4 ιδέες σχετικά με το τι να φοράτε στον ύπνο

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για το τι πρέπει να φοράμε όταν κοιμόμαστε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοράμε τίποτα, αφού μόνο έτσι το σώμα διατηρεί τη δροσιά του που το αφήνει να ξεκουραστεί ποιοτικά. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι προτείνουν πυτζάμες ως το μοναδικό τρόπο να παραμένουμε στα ζεστά ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το θέμα είναι ότι τα ρούχα ύπνου πρέπει να επιτελούν πολλές λειτουργίες. Από τη μία να είναι άνετα και να αφήνουν το σώμα να αναπνέει, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ποιοτικό ύπνο, και από την άλλη να είναι όμορφα, ώστε -είτε μένουμε μόνοι μας είτε όχι- να αισθανόμαστε καλά και να μη μας πέφτει η αυτοπεποίθηση κάθε φορά που τα φοράμε και βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να διαλέξουμε το ένα ή το άλλο στοιχείο. Ας δούμε παρακάτω μερικές ιδέες που συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά.

Βαμβακερά νυχτικά

Για τις γυναίκες του σήμερα, υπάρχουν πολύ ξεχωριστά και αέρινα βαμβακερά νυχτικά, τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα τα αντιαισθητικά νυχτικά, όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Είναι βολικά, αλλά ταυτόχρονα αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν τις καμπύλες του γυναικείου σώματος, ενώ διατίθενται και σε πολλά σχέδια και χρώματα, για να μπορεί κάθε γυναίκα να διαλέξει αυτό που την αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Νεγκλιζέ

Ένα από τα πλέον σέξυ εσώρουχα είναι τα νεγκλιζέ και τα baby dolls, τα οποία μετατρέπουν τον ύπνο σε μια αισθησιακή εμπειρία. Σε σατέν, δαντέλα ή λινό ύφασμα τα νεγκλιζέ έχουν πάψει πια να είναι άβολα, αφού σχεδιάζονται με τρόπο που αφήνει το γυναικείο σώμα να αναπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα το προβάλουν και κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται υπέροχα.

Εσώρουχα

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να φορούν στον ύπνο τους μόνο τα εσώρουχα και συγκεκριμένα μόνο το σλιπ, όμως εδώ υπάρχει μια παρανόηση. Παλαιότερα, υπήρχαν απόψεις που έλεγαν ότι η γυναίκα δεν πρέπει να φοράει το σουτιέν όταν κοιμάται, ώστε να αφήνει το στήθος ελεύθερο. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι η απουσία σουτιέν αφήνει το στήθος εκτεθειμένο… στο νόμο της βαρύτητας, κάτι που σταδιακά θα οδηγήσει στην πτώση του. Το καλύτερο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να φοράτε το σουτιέν και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται άβολο, τότε μπορείτε να φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν ή μπουστάκι χωρίς μπανέλα, το οποίο αφήνει σίγουρα το στήθος ελεύθερο και χωρίς μεγάλες πιέσεις.

Πυτζάμες

Παλαιότερα, όταν σκεφτόμασταν τις ανδρικές πυτζάμες, μας έρχονταν στο μυαλό αδιάφορα ρούχα ύπνου, τα οποία επ’ ουδενί δεν ταίριαζαν σε νέους. Πλέον, στην αγορά κυκλοφορούν ανδρικές πυτζάμες σε διάφορα σχέδια που επιτρέπουν στον άνδρα να αισθάνεται άνετα και του δίνουν τη ζέστη και την προστασία που χρειάζεται όταν κοιμάται. Πολλοί άνδρες επιλέγουν να κοιμούνται φορώντας απλώς το εσώρουχό τους, όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποφέρουν από συνεχείς πόνους στην πλάτη και στη μέση, επειδή ξεσκεπάζονται και κρυώνουν. Οι ανδρικές πιτζάμες μπορούν να τους σώσουν από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.