Χαλιά σε προσφορές: Πώς να τις βρείτε και τι να προσέξετε

Τα χαλιά αποτελούν συστατικό στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού μας, ένα κομμάτι που συμβάλλει στη ζεστασιά του και την ανάδειξη της προσωπικότητάς του. Το θέμα είναι ότι ένα σπίτι χρειάζεται αρκετά χαλιά, για να ολοκληρωθεί. Ένα με δύο χαλιά στο σαλόνι και την τραπεζαρία, ένα μεγάλο ή δύο μικρά χαλιά στην κρεβατοκάμαρα, ίσως ένα χαλί στην κουζίνα, το χαλί στο παιδικό δωμάτιο και το γραφείο και πάει λέγοντας.

Με λίγα λόγια, το budget που απαιτείται για την αγορά χαλιών είναι αρκετά μεγάλο και από εκεί και πέρα, βέβαια, εξαρτάται και από την τιμή του εκάστοτε χαλιού. Υπάρχουν χειροποίητα χαλιά που μπορεί να κάνουν μερικές χιλιάδες ευρώ, οπότε το κόστος ανεβαίνει θεαματικά.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν οι προσφορές στα χαλιά, με βάση τις οποίες μπορεί κανείς να βρει πολύ καλά και ποιοτικά κομμάτια σε εξαιρετικές τιμές. Πού μπορείτε, όμως, να βρείτε χαλιά σε προσφορές και τι πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη διαδικασία;

Διαβάστε τα παρακάτω tips:

  • Τσεκάρετε online: Μια συμβουλή που δεν πέφτει ποτέ έξω. Τα ψηφιακά καταστήματα κάνουν συχνά μεγάλες εκπτώσεις και μάλιστα όλο το χρόνο, μιας και έχουν χαμηλότερα κόστη από τα φυσικά. Έτσι, μπορείτε να βρείτε ακόμα και φετινά χαλιά σε έκπτωση μέχρι και 80%! Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το κόστος αποστολής. Τα περισσότερα e-shops προσφέρουν δωρεάν αποστολή για ένα ποσό και άνω, όμως καλό είναι να το κοιτάξετε συγκεκριμένα, ώστε να συνυπολογίσετε τυχόν κόστος στην τιμή.
  • Χαλιά προηγούμενων σεζόν: Όταν μιλάμε για χαλιά, σπανίως η μόδα αλλάζει τόσο ραγδαία, ώστε ένα περσινό χαλί να μην ταιριάζει στο σπίτι. Ειδικά αν ψάχνετε για κλασικά χαλιά, τότε σίγουρα οι επιλογές είναι πολλές. Το ζητούμενο είναι το χαλί να ταιριάζει στα χρώματα, το μέγεθος και το στυλ του με το δωμάτιο.
  • Μεταχειρισμένα χαλιά: Αρκετά καταστήματα πωλούν ακριβά, χειροποίητα χαλιά σε χαμηλές τιμές, επειδή είναι μεταχειρισμένα. Πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο, αφού πρέπει να είστε γνώστες, για να μπορείτε να καταλάβετε την κατάσταση του χαλιού. Δεν αρκεί να δείτε τα χρώματα, την ύφανση και το πέλος. Φυσικά, αυτά πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά θέλει επισταμένη έρευνα, για να διαπιστώσετε αν η ύφανση έχει φθορά σε κάποιο σημείο, αν έχει εισχωρήσει υγρασία στο χαλί κλπ.
  • Συνθετικά χαλιά: Οπωσδήποτε, ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στην αγορά χαλιών είναι να αποφύγετε τα χειροποίητα και να πάτε στα χαλιά μηχανής. Πολλοί άνθρωποι τα σνομπάρουν, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για πολύ πιο ανθεκτικά χαλιά, που καθαρίζονται ευκολότερα και βγαίνουν σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων από τα χειροποίητα, έτσι ώστε να ταιριάζουν τόσο στην κλασική όσο και στη μοντέρνα διακόσμηση.

Δείτε περισσότερα σε χαλιά και σε χαλιά προσφορές στην ColoreColori.gr