Ομορφιά

Σεμινάρια μανικιούρ. Σύγχρονες απαιτήσεις και οφέλη

Η παρακολούθηση σεμιναρίων μανικιούρ κρίνεται απαραίτητη, αναγκαία ίσως, για τη σωστή κατάρτιση ενός επαγγγελματία στον τομέα αυτόν. Η περιποίηση των άνω και κάτω άκρων χαρακτηρίζεται από τις απαιτήσεις που δημιουργούνται από την παρουσία των ατόμων στο κοινωνικό περιβάλλον. Η σωστή φροντίδα δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς αλλά και υγείας.

 

Στους αρχαίους πολιτισμούς το βάψιμο των νυχιών χαρακτηριζόταν από τη χρήση στοιχείων της φύσης και πιθανότατα από εντελώς πρακτικές μεθόδους, που βασίζονταν στην προσωπική αντίληψη και τις ιδιαίτερες ικανότητες του δημιουργού. Συχνά ο τρόπος επάλειψης και το χρώμα του μανικιούρ, η λαμπερότητα, αποκάλυπταν την κοινωνική τάξη αυτού που το χρησιμοποιούσε. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν αυστηροί περιορισμοί για τα λαϊκά στρώματα.

 

Η χρησιμοποίηση του βερνικιού νυχιών στις ΗΠΑ, εκατό χρόνια πριν, άνοιξε νέους ορίζοντες στην περιποίηση των άκρων. Σύντομα εμφανίστηκαν και νέες μεθοδολογίες. Κάποιες άντεξαν στο χρόνο και κυριάρχησαν διεθνώς, όπως το γαλλικό μανικιούρ, που συνδυάζει κατά κάποιο τρόπο τη διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς με την εξέλιξη. Παράλληλα η κοινωνική άνοδος των χαμηλών τάξεων, με τη δημιουργία της μεσσαίας κοινωνικής τάξης, κυρίως στο δυτικό κόσμο, οδήγησαν στην εκλαΐκευση της συχνής χρήσης διαφορετικών τάσεων στο μανικιούρ και το πεντικιούρ.

 

Η εξέλιξη της κοινωνικής ζωής αυτόματα δημιουργεί νέα επίπεδα και απαιτήσεις. Το πακέτο της γυναικείας ομορφιάς περιλαμβάνει και τα ωραία νύχια. Πλέον ο επαγγελματίας δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται μόνο στο ταλέντο και την έμπνευση, αλλά να αποκτά και την απαραίτητη θεωρητική γνώση, για τα υλικά, τις μίξεις που αφορούν τη βαφή, αλλά και τους τρόπους και τα εργαλεία επάλειψης.

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ημιμόνιμο μανικιούρ αποτελεί ένα παράδειγμα, αφού η πραγματοποίησή του, χωρίς εξειδικευμένο αισθητικό, με το κατάλληλο μηχάνημα που εμπεριέχει τη λάμπα UV, θεωρείται αντικειμενικά αδύνατη. Κακή και υπερβολική χρήση θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην υγεία των νυχιών και του δέρματος.

 

Για έναν επαγγελματία λοιπόν, που είτε αυτοαπασχολείται, είτε εργάζεται ως υπάλληλος ή συνεργαζόμενος σε κέντρο αισθητικής ή κομμωτήριο, η παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολή, αλλά και αργότερα  η συμμετοχή σε σεμινάρια μανικιούρ, θα μπορούσε να θεωρηθεί απαραίτητη αλλά και δημιουργική. Με τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την εμβάθυνση στις νέες εξελίξεις θα μπορούσε  να αποκομίσει σημαντικά οφέλη. Επίσης, η συνάντηση πολλών συναδέλφων μαζί, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων.

Απομένει λοιπόν η έρευνα για την κατάλληλη επιλογή του φορέα ή της εταιρείας που διενεργεί το σεμινάριο. Επίσης μια πιστοποίηση συμμετοχής σε αυτό, ιδιαιτέρως αν αυτό διενεργείται από Σχολή που χαίρει αναγνώρισης και εκτίμησης στους εν λόγω κύκλους, αποτελεί άλλο ένα εφόδιο στην αγορά εργασίας. Άλλωστε το επάγγελμα του μανικιουρίστ, παρά την οικονομική κρίση,  παρουσιάζει μια σχετική αντοχή. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για άνοιγμα πολυέξοδου εργαστηρίου, μπορεί κανείς να δραστηριοποιηθεί και στο σπίτι.

Το μανικιούρ και το πεντικιούρ συνδέονται αναπόσπαστα με το ζήτημα της γυναικείας ομορφιάς, αλλά και την υγεία των άνω και κάτω άκρων. Όπως συμβαίνει σε πολλά επαγγέλματα και δραστηριότητες η πρόοδος δημιούργησε νέες απαιτήσεις. Το ταλέντο οφείλει να λειτουργεί συνδυαστικά με τη θεωρητική κατάρτιση. Το κατάλληλο πάντρεμα της θεωρίας με την πράξη φέρνει οφέλη τόσο στον επαγγελματία, όσο και στον καταναλωτή.

admin

Recent Posts

Οι συσκευασίες για τους διάφορους τύπους τροφίμων

Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…

2 έτη ago

Τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια Welder

Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…

2 έτη ago

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός χαλιών στο σπίτι; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά!

Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…

2 έτη ago

Ποια είναι τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους δερματοστιξίας;

Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…

2 έτη ago

Προβλήματα ακοής: Ποια είναι τα είδη τους & ποια η αντιμετώπισή τους

Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…

2 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Τι να προσέξετε όταν συγκρίνετε εταιρείες κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…

2 έτη ago