5 επαγγελματικά καθαριστικά που δεν γνωρίζατε ότι είχατε στο σπίτι σας

 

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι πάντα καθαρό, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας. Μάλιστα, ακριβώς λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις και του φόβου της επαφής με άλλους ανθρώπους, πολλοί από εμάς έχουμε αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνοι μας τη φροντίδα και την καθαριότητα του σπιτιού. Αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να εκπληρώσετε αυτό το καθήκον τόσο καλά όσο οι επαγγελματίες του χώρου; Νομίζετε ότι τα οικιακά καθαριστικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα επαγγελματικά; Τα επαγγελματικά καθαριστικά είναι σίγουρα πολύ αποδοτικά, όμως συχνά η βασική τους διαφορά έχει να κάνει με τη μεγάλη ποσότητα, στην οποία διατίθενται. Πάντως, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε κι εσείς κάποια καθαριστικά των επαγγελματιών. Στο σπίτι σας έχετε σίγουρα ορισμένα είδη καθαρισμού που θα χρησιμοποιούσε και ένας επαγγελματίας και τα οποία κάνουν τη διαφορά σε σημαντικό βαθμό.

 

Πανιά με μικροΐνες

Τα καθαριστικά πανιά με μικροΐνες κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στον καθαρισμό των επιφανειών και μπορούν να σας γλιτώσουν πολύ κόπο και χρήματα. Είναι ιδανικά για τον καθαρισμό των τζαμιών αλλά και διάφορων άλλων επιφανειών. Όπως για παράδειγμα των μεταλλικών, όπου με τα κοινά καθαριστικά είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε τη θαμπάδα και τις δαχτυλιές. Τα πανιά με μικροΐνες δεν αφήνουν χνούδι και απαιτούν ελάχιστη ποσότητα καθαριστικού, για να πετύχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ostrianet.gr - ΠΑΝΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΪΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

Λευκό ξύδι

Τρίβετε τις επιφάνειες της κουζίνας με τα καλύτερα καθαριστικά, αλλά και πάλι η άσχημη μυρωδιά δε λέει να φύγει; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό υλικό, το οποίο απομακρύνει χωρίς καθόλου τρίψιμο τις οσμές. Το λευκό ξύδι είναι επίσης αντιμικροβιακό, οπότε είναι ιδανικό, για να φτιάξετε ένα μείγμα, με το οποίο θα ψεκάζετε τακτικά το γραφείο και το τραπέζι, στο οποίο τρώτε.

 

Οδοντόβουρτσα

Η μεγαλύτερη βρομιά συγκεντρώνεται σε σημεία, στα οποία δεν συνειδητοποιούμε ότι πηγαίνει. Ποια είναι αυτά; Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου, για παράδειγμα. Σε κάτι τέτοια σημεία, το απλό τρίψιμο δεν κάνει τίποτα κι εσείς νιώθετε ότι μόνο αν ξύσετε με το νύχι θα φύγει η βρομιά. Δεν χρειάζεται να το κάνετε! Το μυστικό των επαγγελματιών είναι η οδοντόβουρτσα, η οποία φτάνει παντού και αφαιρεί ακόμα και την πιο επίμονη βρομιά.

 

Μπουκάλια με σπρέι

Για το μείγμα που προ αναφέραμε αλλά και για πολλά ακόμα διαλύματα, τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή στο σπίτι σε διάφορα σημεία, καλό είναι να έχετε επαγγελματικά μπουκαλάκια σπρέι. Σε αυτά, μπορείτε να βάλετε ό,τι διάλυμα θέλετε και να ψεκάζετε με ασφάλεια όποια επιφάνεια είναι βρόμικη.

Ostrianet.gr - Μπουκάλι με σπρευ

Μαγειρική σόδα

Μπορεί στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα καταστήματα εστίασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες να χρησιμοποιούν κατά βάση χημικά επαγγελματικά καθαριστικά. Όμως κανένας επαγγελματίας δεν υποτιμά τη δύναμη των φυσικών υλικών. Εκτός από το θαυματουργό ξύδι, η μαγειρική σόδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική για την απομάκρυνση της βρομιάς σε σημεία, στα οποία δεν κάνει να πέσει νερό. Μπορείτε, για παράδειγμα, να απλώσετε μια παχιά στρώση μαγειρικής σόδας στο στρώμα ή το χειροποίητο χαλί για μερικές ώρες. Έπειτα θα την ρουφήξετε με την ηλεκτρική σκούπα. Με σχεδόν μαγικό τρόπο, οι λεκέδες και οι δυσάρεστες οσμές θα έχουν απομακρυνθεί.