Οι σεφ είναι υποχρεωτικό να φορούν ειδικές στολές, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν μόνο το σκούφο, αλλά και το παντελόνι και το σακάκι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι μόνο επειδή πρέπει να έχουν ομοιόμορφο ντύσιμο μέσα σε ένα εστιατόριο ή για να μην πέσει κάποια τρίχα μέσα στο φαγητό, όπως πολλοί νομίζουμε. Σίγουρα και αυτοί οι παράγοντες παίζουν ρόλο, όμως η βασικότερη αιτία είναι η ασφάλεια. Βέβαια, όποιος μαγειρεύει ερασιτεχνικά δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη διαδικασία να φορέσει ολόκληρη στολή και δεν χρειάζεται άλλωστε. Οι επαγγελματίες σεφ έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες ο μέσος άνθρωπος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο, όμως, υπάρχουν οι ποδιές σεφ.
Οι ποδιές σεφ είναι το πρώτο ρούχο που δημιουργήθηκε ως υπόδηση μαγείρων και πρόκειται για την κλασική ποδιά που δένει πίσω από τη μέση και καλύπτει όλο το θώρακα και τα πόδια μέχρι τα γόνατα. Όλοι έχουμε μια ποδιά σεφ μέσα σε κάποιο ντουλάπι στο σπίτι μας, όμως πόσοι από εμάς τη χρησιμοποιούμε; Η αλήθεια είναι ότι το να φοράμε τη μαγειρική ποδιά, κάθε φορά που κάνουμε οποιαδήποτε εργασία στην κουζίνα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Διαβάστε παρακάτω γιατί.
Το να τιναχτεί κάποια σταγόνα από τη σάλτσα που μαγειρεύουμε είναι κάτι πολύ συχνό στην κουζίνα. Πολύ πιθανό είναι, επίσης, να μεταφέρουμε μια κατσαρόλα ή τηγάνι με εύφλεκτο υλικό και αυτό να πέσει πάνω μας. Το ύφασμα της ποδιάς είναι χοντρό και ανθεκτικό, οπότε δεν παθαίνει τίποτα, ακόμα και αν πέσει πάνω μας σημαντική ποσότητα βραστού νερού. Φυσικά, εφόσον φοράμε μόνο την ποδιά και όχι ολόκληρη στολή σεφ χρειάζεται προσοχή για τα υπόλοιπα ακάλυπτα σημεία του σώματός μας.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του υφάσματος της ποδιάς είναι ότι δεν παίρνει εύκολα φωτιά. Όταν πλησιάζουμε πολύ κοντά στο φαγητό, το φούρνο και τις κεραμικές εστίες, μπορεί κάποιο κομμάτι υφάσματος να έρθει σε επαφή με την εστία της θερμότητας. Αν φοράμε τα κανονικά μας ρούχα, αυτά θα αρπάξουν αμέσως φωτιά, σε αντίθεση με την ποδιά που έχει σημαντική ανοχή στην αύξηση της θερμοκρασίας.
Αυτό έχει διπλή σημασία. Αφενός, αν κάποια ίνα από την ποδιά καταλήξει στο φαγητό που μαγειρεύουμε, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφερθεί κάποιο επικίνδυνο μικρόβιο, το οποίο έπειτα θα καταναλώσουμε. Αφετέρου, η ποδιά μας προστατεύει και από τη μετάδοση ασθενειών από το ωμό φαγητό. Για παράδειγμα, το ωμό κοτόπουλο μπορεί να έχει σαλμονέλα, οπότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει σε επαφή με τα ρούχα που φοράμε και με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά.
Φυσικά, εκτός από θέμα ασφαλείας, η χρήση ποδιάς είναι και θέμα άνεσης. Οι ποδιές σεφ δε λεκιάζουν τόσο εύκολα όσο ένα συμβατικό ρούχο, γιατί δεν απορροφούν τους δύσκολους λεκέδες. Επιπλέον, έχουν ανθεκτικό ύφασμα, οπότε μπορούν να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…
Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…
Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…
Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…
Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…
Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…