Ομορφιά

Τι συμβολίζει κάθε λίθος στα γυναικεία δαχτυλίδια;

Τα πιο αγαπημένα γυναικεία δαχτυλίδια είναι αυτά που έχουν μία ή και περισσότερες πέτρες. Οι επιλογές είναι δεκάδες και μάλιστα πολύ οικονομικές. Διότι δεν χρειάζεται να έχει το δαχτυλίδι πάνω του ένα διαμάντι ή ένα ρουμπίνι, για να είναι όμορφο και στιλάτο. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι πανέμορφοι, πολύ καλής ποιότητας και βγαίνουν σε μια πληθώρα χρωμάτων. Κάθε πέτρα έχει τη δικιά της ιστορία, τη δικιά της ξεχωριστή υφή και το δικό της συμβολισμό. Λέγεται ότι κάθε λίθος έχει διαφορετικές ιδιότητες και κάθε φορά που φοράμε ένα κόσμημα έχει διαφορετική επίδραση πάνω μας. Ποιες ιδιότητες και συμβολισμούς έχουν, λοιπόν, οι πέτρες στα δαχτυλίδια;

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος εντυπωσιάζει με το υπέροχο χρώμα του, όμως εκτός από την ομορφιά του θεωρείται ότι φέρνει μαζί του και γαλήνη. Προτείνεται τα δαχτυλίδια με αμέθυστο να φοριούνται στον παράμεσο του αριστερού χεριού, ώστε να έχουν απευθείας σύνδεση με την καρδιά και να της προωθούν θετική ενέργεια.

Αχάτης

Ο αχάτης είναι το κατεξοχήν υλικό που μας φέρνει σε επαφή με την ηρεμία και τη δύναμη της φύσης. Βγαίνει σε διάφορα χρώματα και κάθε χρώμα έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει, όμως γενικά σε όλες του τις μορφές ο αχάτης δίνει κουράγιο και συνδέεται με την μακροζωία.

Αιματίτης

Ο αιματίτης χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Αίγυπτο ως αντιφλεγμονώδες υλικό! Ανεξάρτητα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ο αιματίτης φυλακίζει την αρνητικότητα και διώχνει μακριά την κατάθλιψη και τον ψυχικό πόνο, βοηθώντας σε μια καθημερινότητα με μεγαλύτερη κατανόηση.

Ζαφείρι

Το ζαφείρι συμβολίζει τον πλούτο, υλικό και πνευματικό. Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι το ζαφείρι συνδυάζει την αθωότητα με την ευημερία, οπότε θεωρείται ένα εξαιρετικό φυλαχτό που φέρνει χρήματα και ευδαιμονία.

Κοράλλι

Το κοράλλι κρύβει μέσα του την ενέργεια και τη σοφία της θάλασσας. Βγαίνει σε τρία χρώματα, λευκό, κόκκινο και ροζ με κάθε χρώμα να είναι συνυφασμένο με διαφορετική αρετή. Το λευκό συμβολίζει τη διαίσθηση και τη διανοητική υγεία, το κόκκινο τον ενθουσιασμό και το πάθος και το ροζ τη φιλία.

Lapis lazuli

Το βαθύ μπλε χρώμα του έχει λατρευτεί και χρησιμοποιηθεί σε διαφόρων ειδών κοσμήματα. Πρόκειται για τον πιο ιδιαίτερο λίθο που συνδέεται άμεσα με το νου και τις βαθύτερες δυνάμεις του, δίνοντας ενέργεια στην καθαρή σκέψη.

Μαργαριτάρι

Το μαργαριτάρι δεν είναι μόνο σύμβολο της καλαισθησίας και του υψηλού αλλά απέριττου γούστου. Είναι, επίσης, ένας λίθος που προωθεί την αγνότητα, την εσωτερική γαλήνη και την πνευματική σταθερότητα.

Μαλαχίτης

Ο μαλαχίτης είναι το απόλυτο σύμβολο της ελπίδας και γι’ αυτό στον Μεσαίωνα τον δώριζαν στους ταξιδιώτες, για να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή με κουράγιο και πίστη στην καλή έκβαση κάθε περιπέτειας.

Νεφρίτης

Σε όλα του τα εξαιρετικά χρώματα, ο νεφρίτης είναι συνώνυμο της σοφίας και της τόλμης. Φέρνει αισιοδοξία και βοηθάει στη σωστή χρήση της δύναμης που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Τοπάζι

Το τοπάζι είναι το κατεξοχήν κατευναστικό, γι’ αυτό οι εμπειρικοί γιατροί της αρχαιότητας πρότειναν στους ασθενείς με καρδιακά προβλήματα να φορούν δαχτυλίδια με τοπάζι στο αριστερό χέρι.

Φεγγαρόπετρα

Η φεγγαρόπετρα είναι ένας λίθος που χρησιμοποιείται πολύ στα γυναικεία κοσμήματα, μιας και συνδέεται άμεσα με τη θηλυκή δύναμη της βασίλισσας του ουρανού, της σελήνης. Μάλιστα, θεωρείται ότι προσφέρει μαντικές δυνάμεις και αν φοριέται στον ύπνο δίνει προφητικά όνειρα.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago