναι απαραίτητο να προστατευτείτε από τα κουνούπια, ειδικά αν έχετε μωρά ή ηλικιωμένους στο σπίτι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικό σπρέι, αλλά ο απλούστερος τρόπος είναι οι σίτες παραθύρων.

Τι είναι οι σίτες παραθύρων;

Η σίτα είναι ένα πλέγμα από πολυεστέρα ή μέταλλο που κατασκευάζεται ειδικά για τα παράθυρά σας. Ο σκοπός της είναι να αποτρέψει την είσοδο σε κουνούπια και άλλα έντομα, ώστε να μπορείτε να έχετε το παράθυρο ανοιχτό συνεχώς στον καθαρό αέρα χωρίς φόβο.

σίτες παραθύρων

Γιατί να τοποθετήσετε σίτες παραθύρων;

Πλεονεκτήματα:

  • Δεν έρχεστε σε επαφή με χημικά για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
  • Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση για εξοικονόμηση χρημάτων αντί για εντομοαπωθητικά.
  • Απολαμβάνετε καθαρό περιβάλλον στο σπίτι με ροή φρέσκου αέρα.

Μειονεκτήματα:

  • Εάν έχετε πολλά παράθυρα, μπορεί να είναι μια ακριβή λύση, αν και στην αγορά υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις.
  • Χρειάζεται προσοχή στον προμηθευτή, ώστε η σίτα να τοποθετηθεί σωστά. Μόνο έτσι είναι αποτελεσματική και αισθητικά όμορφη.

Κατηγορίες σιτών

Υπάρχουν αντικουνουπικές σίτες που εμποτίζονται με περμεθρίνη, μια χημική ένωση που είναι γνωστό ότι απωθεί τα κουνούπια ή τα σκοτώνει εάν προσγειωθούν πάνω στη σίτα.

Από εκεί και πέρα, τα σχέδια των σιτών είναι τα εξής:

  • Σίτες επικολλώμενες: Αποτελούν ένα λεπτό φύλλο, το οποίο επικολλάται ή στερεώνονται εξωτερικά του παραθύρου. Είναι η λιγότερο σταθερή αλλά και πιο οικονομική λύση.
  • Συρόμενες σίτες: Τραβώντας το καλώδιο ή πατώντας μια λαβή, κατεβάζετε προς τα κάτω ή ανεβάζετε προς τα πάνω την σίτα. Πραγματικά εύκολο και γρήγορο στη χρήση, όμως χρειάζεται προσοχή, για να μην πεταχτεί η σίτα απότομα προς τα πάνω. Υπάρχουν και σίτες με μηχανισμό για αργή ανύψωση, μια κατάλληλη λύση για παιδιά. Υπάρχουν και συρόμενες σίτες προς τα δεξιά ή τα αριστερά, ιδανικές για μπαλκονόπορτες. Πρόκειται για την πιο ακριβή, αλλά και την πιο αξιόπιστη επιλογή με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και την καλύτερη αισθητική.
  • Ανοιγόμενες σίτες: Οι ανοιγόμενες σίτες ανοίγουν όπως μια πόρτα προς τα έξω. Ορισμένες δεν έχουν σκληρό πλαίσιο, οπότε αρκεί να τις σπρώξετε ελαφρά προς τα έξω, ώστε να ανοίξουν και μετά να κλείσουν με μαγνήτη πίσω σας. Είναι μια σχετικά απλή και οικονομική λύση, όμως με την πάροδο του χρόνου μπορεί να χαλαρώσουν τα μαγνητικά πλαίσια και η σίτα να μην κλείνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, έχει χάσει πια τη χρησιμότητά της και απαιτεί αντικατάσταση.

 

Ευχαριστούμε την ομάδα του alumin smartline για τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα αλουμινίου και τις σίτες.