Τραπέζι φαγητού: 5 ιδέες για να αξιοποιήσετε αυτό το παραμελημένο έπιπλο κουζίνας

Στα περισσότερα σύγχρονα σπίτια, η κουζίνα αποτελεί πλέον έναν ενιαίο χώρο με το σαλόνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει το καθιερωμένο έπιπλο κουζίνας που παλιά βλέπαμε σε κάθε σπίτι, το τραπέζι φαγητού. Τρώμε σε διάφορα μέρη, όπως το τραπεζάκι του σαλονιού ή η τραπεζαρία, αφού θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε ένα επιπλέον τραπέζι στην κουζίνα. Από την άλλη, ένα τραπέζι φαγητού είναι πάντα βολικό, δίνει αρμονία και θαλπωρή στην κουζίνα και στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο, αφού έχουμε και την τραπεζαρία. Αν θέλετε να χωρέσετε κι εσείς κάπου στην κουζίνα σας ένα τέτοιο έπιπλο αλλά δεν ξέρετε το πού ακριβώς, γιατί αυτή είναι μικρή, σας έχουμε παρακάτω μερικές πολύ καλές ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν.

Πάγκος μπροστά στο παράθυρο

Έχει παρατηρηθεί ότι το σημείο μπροστά στο παράθυρο της κουζίνας μένει συνήθως ανεκμετάλλευτο. Τι πιο ωραίο, όμως, από το να τρώτε μπροστά στο φυσικό φως του ήλιου! Ένας μικρός πάγκος με δύο σκαμπό, που μπαίνουν από κάτω όταν δεν χρησιμοποιούνται, είναι μια ιδανική επιλογή για μικρές κουζίνες ώστε να αξιοποιείται και το τελευταίο εκατοστό χώρου.

Σπαστό τραπέζι

Αν θέλετε ένα μεγαλύτερο τραπέζι, για να εξυπηρετεί όλη την οικογένεια, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σπαστό τραπέζι που βιδώνει στον τοίχο. Όταν θέλετε να κάτσετε, το ανοίγετε και έχετε ένα ευρύχωρο έπιπλο κουζίνας, αλλά όταν δεν το χρησιμοποιείτε, το κλείνετε και δεν πιάνει καθόλου χώρο.

Τραπέζι με ράφια

Αν το πρόβλημα στην κουζίνα σας είναι οι ελλιπείς αποθηκευτικοί χώροι, τότε μπορείτε να συνδυάσετε σε ένα έπιπλο δύο λειτουργίες. Τοποθετήστε σε αυτήν ένα τραπέζι, το οποίο από κάτω έχει διάφορα ράφια που μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικοί χώροι. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Πάγκος εργασίας

Στις μοντέρνες κουζίνες έχει εμφανιστεί ένα νέο έπιπλο, η νησίδα στη μέση που αποτελεί πάγκο εργασίας και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές έχει νεροχύτη και μάτια κουζίνας για μαγείρεμα. Τις περισσότερες φορές, είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσει στην ίδια κουζίνα και νησίδα και τραπέζι για το φαγητό, οπότε μπορείτε απλά να συνδυάσετε τις δύο λειτουργίες σε ένα έπιπλο και να γίνει η νησίδα το μέρος, στο οποίο συμβαίνουν οι βασικότερες συνήθειες στην κουζίνα: το μαγείρεμα και το φαγητό. Από άποψη διακόσμησης αλλά και χρηστικότητας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Μικρό τραπέζι με αναδιπλούμενες καρέκλες

Ένα μικρό τραπέζι χωράει και στις πιο μικρές κουζίνες. Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές είναι οι καρέκλες, που δεν ξέρουμε πού να τις βάλουμε. Η λύση σε αυτό είναι οι αναδιπλούμενες καρέκλες που μπορούν να κρυφτούν παντού. Πίσω από την πόρτα, κάτω από το τραπέζι, ακόμα και στον τοίχο μπορούμε να τις κρεμάσουμε, για να εξοικονομήσουμε λίγο παραπάνω χώρο.

Για έπιπλα κουζίνας επισκεφθείτε την εταιρεία Gruppo Cucine.