Πώς να φορέσετε statement δαχτυλίδια: ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός

Τα statement rings δεν είναι απλός μεγάλα και εντυπωσιακά δαχτυλίδια. Κρύβουν από πίσω τους μια ολόκληρη ιστορία και σηματοδοτούν την απαρχή του φεμινισμού. Συγκεκριμένα, μας ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία του 1920 και την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική. Οι πρώτες φεμινίστριες της εποχής, που τολμούσαν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της περιόδου εκείνης, συμμετείχαν σε παράνομα πάρτυ, στα οποία καταναλώνονταν διαφόρων ειδών ποτά. Τα δαχτυλίδια που φορούσαν στο δεξί τους χέρι συμβόλιζαν τη θηλυκή τους δύναμη και γίνονταν αμέσως αντιληπτά από τους barmen, όταν οι γυναίκες σήκωναν το χέρι τους, για να παραγγείλουν. Εξ ου και η ονομασία τους cocktail rings.

Στην εποχή μας, τα μεγάλα δαχτυλίδια με χρωματιστές πέτρες και έντονα στοιχεία είναι απλώς ένας μοντέρνος τρόπος να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω στα δάχτυλά σου και να κάνεις μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Τι πρέπει, όμως, να προσέξουμε όταν τα φοράμε;

δαχτυλιδι χρυσο

Σε ποιο δάχτυλο και χέρι φοράμε τα statement rings;

Σε αντίθεση με την εποχή των ‘20s, τώρα μπορούμε να φοράμε ένα τέτοιο δαχτυλίδι σε όποιο δάχτυλο θέλουμε.

Τι στυλ ταιριάζει σε κάθε περίπτωση;

Τα statement rings είναι διαφόρων ειδών και δεν ταιριάζουν το ίδιο όλα σε όλες τις περιστάσεις. Σε εργασιακό περιβάλλον, μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε ένα επιβλητικό δαχτυλίδι, όμως σας προτείνουμε να μην είναι πολύ εκκεντρικό ως προς το χρώμα ή το μέγεθος. Σε χαλαρές συναντήσεις με φίλους, μπορείτε να πειραματιστείτε με ιδιόμορφα δαχτυλίδια σε διάφορα γεωμετρικά μοτίβα, ενώ σε πάρτυ και επίσημες δεξιώσεις μπορείτε να φορέσετε τα κλασικά statements rings με τις μεγάλες και λαμπερές πέτρες.

δαχτυλιδι μαυρο χρυσο με μαργαριταρι

Μπορώ να φορέσω περισσότερα statements rings;

Ο γενικός κανόνας είναι ότι καλό είναι να φορέσετε ένα statement ring, ώστε να πέσουν όλα τα βλέμματα πάνω του και να μην προκύψει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η τάση είναι να μη φοβόμαστε τις πληθωρικές εμφανίσεις, οπότε αν μπορείτε να το υποστηρίξετε, γιατί να μην εφαρμόσετε το ring party με εντυπωσιακά δαχτυλίδια; Πάντως, αν φορέσετε περισσότερα από ένα, το ιδανικό είναι να έχουν το ίδιο μέταλλο και το ίδιο χρώμα πολύτιμου ή ημιπολύτιμου λίθου.

Ποια πέτρα είναι η καλύτερη για ένα statement ring;

Συνήθως, τα statements rings έχουν πάνω τους μία μεγάλη, επιβλητική πέτρα ή πολλές μικρές. Το πιο ελκυστικό τους σημείο είναι το χρώμα και η λάμψη του λίθου. Οι πιο συχνοί ημιπολύτιμοι και πολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους δαχτυλίδια είναι το διαμάντι, τα μαργαριτάρια, ο αμέθυστος, το οπάλιο, το ζαφείρι, το σμαράγδι και το ρουμπίνι. Το ποιο θα διαλέξετε εξαρτάται από το χρώμα που σας αρέσει και ταιριάζει στο outfit σας, όμως πολλοί άνθρωποι διαλέγουν το λίθο που ταιριάζει στην ημέρα της γέννησής τους και έχει συγκεκριμένες ιδιότητες.

Από τι μέταλλο να είναι το δαχτυλίδι;

Αν φοράτε το δαχτυλίδι σε καθημερινή βάση, καλό είναι να είναι φτιαγμένο από κάποιο ανθεκτικό μέταλλο που δεν αλλοιώνεται, όπως ο χρυσός ή η πλατίνα. Το χρώμα του μετάλλου εξαρτάται από τον τόνο του δέρματός σας. Στα θερμά δέρματα, ταιριάζει ο κίτρινος χρυσός, ενώ στα ψυχρά το ασήμι, ο λευκόχρυσος και η πλατίνα.