Βάψιμο σπιτιού: 5 τρόποι να γλιτώσετε πολλά χρήματα

Το βάψιμο σπιτιού δεν είναι σίγουρα από τις πιο δαπανηρές εργασίες που γίνονται στις ανακαινίσεις, όμως από την άλλη είναι μια εργασία που γίνεται συχνά και φέρνει ανανέωση στον χώρο χωρίς να χρειάζονται σοβαρές αλλαγές και μεγάλες ανακατατάξεις.

Αν, λοιπόν, βάφετε τακτικά το σπίτι σας, είναι λογικό να αναρωτιέστε πώς θα γίνει να γλιτώσετε χρήματα από αυτή τη διαδικασία, χωρίς φυσικά να κάνετε εκπτώσεις στην τελική ποιότητα. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τους κυριότερους τρόπους να το πετύχετε αυτό.

Ξεκινήστε με ένα σχέδιο και μείνετε σταθεροί σε αυτό

Άνδρας που βάφει το σπίτι

Πριν καταλήξετε στο κατάστημα με τα χρώματα, θα πρέπει να οργανωθείτε. Ψάξτε προσεκτικά τι θα ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο, μελετήστε τα δείγματα και φανταστείτε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, θα αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές στο χρωματοπωλείο, οι οποίες σπανίως λειτουργούν. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αγοράσετε μια βαφή και αυτή να πάει εντελώς χαμένη γιατί δεν σας κάνει.

Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις στα χρώματα

Υπάρχουν κάποιες εποχές, στις οποίες δεν αγοράζουν πολλοί άνθρωποι βαφές για βάψιμο σπιτιού, όπως για παράδειγμα ο χειμώνας και η αρχή της άνοιξης. Τότε, μπορείτε να βρείτε πολύ καλές εκπτώσεις. Επιπλέον, όλες οι εταιρείες βάζουν εκπτώσεις ανά περιόδους σε συγκεκριμένους κωδικούς τους. Αν είστε ανοιχτοί στο χρώμα που θέλετε, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά από αυτές.

Υπολογίστε προσεκτικά την ποσότητα βαφής που θα χρειαστείτε

Αν δεν υπολογίσετε σωστά, είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλήξετε με πολλά παραπάνω γαλόνια βαφής από αυτά που χρειάζεστε. Στο internet υπάρχουν πολλοί οδηγοί, στους οποίους βάζετε τις διαστάσεις του δωματίου και σας υπολογίζουν ακριβώς πόσα λίτρα μπογιάς θα χρειαστείτε, ώστε να αγοράσετε ακριβώς όση είναι απαραίτητη.

Κάντε μόνοι σας το βάψιμο

Ζευγάρι που βάφει το σπίτι τους

Σίγουρα, είναι κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο και ικανότητα. Το DIY βάψιμο σπιτιού απαιτεί επίσης κάποια εργαλεία, οπότε αξίζει μόνο αν τα έχετε ήδη, επειδή το κάνετε συχνά ή επειδή σας τα δάνεισαν φίλοι. Αν, πάντως, το καταφέρετε, θα γλιτώσετε πολλά χρήματα από την αμοιβή του συνεργείου.

Χρησιμοποιήστε ένα μόνο χρώμα βαφής σε όλο το σπίτι

Μπογιά για το βάψιμο

Πάντα, η αγορά μεγαλύτερης ποσότητας είναι αναλογικά πιο φθηνή σε σχέση με μικρότερη. Έτσι, αν πάρετε ένα χρώμα για όλο το σπίτι θα σας έρθει πιο φθηνά σε σχέση με το να πάρετε την ίδια ποσότητα βαφής αλλά σε διαφορετικά χρώματα. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι είναι ένα χρώμα που μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε δωμάτιο. Συνήθως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο ουδέτερο χρώμα που θα δείξει καλά τόσο σε έναν μικρό όσο και σε έναν μεγαλύτερο χώρο.

 

Ευχαριστούμε την ομάδα ChromaDecor.gr για τις χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να δείτε και όλες τις υπηρεσίες τους εδώ.