Αγορές

Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου

Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου έχουν τη δική τους ιδιαίτερη αισθητική, καθώς τοποθετούνται στη σύγχρονη μονοκατοικία ή το εξοχικό σπίτι. Στην εποχή μας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που κατοικεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, διαμένει σε διαμερίσματα ή στην καλύτερη περίπτωση σε οροφοδιαμερίσματα. Γενικά στην οικοδομή διαπιστώνουμε την ύπαρξη σχετικά περιορισμένων χώρων και την προσαρμογή σε πιο minimal κατασκευαστικές πρακτικές. Οι βεράντες και οι κήποι όμως έχουν τις δικές τους ανάγκες για επίπλωση.

Μεταλλικά έπιπλα κήπου:ντιζάιν και περιβάλλον

Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα και μπορούν να συνδυαστούν με το σύγχρονο, αλλά και το κλασικό ντιζάιν. Ίσως είναι περισσότερο κατάλληλα για τις μονοκατοικίες των αστικών κέντρων, «κουμπώνοντας» καλύτερα με τις σιδερένιες αυλόπορτες και τα κουφώματα αλουμινίου. Πιθανώς να είναι ταιριαστά και σε ένα πιο ορεινό εξοχικό στυλ. Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη των επίπλων γενικά πρέπει να προσαρμόζεται με τον ευρύτερο χώρο, τη χωροταξία του σπιτιού και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο αυτό βρίσκεται. Βουνό, θάλασσα και πόλη διακρίνονται για τις δικές τους κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες.

Αυτοί που διαθέτουν κήπο, μάλλον τυχεροί ή προνομιούχοι, σίγουρα θα έχουν και τη σκέψη στη συντήρηση αλλά και στη διακόσμηση του, την επένδυση της βεράντας με την κατάλληλη επίπλωση. Άλλωστε σίγουρα θα περνούν εκεί ένα μεγάλο μέρος της ημέρας ή έστω του ελεύθερου χρόνου τους, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε εξοχική κατοικία.

Μια γκάμα μεταλλικών επίπλων κήπου συνοψίζονται ως εξής:

  • Τραπέζι κήπου με μεταλλική ή γυάλινη επιφάνεια
  • Σιδερένιες καρέκλες, άνετες και κατάλληλες για στάση φαγητού, σε συνάρτηση με το ύψος του τραπεζιού. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε μια ωραία εξοχική τραπεζαρία
  • Πολυθρόνες για να καθόμαστε στον καθαρό αέρα με … άπλα και όταν θέλουμε να παρακολουθούμε τηλεόραση
  • Καναπέδες για να ξαπλώνουμε στον κήπο
  • Μεταλλικά κρεβάτια. Τα παλαιότερα χρόνια συνηθιζόταν περισσότερο να κοιμούνται τα άτομα στις ταράτσες των σπιτιών, τις βεράντες και τους κήπους. Βέβαια υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια από άποψη εγκληματικότητας. Σίγουρα ένα κρεβάτι «προσθέτει» σε έναν κήπο, αφού μπορεί να χρησιμεύσει ακόμα και για τη μεσημεριανή «σιέστα»
  • Σιδερένια κούνια

Μεταλλικά έπιπλα κήπου-Αρμονία και στυλ

Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου προϋποθέτουν και την ανάλογη επένδυση, όχι μόνο ως προς την ποιότητα των καλυμμάτων και των υφασμάτων, αλλά και την χρήση των κατάλληλων χρωματισμών. Τα αποκαλούμενα ως ουδέτερα ή μεταλλικά χρώματα πιθανώς να θεωρούνται και ως τα πιο κατάλληλα.  Άσπρα, γκρι, εκρού, μπεζ κτλ. φαίνεται ότι δένουν καλύτερα με αυτό το στυλ. Βέβαια θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η επίτευξη αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον, το πράσινο του κήπου ή του περίγυρου.

Στα σύγχρονα αστικά κέντρα η αυλή ή ο κήπος πλέον είναι κάτι σπάνιο, σε ό,τι αφορά τα σπίτια. Στις κατοικίες και στα εξοχικά που υπάρχει κήπος χρειάζεται και η ανάλογη φροντίδα και περιποίηση. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το χορτάρι, τα λουλούδια και το χώμα, αλλά απαιτείται και μια ευρύτερη αντιμετώπιση. Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου, με τους κατάλληλους συνδυασμούς και χρωματισμούς, καθώς και με την κατάλληλη χωροταξική διαρρύθμιση μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα υψηλής αισθητικής για μια μονοκατοικία.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago