Πώς να συνδυάσετε τα μεταλλικά με τα ξύλινα έπιπλα στη διακόσμηση

Τα έπιπλα από μέταλλο και ξύλο συνδυάζονται όμορφα στο ίδιο δωμάτιο, ειδικά όταν επιλέγετε παρόμοια φινιρίσματα. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο συνδυασμό που καταφέρνει να φέρει μαζί το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα ιδιαίτερο mix’ n’ match.

Για να δούμε πώς μπορείτε να το πετύχετε, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι σε αρμονία και να μην μοιάζει παράταιρο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να το κάνετε.

Ρουστίκ και παραδοσιακοί συνδυασμοί

Ο διαχρονικός συνδυασμός επεξεργασμένου μετάλλου και ρουστίκ, τραχιάς ξυλείας, βρίσκεται σε πολλά παραδοσιακά στιλ διακόσμησης σε όλο τον κόσμο. Όπως για παράδειγμα του πέυκου και της βελανιδιάς. Τα μεγάλα, υπερμεγέθη ξύλινα έπιπλα διαθέτουν λεπτομέρειες από σφυρήλατο σίδερο στις πόρτες, στους μεντεσέδες, στις λαβές και στα πόμολα.

konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα Από Ξύλο

Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να έχετε μεταλλικό κρεβάτι μαζί με μια ρουστίκ ντουλάπα από πεύκο. Τα έπιπλα από ρουστίκ ξύλο και σφυρήλατο σίδερο συχνά έχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και φινιρίσματα.

Μοντέρνες προσεγγίσεις

Τα σύγχρονα σχέδια επίπλων διαθέτουν κομψές καμπύλες με λειτουργικό σχήμα. Τα μοντέρνα έπιπλα από ξύλο τείνουν να έχουν λεία επιφάνεια και γυαλιστερό φινίρισμα και ταιριάζουν τέλεια με τις εκλεπτυσμένες μεταλλικές και γυάλινες επιφάνειες των σύγχρονων κομματιών.

konstantaras.net - Κρεβατοκάμαρα Κύβος

Όπως και στα ρουστίκ έπιπλα, έτσι και στα μοντέρνα έπιπλα συνδυάζονται υλικά από ξύλο και μέταλλο που φέρνουν μια επαναστατική αισθητική, δηλώνοντας ότι οι μίξεις είναι η καλύτερη επιλογή για την πρωτοτυπία στη διακόσμηση.

Ανεπεξέργαστο ξύλο και παλιό μέταλλο

Ο συνδυασμός ανεπεξέργαστου ξύλου και παλαιού μετάλλου προσδίδει διαφορετικό χαρακτήρα όπου κι αν μπει. Και τα δύο υλικά αναπτύσσουν όμορφες πατίνες με την πάροδο του χρόνου, κάτι που ταιριάζει εξαιρετικά με το industrial στυλ, αφού φέρνει έναν vintage αέρα μαζί του.

Εξαιρετικός συνδυασμός και για εξοχικές κατοικίες, στις οποίες η απλότητα και η ανεπιτήδευτη ομορφιά είναι βασικές αρχές στο interior design.

Εκκεντρικοί συνδυασμοί

Οι τολμηροί διακοσμητές αρέσκονται να συνδυάζουν διάφορα στυλ επίπλων και φινιρισμάτων για ιδιόμορφα και εκκεντρικά σπίτια. Το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να μην έρχεται τόσο εύκολα όσο στις άλλες επιλογές, αλλά όταν γίνει με τον σωστό τρόπο, τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά.

Μπορείτε, για παράδειγμα να προσθέσετε μια διασκεδαστική πινελιά στα ξύλινα έπιπλα ζωγραφίζοντάς τα με γυαλιστερή, μεταλλική βαφή, για να δημιουργήσετε ένα statement κομμάτι έμφασης. Συνδυάστε ένα στρογγυλό, ξύλινο τραπέζι με μεταλλικά σκαμπό. Αναζητήστε αντίκες, όπως παλιά τραπέζια ή καρέκλες, για να τα συνδυάσετε με μοντέρνα έπιπλα.

Konstantaras.net - Κρεβάτι Με Ψηλό Κεφαλάρι

Για να λειτουργήσει αυτή η τολμηρή προσέγγιση, θα πρέπει να έχετε ένα ενοποιητικό στοιχείο. Μπορεί π.χ. όλα τα έπιπλα να έχουν το ίδιο σχήμα, χρώμα ή φινίρισμα, κάτι που τα συνδέει μεταξύ τους σε μια συνεκτική εμφάνιση.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την εταιρεία επίπλων Konstantaras